Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Svíčková light od Petra Havlíčka

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny

Porce: 2-3 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 012 kJ /
1 198 kcal
Bílkoviny135,50 g
Tuky54,54 g
Vláknina12,39 g
Cholesterol 767 mg
Sodík 790 mg
Sůl1,54 g
Sacharidy36,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji orestujeme cibuli a podlejeme vývarem. Krok 2: Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu. Krok 3: Hovězí maso osolíme, opepříme, nasucho opečeme na teflonové pánvi a vložíme do zeleninového základu. Přidáme bobkový list, nové koření a pepř. Krok 4: Když je maso měkké, vyjmeme je a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem. Krok 5: Nakonec vmícháme bílý jogurt, do kterého předem přimícháme lžíci rozmixované, horké omáčky. Krok 6: Tvrdší celozrnné rohlíky nakrájíme na kostky a polejeme je mlékem. Pak z rohlíků mléko vymačkáme, přidáme žloutky a vyšlehaný sníh z bílků. Krok 7: Těsto necháme půl hodiny odpočinout v lednici. Krok 8: Pak namočenýma rukama vytvarujeme koule, které vaříme v páře asi 15 minut. Podáváme s omáčkou a masem.

TIP: Desatero o svíčkové - jak ji udělat, aby byla jako od babičky

Zveřejněno 13. 4. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Magazín AHA, ale s receptem jsem se setkala v pořadu "Jste to, co jíte"

Knedlíky nevypadají nijak vábně, ale chuťově byly skvělé!! Taktéž omáčka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svíčková light od Petra Havlíčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DP45

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Svíčková light od Petra Havlíčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DP45

Marie

Komentáře (43)

je vynikajicí, jen jsem dala do zapékací mísy, zmraženou zeleninu nowako pod svíčkovou, na to koření,na to rozpůlenou cibuli, na to rozdrobit 1 bujon na to velký nenaklepaný kuřecí maso a zalítt do půlky vodou a dát na hodinu a půl péct do měkka, pak maso vyndat i koření, rozmixovat a dát bílý jogurt a dosolit a trochu citronu- je to skvělééééé:-)/příště dám ještě tymián, který doma nebyl/:yes:

Iveta Hajna: Tak to mne opravdu moc těší :-)

to máš jedno 5. 9. 2014 07:20
100g hovězího masa a to jak na oběd tak i na večeři :-p

jarda Kadic: fuj,ta hrubka,má být “obětuji“;-)

jarda Kadic: :-D:-D:-D:yes::yes::yes:

to máš jedno : Nevím, kolik gramů se počítá na osobu, tuším ,že 150,já se tedy objetuji a ten zbytek si na svůj talíř naložím;-)

to máš jedno 4. 9. 2014 16:45
nevím kdo zde tento recept vložil,ale zda-li to má být podle Petra Havlíčka,tak gramáž masa na počet 2-3 osob je v syrovém stavu velká .:-O

Karamelka11: Dnes jsem třeba dělala kuřecí stehna na zelenině, jakoby svíčkovou. Nezhušťovala jsem moukou, ale rozmixovala zeleninu a přidala trošinku kukuřičného škrobu do cremefinne;-). Bylo to k nerozeznání od klasiky:-)

když člověk shodí nějaká kila hold musí jíst jinak.Zapnout mozek a přemýšlet zdravě se dá uvařit všechno jen se musí chtít.I když bez smetany to není hold ono,ale nedá se nic dělat:yes:

Leny: Jasně;-). Vždycky se dá něco změnit;-)

Tuhle "svíčkovou na smetaně" dělám bez smetany a bez svíčkové už dlouho ze pštrosího, krůtího, kuřecího nebo vepřového masa. Maso rovnou dusím v zelenině bez předchozího osmažení, ke koření přidávám jalovec, nedoslazuji a okyselím citrónem. Je skvělá i s těstovinami místo knedlíku. Přidám brusinky a meruňkový kompot. Nikdo z rodiny není tlustý, ale všichni tuhle "svíčkovou" milujou a za klasiku by neměnili!!!

Tuhle "svíčkovou na smetaně" bez smetany a bez svíčkové dělám už dlouho - z pštrosího, kuřecího nebo vepřového masa. Maso přímo dusím v zelenině bez předchozího osmažení.:-p:-p:-p:-p Není třeba doslazovat, místo octa dávám citronovou šťávu a ke koření ještě jalovec. Knedlík lze nahradit i těstovinami. Nikdo v rodině není tlustý, ale stejně ji všichni (s brusinkami a zavařenými meruňkami) milujou!!!

chocolate: OK;-)

Jana Remkova:Jani, nechceš to přehodit do dietních jídel?
Bylo by to asi logičtější při hledání, ale je to samozřejmě na tobě.Osobně bych ty klasické omáčky asi také dala pryč.+19

Jana Remkova: Tak to řeš, ty uvaříš diet a někdo ti tam narve
ix verzí nečeho úplně jiného:-?:-?
Tak to všechno vymaž, ve všem je smetana a tu tam nemáš:-!:-8

ota: Nevím, komu se zdá tento recept podomný tomu mému. Naučila jsem se to neřešit;-)

Tématické fráze:
petr havlíček, petr havlíček recepty, zdravá svíčková, dietní svíčková, svíčková podle havlíčka, petr havlíček on line recepty, havlíček recepty, jste to co jite recepty, dietní svíčková omáčka, recepty podle petra havlicka, zdravé recepty havlíčka, recepty havlíček, recepty podle havlíčka, svíčková havlíček, svíčková dietní, recepty od havlíčka, recepty petr havlíček, jste to co jíte svíčková, knedlíky podle havlíčka, havlíček petr

Suroviny:
svíčková hovězí, olej, cibule, mrkev, petržel, celer, vývar zeleninový, bobkový list, koření nové koření, pepř, sůl, stevie, ocet, jogurt bílý, rohlík celozrnný, mléko polotučné, vejce

Přidat fotografie receptu