Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tomanovic kapřík

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: Individuální

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie196 kJ /
47 kcal
Bílkoviny2,28 g
Tuky0,46 g
Vláknina6,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 147 mg
Sůl0,32 g
Sacharidy5,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu nakrájíme na větší kusy a dáme vařit spolu s kořením do cca 1/2 l vody na 10 minut. Vychladíme. Krok 2: Porce kapra osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a pokapeme citronem a necháme je takto uležet asi 1 hodinu. Pak je zalijeme již vychladlým vývarem a necháme je přes noc uležet. Krok 3: Pak dílky kapra opláchneme, osušíme, osolíme a opět pokapeme citronem. Obalíme je v mouce smíchané se sladkou paprikou, drceným kmínem a rybím kořením, ve vajíčku a strouhance. Smažíme dorůžova.

Zveřejněno 7. 6. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

Omlouvám se, že nemám fotopostup. Takovýto kapřík byl včera na stole mé dcery-(proto ten název). Mizel rychlostí blesku:-)). Recept dostala přímo od rybáře i s kapříkem.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tomanovic kapřík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q6DD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tomanovic kapřík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q6DD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

rebeka::-D:-D

Jana Remkova: ale vůbec mě nenapadá po kom že to podědila:-O:-8:-D:-D:-D:-D nehaž po mě tou bačkorou:-! auuu:-D:-D:-D:-D:-D

rebeka: no, nejí, Pavla vaří moc dobře, asi to podědila!:-D

u Tomanů si nejí špatně:-8:-D:-D taky bych se nechala pozvat:-p:-p;-):yes::-)

:-);-):yes:+

Díky;-), vyřídím "Pejli", že se vám kapřík v této úpravě líbí:-)

;-)ryby mám moc ráda:-*kapřík v mrazáku tak alespoň vím jak ho připravit:yes::yes:+7

varilamyskakasicku: škoda:-D:-))

Kapřík je fajný:yes::yes:

jarka skrobakova: zkus, já jsem si ho dala na Vánoce, ale to byla bašta,chuťově úžasné, jen jsem ho měla nějak málo:-( ale jak ho uvidím, zase ji koupím, to je něco úplně jiného:-K

Tak to si ukládám velebnosti:-! tatik se letos rozkapřil, chodí lovit jak vo zlatou šupinu a takhle jsme si ještě doma nazakapřili . to se mě líbí, o víkend pomaže nahodit:-p:yes:

varilamyskakasicku: no já ho měla vždycky zmraženého a kdysi jsem se ho přejedla a od té doby ho nemůžu. Ale chlazeného jsem neměla tak až na něho natrefím tak ho zkusím. Děkuji Ti Myšičko:-K

jarka skrobakova: Jaruško,já jsem pangase měla chlazeného z Intersparu na Vánoce a jednou od syna z Makra a musím Ti říci, že jsem byla nadšená, to byla ryba, to se nedá popsat, ta psala...ale ten hluboce zamražený je opak,ale někdy ten chlazený vyzkoušej:-K:-K

No Jani, tohle by mi chutnalo moc. Já miluju všechny ryby kromě pangase. Je to zajímavá úprava kapříka:-! Ukládám a vyzkouším až budu mít kapra:-)) + bodík:yes::yes::-K

varilamyskakasicku: Ty brďo, z ruky!!:-O V Orlové, na Masarykově třídě!:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Tématické fráze:
kapr obalený v mouce s paprikou a drceným kmínem, kapříků pomazánka, jak připravit kapříka, vajíčková pomazánka rece

Suroviny:
kapr, mrkev, celer, petržel, bobkový list, koření nové koření, voda, česnek, citron, mouka hladká, paprika sušená sladká, kmín drcený, koření na ryby, vejce, strouhanka, olej

Přidat fotografie receptu