Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cibulajda netradičně

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny

Porce: 4...

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 212 kJ /
1 724 kcal
Bílkoviny56,82 g
Tuky9,39 g
Vláknina130,18 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 749 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy286,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Očištěný česnek nakrájíme na tenké plátky, cibuli na tenké půlměsíčky žampiony sloupneme a nakrájíme na silnější plátky. Krok 2: Do hrnce s rozehřátou částí másla dáme orestovat cibuli a zhruba po 8 minutách, až začne nabírat světlou barvu přidáme plátky česneku a 2 minuty promícháváme. Krok 3: Poté vložíme pokrájená rajčata i s nálevem, přidáme žampiony, rozmarýn, litr horké vody, rozdrobíme kostku bujónu, promícháme a na mírném plameni vaříme 15 minut. Krok 4: Pak stáhneme z ohně, část“hustého“ z vývaru odebereme a zbytek ponorným mixérem rozmixujeme. Odebranou část vložíme nazpět, přilijeme horkou vodu a víno do námi požadované hustoty polévky, přidáme zbylé máslo, bylinky, necháme lehce provařit a můžeme servírovat s osmaženým bílým pečivem ozdobené hoblinkami tvrdého sýra.

Zveřejněno 10. 3. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Je to hrozné, ale je to tak. Další zbytková improvizace:-)Všechny cibule se nějak v šupleti domluvily, že začnou vyrůstat, půl plechovky rajčat od nedávného vaření v lednici, pár maličkých žampionků vedle a trocha vínka ze kterého se už pomalu začínala křivit huba. No co s tím, tak šup do hrnce a v závěru už nebylo třeba žádné dochucování. Polévečka byla príma:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulajda netradičně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KmRY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cibulajda netradičně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KmRY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Děkuji všem za bodíky i pochvalné komentíky:-*:-K

:-p:yes::yes:+14

:-):yes::yes:

Velmi hezké foto;-)a lákavý receptík +1:yes:

:-p:yes::yes::-K

Desítka letí i po půlnoci ;-):yes:

:yes::-p

:-K:yes:

Aničko, hezké, moc pěkné aranžmá, superka:-K;-)

Aničko, bombová polévečka-víc není třeba říkat, máš 5.bod jasnej:yes:

Pajaja:;-)Paji,ženská si musí umět zdůvodnit všechno;-):-D:-DAle opravdu to bylo jedlé a fajn:-p:yes:
Děkuji vám všem:-K:-)

Krásně si to popsala a zdůvodnila si, Aničko :-D:yes: Máš úžasnou schopnost sdělat zbytky. . . a to se cení! Navíc, tahle kombinace, to bude dobrota! :-p:yes:+

Zajímavá :-O a určitě dobrá polívčička :-p:yes: +:yes:

úúžasně krásné foto:-O:-K:yes::yes::yes:
koukám na ingredience.. není tam ničehož nic proti mému gustu;-):-p:yes: takže, milá Ann, ode mě jednoznačně +1:-K:-K:yes::yes:

Tématické fráze:
cibulačka recept, top recepty.cz jatra cibulajda omačka, cibulmajda, top recepty.cz jatrova cibulajda

Suroviny:
česnek, cibule, žampióny, rajče, rozmarýn čerstvý, bujón zeleninový, bylinky, máslo, víno bílé, rohlík, sýr tvrdý

Přidat fotografie receptu