Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

"Seljodka pod šuboj" - slaneček pod peřinou

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

bestickova

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: dle strávníků

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory, mrkev, červenou řepu a vajíčka si uvaříme, necháme vystydnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. Krok 2: Do misky vrstvíme brambory, řepu, mrkev, vajíčko, slanečka i s olejem, nahoru zase vajíčko, mrkev, řepu a nakonec brambory. Krok 3: Celé to pomažeme majonézou a dáme do lednice do druhého dne odležet. Krok 4: Nesolíme, slaneček je dost slaný a tím, že se salát rozleží, natáhne chuť slanečka.

Zveřejněno 10. 7. 2012

Poznámka autorky bestickova

Recept mám od kamarádky z Litvy, často ho dělávám.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Seljodka pod šuboj" - slaneček pod peřinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yr9M

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

"Seljodka pod šuboj" - slaneček pod peřinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yr9M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Veronika.Hrozna: Ryba peří nemá, ryba má nanejvýš šupiny.

Dnes jsem tenhle recept dostala od paní Nataši při čekání na vyšetření u oční lékařky. Přeložila to jako ryba v kožichu a dělá to bez vajec.Seženu slanečka a jdu do tohowww.toprecepty.cz

Náš tradiční rodinný recept se trochu liší: doporučuji použít klasický talíř, na který vše vrstit, pak vypadá salát skutečně jako dort, což má! Takže nastrouhat na hrubo na struhadle, spodní vrstva ryba, na ní brambory (aby se od ryby prosolili), vejce a mrkev. Červená řepa musí být až nahoře a kolem dokola. Když totiž naneseme majonézu na řepu, tak krásně chytne barvu (po pár hod.v lednici) a seljodka je celá krásně fialová:-)

Klasika z Ruska - originál má v názve tú šubu, kožuch. Poznám, robievam. :yes:

ksana:Já to znám takhle,myslím,že co kraj,to jiná variace..

suroviny se musí strouhat na hrubém struhadle

bestickova:No, když,peřinka ,tak peřinka !:-D Hlavně když tam uvnitř žádné peří nebude!:-D:-D

No ja vím,že je to kožich,ale pod peřinou mi přijde trefnějši :-):-8

Tahle bašta se mi líbí:-p+3:yes:

Šuba je kožich ! Ale nevadí,rceptík zní dobře.:-D

:yes::yes::-))

Tématické fráze:
salat šuba, ruský salát šuba, ryba v kožichu, siljotka, ryba pod šuboj, slanečci recept, slanečci z cukety, jak se dělá slaneček, slanečci, cuketa ala slanecek, salát pod šuboj, cuketa jako slaneček, ryba pod subou, slanecci pod perinou, slanečky pod peřinou, jak se dělají slanečci, šuba salát, slanečky, červená řepa slaneček, slanečky recept

Suroviny:
brambory, mrkev, slaneček, vejce, majonéza, řepa červená

Přidat fotografie receptu