Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jahodový mousse (pěna) s mascarpone krémem

Pokud byste se rádi blýskli parádním moučníkem po obědě, nebo před přáteli u společné oslavy, můžeme doporučit k vyzkoušení tuto lahodně jemnou pěnu ve skleničce, plnou voňavých jahod.

Hodnocení receptu je 4,9 (28×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Miquel Miquel

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min bez dob tuhnutí

60 min (60 min příprava, bez dob tuhnutí)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 882 kJ /
1 884 kcal
Bílkoviny20,89 g
Tuky157,82 g
Vláknina6,23 g
Cholesterol 396 mg
Sodík 258 mg
Sůl0,47 g
Sacharidy91,83 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na přípravu pěny (mousse) namožíme plátky želatiny do studené vody a necháme nabobtnat. Očištěné a omyté jahody, cukr a pomerančovou šťávu společně rozmixujeme. Propasírujeme přes síto. Krok 2: Našleháme crème fraîche ke kterému přidáme rozmixované jahody. Krok 3: V malém množství horké vody (cca 1 polévková lžíce) rozpustíme vymačkanou želatinu a přidáme k předcházející směsi a dobře promícháme. Krok 4: Smetanu vyšleháme do tuha a opatrně spojíme s jahodovou směsí. Rozdělíme do pohárů a dáme alespoň na jednu hodinu do lednice ztuhnout. Krok 5: Želatinu namočíme ve studené vodě a necháme nabobtnat. Omyté a očištěné jahody rozmixujeme společně s cukrem. V malém množství horké vody (cca 1 polévková lžíce) rozpustíme želatinu, kterou přidáme k rozmixovaným jahodám. Krok 6: Želatinu rozdělíme do pohárů na jahodový mousse a dáme opět do lednice ztuhnout. Krok 7: Na krém smícháme mascarpone se všemi surovinami. Našleháme a těsně před servírováním rozdělíme do pohárů na jahodovou želatinu. Zdobíme podle fantazie.

TIP: Letní poháry - nejlepší recepty

Zveřejněno 28. 5. 2012

Poznámka autora Miquel

Lemon curd http://www.toprecepty.cz/recept/21727-lemon-curd/

Crème fraîche lze nahradit i zakysanou smetanou.

Mousse je lepší nechat v lednici do druhého dne, kdy dostane tužší konzistenci.

Moučkový cukr přidáme podle chuti.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový mousse (pěna) s mascarpone krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kz6r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jahodový mousse (pěna) s mascarpone krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Kz6r

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

:-)<3:yes::yes:pěkný recept a luxusní prezentace :-K

Nádhera:yes::yes::yes:

Ať žijí náhodné recepty - to je krása:yes: ukládám pro nějakou slavnostní příležitost:-)

Dobrý dne, čím lze nahradit Grand Marnier ?

No tak na tohle to by měl být zákon :-D:-D:-D:-D Vypadá to nádherně:-*

No to vypadá úžasně a určitě to i skvěle chutná :-K :yes:

:-Oco říct nádhera:yes::yes:+

Děkuji všem za kladné komentáře:-K :yes:a body;-)

ááááách, krása:yes::yes:

Pěkné, více napsat netřeba:yes:.

:yes::-*:-K..přesně vše napsáno už

Máš to nádherné :-! Obdivuji jak se ti to podařilo, tak rovně dát do sklenic a nezapatlat je :yes::yes::yes:+

:yes: nádherné!

:-p:-pTo je pěkná mlska:-*:yes:

Jako vždy, profi nádhera!:-):yes:

Tématické fráze:
jahodový krém s mascarpone, mascarpone s jahodami, jahodovy pohar s mascarpone, čim nahradit mascarpone, krém mascarpone s jahodami, mascarpone s jahodami recept, čím nahradit creme fraiche, jahodový krém z mascarpone, mascarpone s jahodama, pohár s mascarpone a jahodami, jahodové poháry s mascarpone, jahodový pěna, mascarpone želatina, našlehané mascarpone, pěna z maskarpone, mascarpone recepty, jahody s mascarpone, poháry z mascarpone, jak nahradit mascarpone, čím nahradit grand marnier

Suroviny:
jahody, cukr moučkový, šťáva pomerančová, želatina, crème frâiche, smetana 33%, želatina, jahody, cukr moučkový, mascarpone, jogurt bílý, lemon curd, grand marnier, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu