Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paštika podle mě

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

malaleonka

Náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 5

5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 059 kJ /
4 077 kcal
Bílkoviny301,10 g
Tuky225,85 g
Vláknina26,20 g
Cholesterol 795 mg
Sodík 16,39 g
Sůl38,50 g
Sacharidy202,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso včetně uzeného nakrájejte na menší kousky, okořeňte a osolte ho, podlijte vodou a spolu s nakrájenou cibulí a česnekem ho zvolna pečte v troubě do měkka. Případně souběžně uvařte spolu s divokým kořením kosti a vzniklý vývar odvařte asi na půl litru tekutiny. Krok 2: Maso z kostí oberte a spolu s pečeným masem včetně cibule, česneku a výpeku semelte ve strojku nebo drobně posekejte. Krok 3: Do vzniklé fáše přidejte vývar, chlebovou nebo rohlíkovou strouhanku a směs případně dochuťte solí a kořením. Počítejte s tím, že za studena bude paštika méně slaná a kořeněná a tak se nebojte výrazněji solit a kořenit. Krok 4: Paštikovou fáš vložte do sádlem vymazané zapékací misky nebo jiné vhodné nádoby a velmi zvolna ji pečte (120 stupňů) 30 - 40 minut. Poté nechte zvolna chladnout.

Tato domácí paštika nastavená chlebem či žemlí by měla být výrazně tučná, snadno roztíratelná na chleba.

Zveřejněno 11. 3. 2012

Poznámka autorky malaleonka

Můžeme přidat mandle.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika podle mě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/53gv

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paštika podle mě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/53gv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

...a není tam nic drůbežího dej to do jiné kategorie.:-!

.....No mě to bylo divný strouhaný chleba,oni nemají kvasové chleby,tam jsi měla uvést toustový chléb.Pokud překládáš recepty musíš mít velké kuchařské zkušenosti a také znalosti dostupných surovin,to není nic lehkého,vůbec u složitějších receptů.Recept je skvělý ale fotky nekopíruj,to se opravdu nedělá to raději dej bez fotky ta není tak důležitá a myslím že k tomuto receptu ta fotka nepatří,(není to masová paštika ale játrová).:-/

malaleonka, ale hlavně, že ta paštika, je podle tebe, co...?:-((

děvče, raději si ulož zatím recepty jen soukromě a sem je vkládej, až je vyzkoušíš...kopírovat jen zajímavé recepty z jiných webů, byť třeba zahraničních...to není účelem těchto stránek ;-)

a tahle fotka je zkopirovana z jakého webu?

Dost zajimavý receptík.To máme zhruba 2 kg paštiky.ale zajímalo by mě jak je to s trvanlivosti.Není tam cibulka vysmažená ale vařená u které se zkracuje trvanlivost a také je tam strouhaný chleba je z kvasu (nakyslý) a dá paštice uplně jinou chuť než žemlová strouhanka.Jinak dobrý:yes:

recept mě zaujal, ale ještě bych uvítala foto ;-)

Teraz je to iné,;-)

:-/

Nechcem rýpať, ale si myslím, že by si postup prípravy mala viac rozviesť. Takto je to dosť nezrozumiteľné.
(Játra surové? Rozmixovať a nevariť?)

Tématické fráze:
paštika s pečeným masem recept, paštika s pečeným masem, játrová paštika s pečeným masem, domácí játrová paštika s pečeným masem, játrová paštika s pečeným masem recept, domácí paštika s pečeným masem, trvanlivost domácí paštiky, paštika z kuřecích jater podle polreicha, paštika z krkovice, játrová paštika s masem, paštika trvanlivost, domácí paštika za studena, paštika za studena, recept pastika s pecenym masem, paštika s pečeným masem recepty, dita p paštika, játrová domácí paštika s pečeným masem, recept na paštiku s pečeným masem, paštika recept, paštiky dity p

Suroviny:
krkovice vepřová, bok vepřový, maso uzené, cibule, česnek, strouhanka, sůl, kmín mletý, zázvor mletý, majoránka, koriandr, koření divoké

Přidat fotografie receptu