Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí steak s rajským kysaným zelím

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Středně náročný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 531 kJ /
605 kcal
Bílkoviny42,99 g
Tuky35,84 g
Vláknina12,40 g
Cholesterol 100 mg
Sodík 2,55 g
Sůl6,34 g
Sacharidy22,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí steaky, nebo prsíčka mírně naklepeme, okořeníme pepřem, solí, posypeme červenou paprikou. Zprudka orestujeme na polovině oleje dorůžova a dáme stranou do tepla. Krok 2: Na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme překrájené zelí, podlijeme troškou vody a dusíme v klasickém hrnci 40 minut (v tlakovém stačí 15 minut). Zruba 10 minut před koncem přípravy vmícháme do zelí rajský protlak a provaříme. Krok 3: Maso položíme na zelí, uzavřeme poklicí a necháme dojít. Pokud máme raději sladší zelí, přidáme 1-2 tablety umělého sladidla. Podáváme s bramborem.

Zveřejněno 16. 4. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj-Kuchařka pro diabetiky a nejeen pro ně.

Tento recept jsou 2 porce. 1 porce přibližně obsahuje:

27g bílkovin, 11g tuků, 17g sacharidů, 4,1g vlákniny..

275 kcal = 1150 kJ

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí steak s rajským kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n8wp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí steak s rajským kysaným zelím

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n8wp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (18)

Irule: Tak to abych se bála, kdy se to stane:-8

Jana Remkova: co máš z toho, ja neumím fotit ještě teď ;-(. Ale vše mám vytisknuté a uložené, takže to určitě zkusím. A že je to dobré mi je jasné, je to recept od tebe a zatím mě nic nezklamalo :yes::-K

Irule:;-) fotka příšerná, doby minulé, ale dobré to je, neboj;-)

:-O člověk hledá zelí a nachází samé dobroty :-p:-K:yes:

rebeka: no, segoš..;-), ale jo, proč ne?:-D

Porada: ano, přesně tohle mě napadlo.. kuřecí segoš;-):yes::yes:
Jani, povedlo se ti to:-K;-):-p:yes:

To nevypadá špatně,takový kuřecí segedin.:-p:yes:

Tož v celku to neřeším :-), ale kuřecí steak fakt Jani není. Steak je z masa především hovězího, obecně řečeno z červeného masa. To jen pro vysvětlenou ;-). Ale receptík je moc hezký a mám ho v merku na sobotní oběd :-8 :yes:

recept se moc líbí, příležitostně vyzkouším:-p:yes::-))

:-p:yes::yes:

Lenka: je to vlastně vykostěné stehno bez kůže, u nás je mají denně. Ale klidně můžeš použít kuřecí prsíčko;-)

Kuřecí steaky nejsou ... až ho někdy uvidím, tak nevím ... :-)

Jani, to vypadá dobře! :-O To vyzkouším. . . :-p:yes:+

Jani,moc hezky připraveno:-p+:yes::-K

Bibinka: máš pravdu, však ta kuchařka je "nejen pro diabetiky";-). Já jsem si to s přehledem dala taky, ale bez brambor.:-)

Tématické fráze:
kuřecí maso s kysaným zelím, kuřecí prsíčka se zelím, kuřecí steak na paprice, kuřecí prsíčka recepty se zelím, kuřecí steak, kuřecích stejky oběd, vepřový steak se zelím, kuřecí prsíčka s kysanym zelím, kuřecí steaky na zelí, zapečené kuřecí steaky z bramborem a na zelí, kuřecí steak zapeceny se zelim, kuřecí maso na kysaném zelí, recepty s kysaným zelím, kuřecí nudličky s kysaným zelím, zapečená kuřecí prsíčka s kysaným zelím a bramborem, krůtí stehenní maso s kysaným zelím, obed s kysanym zelim, krůtí prso pečené vcelku kj, kuřecí a krutí steaky, kuřecí maso kysaným zelím

Suroviny:
steak kuřecí, olej, cibule, zelí kysané, protlak rajčatový, pepř, sůl, paprika sušená sladká

Přidat fotografie receptu