Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzský bramborový salát (vítěz ČR 2010)

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 228 kJ /
2 205 kcal
Bílkoviny34,08 g
Tuky142,84 g
Vláknina43,87 g
Cholesterol 228 mg
Sodík 2,00 g
Sůl4,80 g
Sacharidy174,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory si uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na čtverečky. Krok 2: V kastrůlku si uvaříme mrkev a fazolkové lusky do měkka tak akorát-nerozvařit!, necháme vychladnout a nakrájíme na menší kousky spolu s jablkama, okurkama do mísy. Krok 3: Osolíme, opepříme, zastříkáme citronovou šťávou a worcesterem, všechno pěkně promícháme. Krok 4: Přidáme majonézu a můžeme dosolit, dokyselit a znovu promícháme a jdeme si pochutnat.

Zveřejněno 18. 2. 2012

Poznámka autorky Bibinka

Salát je ze staršího časopisu Blesk-hobby, kde je uveden jako vítěz Mistrovství ČR v přípravě bramborového salátu-Hellmanns cup 2010. Je opravdu výborný a u nás byl k řízku.

Doporučuji vyzkoušet!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský bramborový salát (vítěz ČR 2010)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wZnX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzský bramborový salát (vítěz ČR 2010)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wZnX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Francouzský salát polovina i méně brambor a koř,zelenina to je mrkev a celer plus jedna čtvrtina majonéza.To je klasika a není to tak nezdravé jen pár žloutků a jinak olej který je bez cholesterolu a kalorie se snižují množstvím zeleniny.A do salátů je skvělý worchester který už skoro nido nepoužívá.A věřte je no mňamka a miluje jej celá naše rodina.A trochu cukru také nevadí,nesnáším kyselé saláty a to jakékoliv a nesmí tam být oliváč jako do zeleninových salátů jinak je to blaf,

Marybar:Francouzský salát je hlavně z kořenové zeleniny,brabbor a majonéza.A pměr 1-1 a ještě mě překvapuje,že des se do majonézových salátů nedává worchester.Ale asi je to jiný francouzský salát než klasika.Já to tak dělám a každý se jen olizuje i když je tam dost majonézy.Ale zase je to v podstatě jen zelenina a brambory a majonéza to je v podstatě pár žloutků a jinak skoro samý olej.Tkže sice je to na tloušťku ale žádný cholesterol a množství zeleniny ty kalorie vyvažuje.

Věřím,že to byla mňamka:-p+8:yes:

Děvčata, omlouvám se, opravila jsem kolik jsem dala já, v originálu je jí 550 g a i to se mi zdá moc-tak sorry:-8se kaju...

Krásný to salátek. :-p:yes:

zajímavé.. s tou fazolkou zejména;-)
jo, s tou majonézou to bude jistě překlep;-)

...tak fazolky do bramborového salátu by mně fakt nenapadlo dát, ale - proč ne?...určitě na "vzorku" vyzkouším...ale - i mně se zdá kilo majonézy hodně - to je asi chybka, že?;-)

Mám dotaz.Majonézy je skutečně 1550g ? zdá se mi to hodně.Děkuji za odpověď.:-K

Ten vypadá moc dobře:-p+1:yes:

Salátek vypadá moc dobře a určitě bude i dobrý, když vyhrál;-) Bibinko, posílám bodík:-)..+1:yes:

Tématické fráze:
francouzký bramborový salát, francouzký salát, francouzský salát, francouský salát, francouský bramborový salát, francouzský bramborový salát bez majonézy, francozský bramborový salát, bramborový francouzký salat, bramborovýsalát, hellmanns cup, skvělý bramborový salát, francouzský salát recept, originál bramborový salát, salát z fazolkových lusků, hellmanns cup 2015, francouzskýbramborový salát, feancouzský bramborový salát, francouysky bramborovy salat, bramborovy salat s worcestrem, bramborový salát francouzký

Suroviny:
brambory, mrkev, lusky fazolkové, hrášek, okurky sterilované, jablko, majonéza, sůl, šťáva citronová, omáčka worcesterová, pepř mletý

Přidat fotografie receptu