Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špaldové noky se zelím a "slaninou"

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Středně náročný

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 416 kJ /
1 294 kcal
Bílkoviny54,41 g
Tuky16,48 g
Vláknina88,45 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 1,28 g
Sůl2,87 g
Sacharidy189,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouky smícháme s práškem do pečiva, osolíme a okořeníme, přidáme vejce a pomalu přiléváme vodu, aby vzniklo středně husté těsto. Do vroucí osolené vody postupně zaváříme nočky, můžete přes haluškovač, já ho nemám, takže jsem musela tvořit ručně. Vaříme raději po částech asi 4 minuty každou dávku. Po uvaření pokapeme olejem a promícháme, aby se neslepily. Krok 2: Na větší pánvi na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibulku, přidáme oloupaný a nakrájený řapíkatý celer, chvíli smažíme, pak přidáme okapané zelí (pokud máme čerstvé, dochutíme octem a cukrem) a společně chvíli dusíme, aby zelí změklo. Krok 3: Na trošce oleje osmažíme tence nakrájené plátky uzeného tempehu do červena. Krok 4: Noky přihodíme do pánve k zelí, společně prohřejeme a na talíři posypeme tempehem.

Zveřejněno 5. 4. 2012

Poznámka autorky zizala

Zdroj: Apetit 3/2006, upraveno

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldové noky se zelím a "slaninou"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y08O

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špaldové noky se zelím a "slaninou"

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y08O

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Jé, to je krása !!! Zkusím, vše obsažené mi chutná, takže no problema :-)

Ze zajímavého receptíku velice hezky vypadající jídlo:-p+:yes::-K

Jinak děkuju i Kamile za projevený zájem o recept :-K

1974andrea: Andrejko, já ho kupuju ve Zdravé výživě (obchůdek u nás se zaměřením na dietní a vegetariánskou kuchyni). Nepochybuju o tom, že ve větších městech je těch obchodů víc ;-) Někdy mívají tyhle potraviny i v obchodech se zeleninou, u nás v jedné zelenině prodávají i speciální sýry a dokonce čerstvé italské těstoviny. Ale je to hodně drahé :-(

Tak ten váš tempeh holky, jsem dosud nikde ani okem nezahlédla, natož ochutnala;-). Asi se nestravuju tak moc zdravě:-))

Mám ráda zdravější varianty a tohle je přesně jedna taková, supr!:-p

petram: Děkuji za pochvalu :-K Tempeh, hlavně ten uzený, mi taky moc chutná :-p

Moc pěkný recept a ještě krásně nafocený :-) Tempeh mám moc ráda, v kombinaci se zelím ho určitě vyzkouším.

Tématické fráze:
noky ze špaldové mouky, noky se zelím, špaldové nočky, celozrnné noky, bramborové noky ze špaldové mouky, noky z celozrnné mouky, noky ze špalgové mouky, noky ze zelím, celozrnne noky recept, nocky se zelim, nokysezelím, gnocchi ze špaldové mouky, celozrné noky, špaldové těstoviny recept, nočky z mouky a se zelím, recept na domaci spaldove testoviny, těstoviny ze špaldové mouky recept, nocky se zelim a slaninou, recepty noky ze špaldové mouky, tvarohové noky ze špaldové mouky

Suroviny:
mouka špaldová celozrnná hladká mouka, mouka špaldová hrubá, vejce, sůl, ořech muškátový strouhaný, prášek do pečiva, voda, tempeh uzený, cibule, celer, olej sezamový, zelí, ocet, cukr

Přidat fotografie receptu