Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny s chřestovou omáčkou s medvědím česnekem

Krásně zelený pokrm, doslova plný jarní zeleniny a bylinek. To jsou těstoviny, s omáčkou plnou chřestu a chutí štiplavého medvědího česneku. Tato kombinace chutí vás příjemně překvapí.

Hodnocení receptu je 4,8 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 895 kJ /
2 604 kcal
Bílkoviny77,65 g
Tuky61,50 g
Vláknina28,50 g
Cholesterol 164 mg
Sodík 58 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy420,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Chřest pečlivě oloupeme, odřízneme dřevnaté konce a dáme vařit do osolené vody, do které přidáme lžičku cukru. Vaříme "na skus" a vývar ponecháme. Krok 2: V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku, kterou rozředíme vývarem z chřestu - cca 500 ml. Osolíme, opepříme a necháme 15-20 minut provařit. Krok 3: Z chřestu oddělíme hlavičky, zbytek nakrájíme na menší kousky, které vložíme do omáčky, vmícháme jemně pokrájený medvědí česnek, zakápneme citronem a zjemníme smetanou. Krok 4: Těstoviny uvaříme podle návodu, rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme chřestovými hlavičkami

TIP: Desatero: Chřest a jeho zpracování - rady a tipy

Zveřejněno 10. 5. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny s chřestovou omáčkou s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kBQE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny s chřestovou omáčkou s medvědím česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kBQE

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

:-)<3:yes::yes: líbí se mi recept i foto, paráda :-K

Jaajja: děkuju za vyzkoušení a připomenutí receptu:-), mám radost, že chutnalo;-):-)

Bylo to výborné, díky za tip a dávám další bod:yes: Neměla jsem teda medvědí česnek, tak jsem dala několik nakrájených stroužků přímo do omáčky. Chutnalo!

Jejda, tohle jsem nějak přehlédla. To bude velmi jedlé, chřest miluju:-p:yes:

:yes::yes:

Moc vám všem děkuju:-)

vseumel: já chřest loupu touto škrabkou, začínám kousek pod hlavičkou, směrem dolů
http://www.etescoma.cz/president/skrabka-s-pricnou...:-)
Eli, se zeleným to bude asi ještě lepší;-):-)

S chřestem také nemám žádné zkušenosti:-8Tohle je moc hezký receptík a fajn bašta krásně nafocená:-K+8:-p:yes:

Chřest jsem nikdy neloupala, ale pokaždé jsem měla zelený.Tak nevím, jak loupat chřest :-/.Hezký recept.:-p:yes:

Chřest mám právě čerstvý, zelený...že bych se inspirovala? Je to velmi lákavé.:-p:yes:

Chřestová omáčka je moc dobrá :yes:+

prostě a jednoduše.... krása:-K:-K:-K:-);-):yes::yes:

Tématické fráze:
těstoviny s medvědím česnekem, těstoviny s chrestem, chřest těstoviny, bílý chřest s těstoviny, těstoviny s chřestem a medvědím česnekem, recepty s medvědím česnekem, vepřové s chřestovou omáčkou, chrestova omacka, chřestová omáčka recept, těstoviny s chřestem a z medvědího česneku, těstoviny s omáčkou, chřest recepty, testoviny chrest, chřest a těstoviny recept, omáčka k chřestu, recept chřestová omáčka, chřestova omačka k testovinam, chřest s česnekem bílí, chlebové plackys chřestem, testoviny s medvedim cesnekem a chrestem

Suroviny:
těstoviny, chřest, česnek mědvědí, máslo, mouka, smetana na vaření, sůl, pepř bílý, citron

Přidat fotografie receptu