Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové jazýčky na hrášku a kapii

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 30 min

80 min (50 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie338 kJ /
81 kcal
Bílkoviny2,20 g
Tuky0,37 g
Vláknina6,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 130 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy15,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jazyky si povaříme v Papiňáku v mírně slané vodě, pak si je očistíme, stáhneme a nakrájíme na plátky. Krok 2: Do kastrolu dáme olej, na něm osmažíme cibuli nakrájenou na proužky a česnek na plátky, pak přidáme připravené jazyky, zalijeme menším množstvím vývaru z jazyka, pak přidáme ještě zázvor, worcester, osolíme a budeme dusit, až dokud nebude jazyk naprosto měkký. Krok 3: Pak si v hrnečku s vývarem z jazyka rozšleháme mouku a vylijeme jí k jazykům a necháme provařovat do zhoustnutí, přidáme okapaný hrášek a okapanou kapii, dosolíme, máme-li málo šťávy, přidáme vývar a 10 minut ještě povaříme.

Zveřejněno 5. 6. 2012

Poznámka autorky Bibinka

Na jazýčkách je výborné maso, máme je rádi, tak jsem se do nich dala zase úplně jinak, než je dělám a vykouzlila jsem dobrotu, kterou jsme si vychutnali. Podávala jsem s hráškovou rýží.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové jazýčky na hrášku a kapii

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/221P

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřové jazýčky na hrášku a kapii

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/221P

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (12)

Nebe v hubě. Lepší vepřový jazyk jsme ještě nejedli.

Anna Kocikova: Aničko, ty mi zase uděláš radost, že jazýčky uvaříš;-) Dej pak vědět, jak chutnalo;-)

Jé Bibinko,udělala jsi mi tímto moc príma receptíkem za +11:yes:velkou radost:-))Mám na mrazáku jazyky a přemýšlela jsem,jakou dobrotu na víkend vymyslím;-)Přišla jsi mi s touto šťavnatou pochutinou do rány a já Ti děkuji:-p:-K

brzy, jazyk, nazývati.. a desátý bodík dáti:-8:-D:-D:-D
moc hezký jazýček, Bibionko;-):-p akorát porád dumám, proč je v kategorii pro děti:-?;-)

Kadlik::-DKadlíku, tak si je uděláš příště;-) Je to dobré masíčko, takové jemné, ještě to máme na dnešek a já už se těším na oběd:-p

Kadlik: tak to nejsi sám:-)):-))

předevčírem jsem chtěl dělat něco podobného... a nakonec jsem, já hovado nekulturní, oba ty jazyky /800 gramů!!!!/ sežral jenom uvařené, s křenem!!!:-D

Pěkně barevné,jazýček je tady někde, ale i toto je parádní Janinko:-K

i můj jazýček by si pochutnal, máš to moc pěkné Bibinko:yes::yes::-p

:yes::yes::yes::-p

Moc šťavnatě vypadající masíčko:yes::yes:+2

Bibinko, to je nádhera a jsem ráda, že Ti můžu dát první bodík. Jazýček je delikatesa a tento receptík by u nás bodoval též:-p:-*:yes:

Tématické fráze:
vepřové na hrášku, vepřová s kapií a hráškem, vepřové jazýčky, vepřové jazýčky recepty, vepřové.jazýčky, vepřové na kapii, vepřové plátky na hrášku, vepřové maso na hrášku s kapii, vepřové s kapii a hraskem, můžu dusit sterilovany hrasek, vepřové jazýčky uzené

Suroviny:
jazyk vepřový, cibule, česnek, hrášek, kapie sterilovaná, zázvor sušený, mouka hladká, omáčka worcesterová, vývar, olej, sůl

Přidat fotografie receptu