Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sýrovo-zeleninová polévka

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hucak_L

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 432 kJ /
820 kcal
Bílkoviny86,68 g
Tuky38,80 g
Vláknina7,58 g
Cholesterol 80 mg
Sodík 1,91 g
Sůl4,00 g
Sacharidy28,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do 2 litrů vývaru bez tuku (různé maso - různá chuť) nasypeme polévkovou zeleninu, pokrájenou papriku bez jádřince, stroužek česneku a celou cibuli se slupkou. Osolíme, opepříme, přidáme špetku mletého zázvoru a kdo má rád ostřejší, přidá menší feferonku. Krok 2: Když začne polévka vřít, přidáme tavený sýr (může být pokaždé s jinou příměsí). Vaříme do změknutí zeleniny. Na talíři zdobíme zelenou petrželkou.

Zveřejněno 23. 3. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sýrovo-zeleninová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n8A4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sýrovo-zeleninová polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n8A4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Takže polévka uvařená, dovolila jsem si přidat fotky. zeleninovou směs jsem použila Bavorskou s bramborem, papriku zelenou a oranžovou, kousek. Trošku jsem to udělala podle naší chuti. Vařila jsem cca 10 minut mírným varem, aby zelenina ještě zůstala křupavá, poté jsem asi třetinu zeleniny vyndala a zbytek dovařila do měkka cca ještě 6 min., ještě přidala pár bylinek - libeček, bazalku, tymián a pak rozmixovala. Protože moje cibule už má ošklivou slupku, musela jsem oloupat.
Za sýry jsem použila 2 ks Smetanita a asi 10g Nivy.
Po rozmixování jsem tam vrátila tu vyndanou zeleninu, nakrájenou na drobno a dochutila. Ještě i do talíře jsem přidala pažitku.
Polévka je velmi sytá a dobrá

Libore, fotku odstráň, nestačí, že uvedieš, že fotka je z internetu. Môžeš vložiť len vlastnú fotku. ;-)

Jana Remkova:Jani, do vývaru ji dávám taky i se slupkou,ale tady píše, že se dává už do hotového vývaru, tak proto se ptám;-)

Další hezká polévečka,mňam:-p:yes::yes:
Já také po uvaření vytáhnu pouze slupku a cibuli nechávám ve vývaru:-p:-)

Dobrý večer,
ta cibule se samozřejmě vyndá, nebo alespoň její slupka a pokud máte radši krémovou variantu, mixujte.:-)
Libor

1974andrea: tu cibuli vařím třeba v hovězím vývaru. Někdo to má moc rád;-). Může se nechat i poslední tenká tmavší slupka. Polévku krásně zabarví. Kdo vařenou cibuli nemá rád, vyhodí ji, v polévce již zůstane její chuť;-)
Libore...:yes:

Libore, polévka je pěkná, bude mít dobrou chuť, má samé chutné ingredience a navíc my polévky hodně rádi:-p;-) Dávám ti 2.bod:yes:

Ta cibule se asi pak vyndá nebo ne? A polévka má být krémová nebo se nemixuje? Bude mít zajímavou chuť:-p:yes:

Tématické fráze:
zeleninová polévka, syrová polévka, zeleninová polévka bez vyvaru, zelenina do 2.litrů polévky recept, polévka ze smetanita

Suroviny:
vývar masový, polévková zelenina, sýr tavený, paprika čerstvá červená, česnek, cibule, sůl, pepř, zázvor, feferonka, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu