Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fettuccine & cuketky carbonara

Hodnocení receptu je 4,9 (43×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kanyla

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 779 kJ /
2 337 kcal
Bílkoviny110,76 g
Tuky52,95 g
Vláknina19,05 g
Cholesterol 525 mg
Sodík 2,52 g
Sůl5,02 g
Sacharidy346,39 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit dostatečné množství vody kterou osolíme. Do vařící vody vsypeme těstoviny a uvaříme je. Pozor, ty čerstvé jsou hotové během 3 minut (sušené uvaříme dle pokynů na obalu). Krok 2: Mezitím pancettu nakrájíme na nudličky a opečeme na suché pánvi do křupava. Krok 3: Neoloupané cuketky nakrájíme podélně (škrabkou na zeleninu) na tenké plátky a vhodíme je ke slanině jen na 1-2 minuty (aby zůstaly křupavé). Krok 4: Ke slanině a cuketkám přidáme slité těstoviny (trochu vody ponecháme), promícháme, osolíme. Krok 5: Stáhneme z ohně a vmícháme směs vidličkou lehce našlehaných žloutků a nastrouhaného parmazánu (těstoviny se jí obalí a žloutky "dojdou" jejich teplem). Krok 6: Dle potřeby doladíme 1-2 naběračkami vody z vaření těstovin, aby to celé bylo pěkně vláčné a klouzavé. Krok 7: Podáváme s čerstvou bazalkou, posypané parmazánem.

TIP: Jak udělat domácí těstoviny

Zveřejněno 12. 7. 2012

Poznámka autorky Kanyla

Gurmet - letní dvojčíslo 2012.

Čerstvé těstoviny jsem koupila zde: http://www.cattani.cz/ (Brno)

Vynikající, extra rychlý recept s minimem surovin, u nás velký palec nahoru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fettuccine & cuketky carbonara

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qjr0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fettuccine & cuketky carbonara

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Qjr0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Do Carbonara patří sýr Pecorino!

Jelikož dcera není příznivcem cuket, uvařila jsem bez nich a bylo to luxusní! Jednoduché, málo ingrediencí a výsledek mňam! Dávám palec nahoru a ukládám :-)

:-)<3:yes::yes: nádhera :-K

Krásné. Je to mé oblíbené jídlo. Jen je pro mě chutnější nastrouhat cuketu na hrubo a přidat česnek. Jen to pak není tak krásné jako vaše. :yes:

No, MLADÉ cuketky takřka výhradně tepelně neupravuji :yes:

krásné jídlo s přepychovou prezentací :yes::yes:;-):-K:-p:-p:-p:-p:-p

dexulka: díky, jsem ráda, že chutnalo ;-)

Použila jsem jiné těstoviny a k tomu odpovídající tvar cuketky,ale i tak to bylo moc dobré :-p Posílám bod i foto :yes: Určitě zopakuji ;-)

:yes::-p

krásný recept a foto, vyzkouším:-p:-p:-O:-O:yes::yes::-))

Vypadá to krásně, ukládám ale bodík už posílám :)

:-p+10:yes::-K

to je překrásná prezentace moc hezkého jídla:-*:-):yes::yes:

:-p:-):yes:+

Kanyla:Kanylo, bezvadný recept s krásnou fotkou;-) jak jinak, než dát 8.bod:yes:

Krásný recept i fotka:-p:yes:, určitě zkusím, cuket je dost;-)

Tématické fráze:
fetucini, malé cuketky, fettuccine recept, fettuccine, fettuccine recepty, cuketky, malé cuketky recept, co je fettuccine, co jsou fettuccine, mail 28188.com loc:cz, mladé cuketky, cuketky malé recept, recept na fettuccine, fetucino, recept na fetucini, recepty s fettuciny, fettucine recepty, plněné cannelloni gurmet, recept fetucini, fettucine rezept

Suroviny:
těstoviny fettuccine, sůl, pancetta, cuketa, žloutek, parmazán, bazalka čerstvá

Přidat fotografie receptu