Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová panenka se švestkovou omáčkou a opečenými brambory

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

majda 2

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 997 kJ /
716 kcal
Bílkoviny10,53 g
Tuky20,08 g
Vláknina17,49 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 43 mg
Sůl0,05 g
Sacharidy83,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Panenku nakrájíme na 2,5-3 cm široké plátky, dlaní rozplácneme, osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, pokápneme oliv. olejem a necháme chvíli stát, pak prudce opečeme na pánvi na trošce oliv. oleje z každé strany asi 2 min. Vyndáme z pánve a osmahneme na ní nastrouhanou mrkev, celer, petržel a nakrájenou cibuli, přidáme bobkový list, 3 kuličky nového koření, 5 kul. pepře, pak povidla a nakrájené švestky. Zalijeme červeným vínem, necháme odpařit, přilijeme vývar a nakrájené mandle, provaříme. Přidala jsem ještě šťávu z půlky pomeranče, to už dochutíme podle sebe, jestli sladší nebo kyselejší. Pak rozmixujeme tyčovým mixerem.
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, promícháme v míse se solí, tymiánem, gril. kořením a oliv. olejem- asi 2 lžíce. Rozprostřeme na plech vyložený peč. papírem, zakryjeme alobálem, strčíme do rozehřáté trouby na 200 st. Když jsou brambory měkké, odstraníme alobal a necháme dopéct do růžova.

Zveřejněno 17. 2. 2012

Poznámka autora majda 2

Dělala jsem švestkovou omáčku poprve, včera jsem to zaslechla v Prostřeno, ale nedívala jsem se na celé. Omylem jsem včera vytáhla panenku z mražáku, tak mě napadlo zkusit něco takového. Jak se dělá správně, to nevím, ale tato varianta všem doma chutnala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka se švestkovou omáčkou a opečenými brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g67D

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová panenka se švestkovou omáčkou a opečenými brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/g67D

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

Děkuji za dobrý recept, v lednici v mrazáku mám panenku ta k neděli určitě vyzkouším.:-):yes:

Povidlová (trnková) máčka je má panenka z nejmilejších :-)
Tady ta v rcp je opravdu vymazlená :palec: Hovořím o omáčce; přílohu nekomentuju :-(

:yes::yes::yes:

:yes:;-)

Určitě to bude:-p:yes:, ale "panenka" většinou kráčí kolem nás;-), ale budu se snažit ji polapit-tu "panenku" a vyzkouším:yes::-D i když u nás asi s jinou přílohou-např.br.kaší atpod.;-)

Nápad určo dobrý, u nás švestkajda jede, nedělej pomocí bujonu, ale jen z vlastního vývaru, fakt. Mňam;-):-p:-p:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
vepřové maso se švestkovou omáčkou, vepřová panenka recepty s omackou, vepřová panenka s omáčkou, panenka na svestkove omacce, vepřová panenka plněná švestkami, vepřová panenka se švestkami, švestková omáčka prostřeno, panenka ve švestkové omačce, vepřová panenka recepty, vepřova panenka, vepřova panenka s trnkovou omáčkou, recept na švestkovou omáčku, plnená panenka se švestkovou omáčkou, vepřová panenka plněná švestkou, trnkova omacka, pečene maso se svestkovou omackou, recepty z vepřové panenky, vepřová panenka prostřeno, vepřová panenka s bramborem, plněná vepřová panenka švestkami s omáčkou

Suroviny:
panenka vepřová, mrkev, celer, petržel, cibule, povidla švestková, víno červené, švestky sušené, vývar masový, sůl, pepř, koření grilovací, mandle, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, olej olivový, brambory, olej olivový, tymián, koření grilovací

Přidat fotografie receptu