Suroviny
Porce: 6-8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 019 kJ / 2 395 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 161,93 g |
Tuky | 174,77 g |
Vláknina | 27,10 g |
Cholesterol | 2,57 g |
Sodík | 3,21 g |
Sůl | 8,40 g |
Sacharidy | 31,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slezinky opláchneme, zbavíme zbytků bránice a nakrájíme na širší nudličky.
Krok 2: Očištěnou hlívu nakrájíme na širší plátky, cibuli a slaninu nakrájíme na větší kostičky.
Krok 3: Do hrnce na rozehřátý olej vložíme slaninu společně s cibulí a kmínem a 5 minut restujeme. Přidáme hlívu, zamícháme, přidáme papriku, slezinky a promícháváme, až se zatáhnou-dostanou našedlou barvu. Vše podlijeme 2 dl horké vody, přidáme bobkové listy, hrnec uzavřeme tlakovou poklicí a od doby varu vaříme 25 minut na mírném plameni. Poté hrnec odstavíme, ochladíme a otevřeme.
Krok 4: Ve 3 dl studené vody rozmícháme Fix goulash, vlijeme do povařené slezinkové směsi a na mírném plameni již bez pokličky a za občasného zamíchání provařujeme ještě 10 minut.
Krok 5: Dle potřeby dochutíme solí a pepřem a podáváme s pečivem, nebo houskovým knedlíkem.
Zveřejněno 16. 2. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slezinkový guláš s hlívou ústřičnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2OGW
Moje poznámka
Slezinkový guláš s hlívou ústřičnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2OGW
Nejnovější recepty
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 4 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 6 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 7 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 7 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 7 hodinami
Čínské nudle s jidášovým uchem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Buchty po ránu: Vaječnou tlačenku podle receptu Josefa Maršálka připravíte snadno. Hlavní je nechat ji zatuhnout, radí cukrář
Továrna na Mozartovy koule zavřela: Nový majitel určí, zda se bude slavná cukrovinka ještě vyrábět a kde
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýně hokaido v křupavých placičkách
Neregistrovaný před 19 minutami
Dobroty z listového těsta
Neregistrovaný před 36 minutami
Pohanková kaše
Neregistrovaný před 1 hodinou
Pečená kachna v zelí
Neregistrovaný před 1 hodinou
Pekanová srdíčka
Neregistrovaný před 1 hodinou
Co dům dal
Neregistrovaný před 1 hodinou
Salámový oběd na pekáč
Neregistrovaný před 1 hodinou
Levandulová zmrzlina s medem
Neregistrovaný před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
Neregistrovaný před 2 hodinami
Podzimní jablečník
Neregistrovaný před 2 hodinami
Tématické fráze:
hlíva ústřičná recepty,
hlíva ústřičná recepty guláš,
"guláš ze sleziny",
guláš z hlívy ústřičné,
vepřový guláš s hlívou,
hlíva ústřičná recept,
guláš s hlívou ústřičnou,
vaříme ze sleziny,
vepřový guláš s hlívou ústřičnou,
guláš z vepřové sleziny,
jatra s hlívou ústřičnou,
kuřecí játra s hlívou ústřičnou,
gulas s hlivou,
guláš ze slezinek,
recepty z hlívy ústřičné,
buš guláš,
slezinkova polivka,
kureci gulas s hlivou ustricnou,
vaříme ze slezinek,
guláš recept
Suroviny:
slezina vepřová,
slanina gazdovská,
hlíva ústřičná,
cibule,
bobkový list,
kmín celý,
paprika sušená pálivá,
gusto fix goulash,
olej,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (14)