Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srdce jako gulášek s fazolemi v papiňáku

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 85 min

85 min (85 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 866 kJ /
685 kcal
Bílkoviny10,87 g
Tuky44,76 g
Vláknina20,54 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 857 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy52,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srdce si nakrájíme na kusy velké jako na guláš, cibule nadrobno, česnek na plátky, papriku na menší kousky a jarní cibulku na kolečka. Krok 2: Na sádlo si dáme v papiňáku osmažit cibuli dohněda, přidáme srdce, které zprudka necháme zatáhnout ze všech stran a papriku, kterou necháme jen moment osmahnout a zalijeme vodou, nebo vývarem, aby bylo srdce ponořené, přidáme kousky papriky, fazole, česnek na plátky, mírně osolíme a necháme vařit v zavřeném papiňáku-srdce se dělá déle, asi 1 hod, aby bylo měkké, nebo si ho můžeme nejdřív povařit a vývar pak použít na zalití srdce. Krok 3: Až se nám papiňák otevře, dáme jarní cibulku, rajčatový protlak, majoránku, nastrouhaný chleba a kdybychom chtěli ještě hustější vývar tak dáme hladkou mouku rozmíchanou v malém množství vody. Doladíme solí, pepřem, vodou nebo vývarem podle toho, kolik potřebujeme porcí, promícháme, provaříme a je hotovo.

Zveřejněno 19. 3. 2012

Poznámka autorky Bibinka

Vyzkoušejte, není to drahé a je to opravdu výborné chuti, hlavně pro milovníky gulášů! Podávala jsem s rýží a mohou být knedlíky, brambory, těstoviny, nebo jen tak s pečivem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srdce jako gulášek s fazolemi v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AAEz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srdce jako gulášek s fazolemi v papiňáku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AAEz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Vypadá to dobře:-p určitě vyzkouším:yes:

Anna Kocikova: Aničko, já věděla, že se ti bude líbit hlavně ten papiňák:-D Naučila si mě to ty, jak jsi sem dávala recepty, já ho tu měla téměř nový zasunutý hluboko v lince, několik let si na něj ani nevzpomněla a až teď v něm občas vařím;-)a je to fajn:yes: Ten gulášek někdy udělej, jak znám už vaše chutě, budete obá spokojení:yes:

Bibinko Tvůj"spejšl"gulášek se mi moc líbí:-KTaké dělávám ze srdíčka,ale bez fazolí a ty my též můžeme.Takže príma kombinace surovin na hezkou papiňáčkovou dobrotu:-p:yes::yes:
Ale když dnes porovnám ceny masa(u nás)srdíčko za 69,-kč/kg a vepřové plecko 64,-kč/kg,tak ten rozdíl moc velký není a kdo ví,jak to půjde všechno dál:-S:no:

;-)gulášek se mi líbí:yes::yes:

vybusna:Ano, každému dám přílohu podle přání-vždy připravena:-D

No vidím,že budu muset napsat a uvařit recept z hovězího srdce a samozřemě nafotit,tak se mi zdá ,že je tady víc labužníku, jak je zdrávo.;-)

ja s knedlou prosim.....

a já bez přílohy;-):-p:yes::yes::yes::yes: nebo jo.. sklenička pivečka:-8:-D:-D;-):yes:

Povedené, já s chlebem prosím ;-);-);-)

Hmmm,ze srdce delam gulasovou polivku a zkousela jsem i recpt typu co dum da a bylo to dobry....tohle s fazolema vypada taky dobre....a jelikoz lusteniny obcas jsou zdrave,tak ukladam a boduji...:yes::yes::yes:

Jani,včera jsem měla také srdíčko:-K;-):yes:

Znám, dělám, jen ne s bílými fazolemi, takže udělám a jinak mňam :-p:-p:yes:

Tématické fráze:
fazole vařené v papiňáku, vepřove srdce v papináku, fazolový guláš z papiňáku, jak dlouho varit fazole v papinaku, fazolový guláš v papinaku, papiňák jak dlouho se vaří s fazolemi, hovezi srdce papinak, hovězi srdce v papiňáku, kolik vody v papinaku, hovězí srdce s fazolem, kureci srdce papinak, vaření fazolí v papiňáku, hovězí srdce a fazole, vařeni fazole v papinaku, hovězí srdce s fazolemi, vepřové srdce s fazolemi, fazolovy gulas z velkych fazoli, jak varit fazole v papinaku, veprove srdce s fazolí, jak dlouho se vaří fazole v papiňáku

Suroviny:
srdce vepřové, cibule, česnek, slanina, fazole bílé malé, cibulka jarní, protlak rajčatový, petrželka, paprika čerstvá červená, majoránka, paprika sušená sladká, chléb, sádlo, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu