Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovice s cibulovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min

90 min (90 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 529 kJ /
604 kcal
Bílkoviny8,38 g
Tuky2,20 g
Vláknina30,02 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 220 mg
Sůl0,45 g
Sacharidy84,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji zpěníme na proužky nakrájenou červenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme hřebíček a jalovec. Krok 2: Podlijeme vínem a pomerančovou šťávou, rozpustíme lžíci medu a necháme trochu zredukovat. Krok 3: Poté přilijeme vývar a vaříme na mírném ohni nejméně hodinu, necháváme pouze probublávat, aby nám omáčka zhoustla. Krok 4: Dochutíme podle potřeby. Krok 5: Maso mírně naklepeme, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Krok 6: Podávala jsem s bramborovým knedlíkem, ale s jakoukoliv bramborovou variací to bude určitě také chutnat.

Zveřejněno 13. 3. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Omáčka se bude určitě hodit i ke zvěřině, popř. i za studena třeba k paštice.

Můžeme omáčku také zcela rozmixovat.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice s cibulovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qDn2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovice s cibulovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qDn2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (29)

Vaclav Fronek:Vašíku díky:-K, já myslím, že by u vás chutnalo;-)

Moc dobré papkání +bodík 12

bara.it:Baruš, mám radost, že jste si tam u moře pochutnali;-). Děkuju za fotku a za vyzkoušení:-K

Andrejko, tak si se nam zas jednou trefila do noty;-) Delala jsem z bile cibule a bylo to mooooc dobre papanicko. :-p Takze bodik :yes:11:yes: a s dovolenim i jedna fotka:-K

rebeka:Neboj, sousedi zase něco přitáhnou, tak se zase podělíme;-)

1974andrea:;-( B je správně;-(:-D:-D:-D nevadí, mám dost.. teda masa.. já taky mám dost:-8:-D:-D:-D

rebeka:A jestlipak ti strejda vrátil zbytek očistěnej nebo už ho má taky v mrazáku?:-D:-))

1974andrea: už se těším.. chtěla jsem kaňoura dělat tento víkend, nakonec bylo něco jiného, ale neva.. z mrazáku mi už nezdrhne:-8:-D doufám:-D

rebeka:Určitě to Nadi k tomu kančímu zkus, já bych řekla, že tobě to bude chutnat;-).

hmmm.. říkáš, že se bude omáčka hodit ke zvěřině;-):-? např. ke kančímu masku:-? mě totiž jedna dobrá duše kaňoura poslala:-8:-D;-):yes::yes: vypadá to dost dobře:yes::yes:

pipre:Jani, jsem ráda, že mi důvěřuješ:-D;-)

Tak to věřím, že to musí být dobré:yes:+9

magdalenka:Magdi děkuji:-K, je to opravdu moc dobré a zasloužilo by si to více pozornosti. Kdo zkusí, určitě nebude litovat;-)

Andy, nádherné...:yes:

Děkuji všem, kterým se recept líbí:-K. Ještě bych chtěla upozornit a doplním i do poznámky, že omáčku lze i rozmixovat do hladka;-)

Andri vidíš to:-O:-))Kdybych k dnešní minutkové krkovici udělala tu Tvou príma omáčku, tak jsme baštili stejnou mňaminu;-):-D:-D
Moc príma recept:-p+7:yes:, majda se mi opravdu moc líbí a já si ji ukládám:yes:

:-p:yes:

Pěkný receptík :yes:+

Jana Remkova: to je síla Jani, nám zrušili teď prodejnu a jezdím po Praze 9 a sháním chleba, jinak ho tahám x stanic metrem??To je taky pech:-K:-((

Jana Remkova:Já ovoce i zeleninu kupuju většinou v Kauflandu, jsou podle mě nejlépe zásobeni s dobrou kvalitou, teda alespoň tady u nás;-)

1974andrea: no, na tu váhu snad ano. Ale víš, jak to někdy dělají. V Albertu to zabalí "honosně" po 3 kusy a teď ji zrovna potřebuješ. No, tak letíš o 1 km dál, aby sis ji koupila na váhu do obchodu se zeleninou. Ráno jdu pro snídani tady do Alberta-je to Supermarket a mám to cca 100-150 m. Tak si říkám, že by tam už měli mít všechno. Věř mi, že jsou ze mne na nervy, pořád něco reklamuji:-D. Jenže, manažerka mi už několikrát řekla, že zde není taková kupní síla, jako v Čechách a proto náš Albert není zdaleka tak zásobený, jako tam. Asi 2 km je Hypernova, tak tam je to lepší, ale chtělo by se ti tak po ránu?:-((

Bibinka:Jani, pokud by se to více zredukovalo, mohlo by se to místo zelí podávat, ta chuť je fakt vynikající:-p

1974andrea: Andrejko, pěkný recept a já nejprve myslela podle obrázku, že je to modré zelí a ona to červená cibule:-D Dávám ti 3.bod:yes:

Jana Remkova::-O Jani, já koukám na sáček a 1,5kg jsem platila 24Kč. To snad není tak moc ne;-)

Josifek:Je to opravdu krkovička;-)

Na té fotce je krkovička? Připadá mě to jak kotletka, ale zrak někdy klame.:-))

Jana Remkova: jo,cibule červená je zde také drahá:-K;-)

No, další sranda:-D. Krásné jídlo, krkovice super:-p. U nás 3 červené cibule v balení stojí 40 kč!:-D takže asi tak. Ovšem dnes jsem narazila na červenou cibuli i na váhu;-), takže to už by se dalo. Moc hezký recept, Andreo;-):yes:

:-K:-p:-p:-p hezoučké a krásné jídlo, mne se moc líbí fotečka č.3 je ostřejší, ale paráda jinak:-K

Tématické fráze:
krkovička s cibulovou omačkou, omáčka z krkovice, krkovice s omáčkou, krkovice na medu, krkovička na cibuli recept, vepřová krkovice s cibulovou omáčkou, cibulova krkovice, vepřová krkovice s cibulovou omáčka, krkovička s omáčkou, krkovička s cibulovou marmeládou, krkovice s červenou cibulí, pečená krkovice s cibulovou omáčkou, omáčka z červené cibule, krkovice na červené cibuli, krkovice omačka, omacka ke krkovice, recepty z krkovičky, krkovicka s cibulovou omáčka recept, krkovička na omáčce, recept omáčka z z krkovice

Suroviny:
krkovice vepřová, sůl, pepř, koření steakové, cibule červená, víno červené, šťáva pomerančová, med, bujón, koření hřebíček, jalovec, sůl, pepř, olej

Přidat fotografie receptu