Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mořské ragú

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 335 kJ /
1 036 kcal
Bílkoviny70,39 g
Tuky30,05 g
Vláknina59,44 g
Cholesterol 497 mg
Sodík 1,23 g
Sůl2,70 g
Sacharidy77,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji si zesklovatíme najemno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájené řapíky celeru a chvilku společné opékáme. Zalijeme vínem a necháme odpařit. Krok 2: Poté si rozmícháme vývar se škrobem a kurkumou nebo šafránem a přilijeme ke směsi. Necháme pozvolna zhoustnout a vložíme mořské plody a hrášek s posekaným česnekem. Vaříme cca 5 minut a vlijeme smetanu, dochutíme solí, do pokrmu vsypeme posekaný kopr a prohřejeme.

Zveřejněno 15. 5. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Inspirovano časopisem Apetit, poupraveno a přizpůsobeno naší chuti

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mořské ragú

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Elx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mořské ragú

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3Elx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Eva:A co byste potřebovala poradit? Ve skleničce už jsou mořské plody uvařené, takže v pokrmu je už jen prohřejete;-)

1974andrea:

dostala jsem mořské plody ve slaném nálevu v dúzičce v dárkovém balíčku. Vůbec nevím,co s něma a nemám odvahu ochutnat. prosím,poraďte

varilamyskakasicku:Ivčo, u moře, když chytí chobotnici a chtějí si ji upravit, tak s ní vždycky velmi dlouhou dobu mlátí o skálu. Asi vědí proč;-)

Nadja: já mám taky tuto neblahou zkušenost s chobotničkama a proto se jím vyhýbám obloukem, musela bych vidět tu přípravu někde "naživo";-)

Nadja:V nějakém tv pořadu říkali, že chobotnice a kalamáry nebo olihně se buď musí připravovat velmi rychle, třeba na rozpáleném grilu nebo naopak velmi dlouho, aby byly měkké. Velkou chobotnici jsem ještě nezkoušela a ani jsem ji čerstvou nikde neviděla.

1974andrea: Andrejko a Čokoládko, děkuji za rady, koupím a vyzkouším. Ještě jsem je nezkoušela, jen jsem ochutnala krevety - ty mi chutnají. A jednou jsem si koupila chobotničku, udělala podle přiloženého receptu a mohla jsem s ní zabíjet. Od té doby mám obavy i z přípravy krevet.

suslajda:Díky Haničko, necháš se inspirovat?:-))

:-p:yes::yes:+16

chocolate:Přesně a hlavně už jen prohřát, jinak ztvrdnou a jsou jako guma;-)

Nadja:Já je hodím do síta (aby mohly odkapat) a povolené jsou hned, když spěchám tak je proleju horkou vodou z konvice.Pak už jim stačí jen chvilka na tepelnou úpravu.

Nadja:Nadi, dávám je tam rozmrazené a okapané. Jestli je máš ráda, tak si myslím, že ti to bude chutnat;-)

1974andrea: Andrejko, okukovala jsem ty mořské potvory už několikrát, ale nikdy jsem je nekoupila - nevěděla jsem, jak na ně. Tvůj receptík je zajímavý, asi zkusím. Jen mi poraď - potvůrky jsou mražené - dáváš je tam zmrzlé, nebo je necháš nejdřív rozmrazit? :-?

chocolate:Ráda tě pozvu:-D:-)). Milovníci mořských potvor si, myslím, pochutnají;-). Díky:-8

Za polovinu talíře této many budu tvým otrokem:yes:.

:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
mražené mořské plody recepty, mořské plody mražené recept, jak upravit chobotnici, jak upravit chobotnice, mořské plody mražené, ragu z morskych plodu, priprava mrazenych morskych plodu, jak připravit mořské potvory, jak upravit mořské plody, recept mořský koktejl, mušle ve slaném nálevu, úprava mořských plodů mražených, krevety v nálevu, krevety ve slaném nálevu, morske potvory recept, mražené mořské plody úprava, chobotnice úprava pokrmů, ragú z chobotnice, mušle v nálevu recept, mušle ve slaném nálevu recept

Suroviny:
mořské plody, celer, cibule, česnek, smetana na vaření, hrášek, kurkuma, kopr, víno bílé suché, vývar kuřecí, škrob, sůl, olej

Přidat fotografie receptu