Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí omáčka

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Iness Iness

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 75 min

75 min (75 min příprava)

Suroviny

Porce: 4 osoby

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie620 kJ /
148 kcal
Bílkoviny4,58 g
Tuky0,84 g
Vláknina3,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 81 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy28,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce nalijeme 2 litry vody, do ní vložíme očištěné a zbavené kůže kuřecí čtvrtky (kdo chce může nechat), přidáme očištěnou a na čtvrtky nakrájenou zeleninu, koření a osolíme.
Vaříme cca 45 minut, potom z vývaru vytáhneme čtvrtky i zeleninu. Krok 2: Maso obereme, zeleninu rozmačkáme a vše vložíme zpět do vývaru. Přivedeme k varu, zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě (3 dl), povaříme tak dlouho jak je kdo zvyklý (cca 20 min.), přilijeme smetanu, promícháme a máme hotovo. Krok 3: Podáváme s knedlíkem nebo těstovinami. Já jsem podávala s domácím kynutým knedlíkem podle receptu: http://www.toprecepty.cz/recept/2747-kynuty-knedlik/

Zveřejněno 27. 5. 2012

Poznámka autorky Iness

Naše ratolesti se po této omáčce jen oblizují :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q6Zr

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q6Zr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Uvařila jsem téměř dle receptu. Fotografie přiložena s hravým dvojbarevným knedlíkem podle Helly a zároveň dle odkazu z komentářů michsamant. Podle tohoto odkazu jsem dělal celý knedlíkový recept. Dokonalé inspirace. Ještě k receptu na omáčku: neměla jsem petržel, nahradila jsem ji celerem a nedávala mrkev. Do hotové omáčky jsem po asi 8 minutách přidala lžíci octa. Omáčka je chutná.

;-)

Martina Kováčová 2. 2. 2016 15:52
omáčky sa robievaju že sa pridá vývar dobrý.tu je to naopak.či sa dá do múky vývar alebo múka do vývaru je uuplne jedno lebo aj tak ztoho vynde omááááčka.chválim recept a vyskuušam.mnam

Anička:Protože jsem je z osobních důvodů žádala o smazání mého účtu, v čemž mi nevyhověli. Smazala jsem tedy alespoň své fotky a ONI je ,,naházeli'' zpátky (některé v jiném pořadí).

No k tomuhle by se měli adminové ozvat. Vy jste přeházeli fotky??? Proč by to dělali:-?:-?

jarda Kadic: Omáčka byla na třetím fotu. Admini mi fotky přeházeli:-//.

Omačky nět, tolka knedle, pěkné, ale......:-O:-O:-O:-)

Michal:
Díky Míšo, každý podle své chuti jak má rád ;-). Jsem ráda, že chutnalo:-).

Tak jsem tam přidal ještě mléko a zakysanou smetanu a moc dobrý. Dík za nápad :-))

mňam, tak tohle také můžeme:yes::-D a nerozčiluj se nad komentáři typu vývar zahuštěný moukou - nebo se spíše zeptej, zda jedí omáčky typu voda, voda ... my né a tak zahušťuji na 90% také moukou

Holky moc děkuji za podporu:-K

Jo a recept je super, taková chutná rychlovka a vhodná i pro začínající kuchařinky...:yes:

Mně se recept taky líbí,dělávám podobně,je to :yes: Iness, nic si z humpolačky nedělejte,ať se taky předvede ;-)Asi nemá odvahu:-D Líbí se mi i ostatní Vaše recepty.:yes:

Sem by se hodil můj ranní komentář, který jsem psala pod svůj včerejší recept. Nenechme se vyprovokovat anonymními komentáři, protože jejich původci jsou lidé, kteří neznají hodnotu svého času...on jim to možná někdo nakonec spočte.. Ale třeba se jen baví a časem dospějí - a budou se věnovat něčemu rozumnějšímu. Beztak předpokládám, že je to jen jeden jediný ubohý jedinec...

Petra z Humpolce:Věř mi, že i já jím očima a recept mě fakt nepohoršuje.Je to víceméně dětský recept a klidně bych to svým dcerám uvařila.
Ale klidně přidej lepší dětská jídla, co ti brání, snad ne vrozený stud milý gurmete;-)?

Petra z Humpolce:
Jé Petruško, ty jsi ještě tady? Jde vidět kolik máš práce...:-D. Recept se ti asi líbí, když se pořád na něj díváš:-D. Nebo prostě z nedočkavostí čekáš na reakce tvých pěkných a povzbuzujících příspěvků;-).

Petra z Humpolce 27. 5. 2012 18:18
Holky:-), je to vaše volba, já jím i očima a tohle se mi nelíbí.
Ale každý člověk má rád jiné věci a po úpravě doby varu ze 3minut na 20 to jde bez následků sníst:-D:-D:-D

Jajda: fotka je skvělá, je na ní vše, co tam má být vidět a to je důležité. Omáčka se mi líbí. Je jednoduchá a každý by si s ní poradil. Okořenit si každý může podle sebe, já bych určitě přidala kousek masoxu, ale nikde to raději neuvádím:-8, taky pepř. Ale pro děti je to takhle akorát;-) Knedlík máš výstavní!!;-)

Jajda:
souhlasím s tebou, omáčka vypadá dobře:-p:yes::yes:

Petra z Humpolce:
Nevím co se ti na té omáčce nelíbí...fotka není zrovna výstavní, ale podle ingrediencí může být dobrá:-p. Kdyby jsi vařila, tak víš z čeho se skládá základ každé omáčky, já je dělám taky tak, záleží jakou.

Iness:Tak si hloupých nevšímej.Někteří lidé to holt asi berou jako možnost si rýpnout a tím se realizovat alespoň na netu.Hlavní je, že recept je povedený, žádná éčkami nacpaná "ňamka pro děti".:yes:

chocolate:
To já vím, jak jsi to myslela, ale už nějaký čas se tady do mě někdo naváží a samozřejmě jako neregistrovaný (trošku mě to vytočilo)...Moje chyba, recept jsem po sobě nečetla, nesedím u PC, jen jsem sem odskočila vyfotit a dát druhý recept než mi to děcka začnou brát;-).

Iness:Ono také není třeba být hned vztahovačná.Já jsem na to jen slušně (a ne anonymně) upozornila.Chodí sem i mnoho začátečníků a ti to nemusí vědět.Nehledejte za každým komentářem útok.Já jsem naopak recept chválila;-).

Simona Kucerova:
Simonko děkuji:-K a pro ostatní: já také nevařím omáčky 3 minuty, měla jsem chybu v receptu (chyběla mi nula), já vařím cca 30 minut, ale pro rýpavé jsem hledala kolik minut se má správně vařit...Nejméně 20 minut, tak ji vařím tedy ještě déle. Pro děti vařím už 15 let a nikdy neměli zažívací potíže:-! Vařit umím, měla jsem tu nejlepší učitelku;-). Ono je lepší se hned do někoho navážet než se zeptat na případné chyby...To musí bavit...

Pěkný receptík:-p:yes:

Petra z Humpolce 27. 5. 2012 14:44
Iness:U nás je celkem bezvětří;-), jen jsem řekla svůj názor, pardon. Ale k upřesnění, kořením málo, nedělá mi dobře.

Nemusí to být špatné, jen je třeba mouku provařit alespoň dvacet minut, tři minuty absolutně nestačí.Z nedostatečně provařené mouky hrozí vleklé střevní komplikace (zvláště, když vaříme pro děti).
Jinak jako nápad je to fajn, proč ne;-).Žádné umělé náhražky:yes:.

Petra? a údajně z Humpolce...vysvětli mi jak ty děláš třeba kuře na paprice a jiné omáčky...základem je vždycky vývar :-!. Vy neregistrované jste nejlepší:-//. Ale tuším odkud vítr vane...
Já nesnáším narozdíl od tebe tuny koření a různých umělých náhražek. Na tomto jídle není absolutně nic špatného, žádné éčka atd. Nelíbí? Tak si moje recepty neprohlížej:-!

To může být mňamka:-p a ten knedlík :-O:yes::yes::yes:šikovná. Já bych to neuměla...:-8

Petra z Humpolce 27. 5. 2012 14:30
:-(( Jí se i očima a tohle brr
Bez nápadu, vývar zahuštěný moukou...

Nooo,knedlík se ti poved:-)a omajda taky:-)

Tématické fráze:
kuřecí omáčka, omáčka z kuřete, omáčka ke kuřeti, kureci omacky, omacky z kureciho, kureci macka, kuře omáčka, omáčka z kuřecího, recepty z kuřete omáčky, kuřecí omáčka recept, kuřecí omáčky recepty, omáčka s kuřete, omačky z kuřete, omáčka kuřecí, omáčka z kuřecího vývaru, kure na omacku, omáčka s kuřetem, omacka s kureciho, omačky ke kuřeti, recept na kuřecí omáčku

Suroviny:
kuře čtvrtky, mrkev, petržel, smetana, paprika sušená sladká, koření nové koření, sůl, mouka hladká

Přidat fotografie receptu