Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní "býčí" delikatesa se šťouchanými bramborami

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 35 min

35 min (35 min příprava)

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 059 kJ /
1 926 kcal
Bílkoviny23,23 g
Tuky138,81 g
Vláknina39,89 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 2,71 g
Sůl6,65 g
Sacharidy107,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno a česnek na plátky. Zázvor nakrájíme na plátky a ty překrojíme na tenčí nudličky. Košťál brokolice a mrkev nakrájíme na šikmé řezy a ty ještě podélně překrojíme. Krok 2: Opláchnuté žlázy překrojíme na poloviny a ty ještě prořízneme do tvaru motýlka-nedořežeme dokonce. Po stranách mírně nařízneme, aby se nám během vaření moc nestáhly. Krok 3: Do kastrolu na rozehřátý olej dáme slaninu, cibuli, česnek a necháme zezlátnout. Přidáme plátky masa, prudce osmahneme po obou stranách a na největším plameni necháme odpařit za občasného promíchání puštěnou tekutinu. Krok 4: Poté přidáme mrkev, brokolici a zázvor. Podlijeme vínem, rozdrobíme bujón a přikryté poklicí dusíme na mírném plameni 10 minut. Krok 5: Mezitím si dáme do osolené vařící vody na 3 minuty ovařit růžičky brokolice, dírovanou podběrkou je vybereme a vložíme na chvíli do studené vody, aby si uchovaly hezkou svěží barvu. Krok 6: Horkou vodu nevyléváme, nakrájené suroviny na přílohu vložíme do vařící vody a necháme 10 minut vařit. Pak vodu slijeme, přidáme plátek másla a šťouchadlem rozšťoucháme. Vše máme uvařeno, servírujeme na talíř, ozdobíme a podáváme posypané petrželkou.

Zveřejněno 26. 3. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Prosím, neházejte po mě šutry :)) Dnes jsem opět improvizovala z masa, které je u nás pro jeho jemnost a krátkou dobu přípravy velice oblíbené. Šťáva byla perfektní, já jsem měla s uvedenými bramborami, manžel, který má brambory rád, jen když projdou přes prase, si dal s knedlíkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní "býčí" delikatesa se šťouchanými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lnkg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní "býčí" delikatesa se šťouchanými bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Lnkg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Lubomír Hnát:Také zdravím a děkuji za komentář:-K Ony ty ceny za 3a1/2roku od uveřejnění tohoto receptu dost stouply...1kg mražených žláz stojí 98,-kč a po čerstvých chlazených,které stojí 140,-kč/kg se slehla zem...Ale pokud náhodou jsou,tak vždy"zakřečkujeme"a nakoupíme do zásoby;-):-))

Lubomír Hnát 16. 11. 2015 11:06
Zdravím. mě baví jak někteří lidé přistupují k tomuto báječnému jídlu. To je jak s kuřecími křidélky, na stehýnku či prsou kůži hystericky svlékají z obavy z otravy ztlousnutím a na druhé straně olizují kůžičky potažené kůží.
Ale dobře tak, nabídka tohoto masa je omezená, a kdyby o něj byl velký zájem, tak by se zase nehorázně vyšplhali ceny. A fajnšmekři by ostrouhali.:-)

srettka::-D:-DSrettulko já vím,že Ty tohle opravdu nemusíš;-):-DTak mi tento receptík a další jiné podobné promiň:-8:-))Za pochvalu aranžmá Ti děkuji:-*:-K

Jsem si rikala,co by to mohlo pod tim nazvem byt skryto. . .pak jsem zahlidla kadlikovo koment o koulich:-Oa doslo me to. . .oblibeny reproduk. . .nepozrela bych, ale aspon ti pochvalim aranzma;-)

Kadlik::-))Udělal jsi mi radost:-8a budu ráda,když dáš vědět jestli chutnalo;-):-)):yes:

ano... to zkusím!!! V pátek jsem koupil tři kila koulí, jsou u nás v akci za 38 kaček kilo!!! Máme je i s dcerou rádi, a tohle vypadá zajímavě!!!!:yes:

Vaclav Fronek::-D;-)Vašíku díky:-*:-K

Aničko SUPR +bodík 4

Eliza::-)Neházela jsem do hrnce vše,co mi přišlo pod ruku;-):-))Pečlivě jsem vybírala,aby se chutě nemlátily a opravdu jsme si jako vždy pochutnali:-K
Bibinko my už jsme přeřízečkovaní:-8tak zkouším nějaké šťavnatější verze:-p;-)
Díky za přízeň i komentíky:-)):-K

Ani, to my bychom si býčí koule dali s chutí velikou, jen nejsou nikde vidět, tak je neseženu a nejvíc mi z nich chutnají řízečky. Takhle jsem je nikdy nedělala, ale co nebylo, může být vyzkoušeno;-) Jejich chuť znám velmi podrobně, tak dávám 3.bod:yes:

Aničko, házet šutry nebudu...;-):-K, víš, že Tě mám ráda. Přestože bych býčí pýchu raději pohřbila, než jedla, tak si ji umím odmyslet. Ostatní mi ale připadá jako "hodím do hrnce vše, co mi přijde pod ruku". I když, pokud jste si pochutnali...proč ne.

:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
jak připravit býčí žlázy, restované býčí žlázy recept, býčí koule recept, recept na býčí koule, býčí koule, recept býčí koule, zelnice se šťouchanými brambory, býčí koule - příprava, byčí žlázy a jejich příprava, co ke stouchanym bramborum, příprava býčí žlázy, býčí žlázy recept, byci koule recepty, co k bramboram, maso ke stouchanym bramboram, co se hodi k stouchanym bramborum, býčí koule maso ráda recepty, recepty delikatesy, býčí koule a brambory, byčí žlázy jako minutka restovaná

Suroviny:
býčí žláza, slanina gazdovská, olej, česnek, cibule, mrkev, brokolice, zázvor čerstvý, víno, bujón zeleninový, brokolice, petrželka, brambory, mrkev, brokolice, máslo, sůl

Přidat fotografie receptu