Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodová pikantní a rychlá mlska

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

15 min (15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 209 kJ /
767 kcal
Bílkoviny18,20 g
Tuky13,62 g
Vláknina10,00 g
Cholesterol 61 mg
Sodík 93 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy137,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smetanu lehce zahřejeme, vmícháme želatinu a necháme nabobtnat. Krok 2: Mezitím si opláchneme jahody, odstraníme zbytky okvětí a jahody nakrájíme do mísy na menší kousky. Zasypeme cukrem a šťouchadlem na přípravu bramborové kaše lehce rozmačkáme. Krok 3: Do nabobtnalé želatiny vlijeme kefír, nejlépe ručním elektrickým šlehačem vyšleháme a nalijeme do rozmačkaných jahod. Krok 4: Připravíme si 4 vhodné misky, které vypláchneme studenou vodou, do každé dáme polévkovou lžíci jahodového sirupu a naplníme jahodovou směsí. Krok 5: Dáme nejlépe přes noc zatuhnout do ledničky. Krok 6: Poté vyklopíme na talířek, ozdobíme šlehačkou a čerstvou jahodou a pochutnáváme si.

Zveřejněno 27. 5. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

S pečením sladkých mlsek jsem na štíru,ale večer jsem zkusila tuhle nenáročnou dobrůtku a dnes všem přišla vhod.Bylo to dobré a pikantní. Plnila jsem do misek od Pierota a protože jsem použila jen jedno balení želatiny, nechala jsem raději zatuhnout do druhého dne.Bylo rychle hotovo a ještě rychleji snědeno:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová pikantní a rychlá mlska

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w2rw

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodová pikantní a rychlá mlska

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w2rw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Aničko, tenhle recept jsem úplně přeskočila. Jahůdky začínají zrát, manžel je miluje, tak tohle je báječná inspirace:-K a posílám bodík:yes:

Bahula::-)Sladké někdy hlavně pro toho mého mlsouna dělávám;-):-))ale nepečené.Na to jsou tady jiní Experti:yes:;-):-K
Jani R.jen jsem dala fotku do kulatého bílého rámečku;-)Zákusek vypadá líp,než v obdélníkovém:-8:-)
Děkuji všem za moc milé komentáře i hodnocení:-*:-K:-K

Anna Kocikova: Ty že sladkého nic neděláš :-? Moc pěkné :yes:+

Přišlo by vhod v tyto teplé dny:yes:

Tys zase přišla na něco nového ohledně úpravy fotek, co? Krásné! Hned bych si dala:-p

To bude osvěžující :-p

chocolate:Luciášku,už jsem to přehodila-děkuji;-):-)Jsem dnes nějaká"pomalejší":-Oa vůbec mi nedošlo,že tady máme podkategorii nepečené-mražené:-8Budu muset se sebou něco začít dělat:-D:-D

Všem Vám moc děkuji:-KSvými komentíky jste mě potěšily:-*:-))
Šampíčko nebylo:-(nic nebylo;-(Včera večer byly fazole a ještě dnes měly účinek:-D:-D

Tak to bych si smlsla:yes::yes:

Pěkné Aničko, díky za nápad, asi bych to dala do moučníků-pohárů, do sladkého;-):-K:yes:

Krásné, nepřeplácané, osvěžující.Aninko, měli jste i sklenku šampíčka s jahodou:-D?
Jen detail Aničko, já si pod studenou kuchyní představím slané (chlebíček, aspik apod.), nezvážíš přehození do nepečených moučníků?Škoda, aby tvůj recept zapadl.

Pěkný dezert,Aničko takovou mlsku bych si dala:-p;-):yes:

:yes::-p až dorostou jahodu, tak vyzkouším:-D

Tématické fráze:
jak upravit mrazene jahody na pohár, jahody mlska, nepečená jahodová mísa, pikantní jahodoví pohár, úprava čerstvých jahod na pohár, úprava čerstvých jahod na pohár, rychla mlska

Suroviny:
jahody čerstvé, cukr moučkový, sirup jahodový, smetana sladká, kefír, želatina prášková

Přidat fotografie receptu