Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 779 kJ / 2 337 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,76 g |
Tuky | 52,95 g |
Vláknina | 19,05 g |
Cholesterol | 525 mg |
Sodík | 2,52 g |
Sůl | 5,02 g |
Sacharidy | 346,39 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dáme vařit dostatečné množství vody kterou osolíme. Do vařící vody vsypeme těstoviny a uvaříme je. Pozor, ty čerstvé jsou hotové během 3 minut (sušené uvaříme dle pokynů na obalu).
Krok 2: Mezitím pancettu nakrájíme na nudličky a opečeme na suché pánvi do křupava.
Krok 3: Neoloupané cuketky nakrájíme podélně (škrabkou na zeleninu) na tenké plátky a vhodíme je ke slanině jen na 1-2 minuty (aby zůstaly křupavé).
Krok 4: Ke slanině a cuketkám přidáme slité těstoviny (trochu vody ponecháme), promícháme, osolíme.
Krok 5: Stáhneme z ohně a vmícháme směs vidličkou lehce našlehaných žloutků a nastrouhaného parmazánu (těstoviny se jí obalí a žloutky "dojdou" jejich teplem).
Krok 6: Dle potřeby doladíme 1-2 naběračkami vody z vaření těstovin, aby to celé bylo pěkně vláčné a klouzavé.
Krok 7: Podáváme s čerstvou bazalkou, posypané parmazánem.
Zveřejněno 12. 7. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fettuccine & cuketky carbonara
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qjr0
Moje poznámka
Fettuccine & cuketky carbonara
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Qjr0
Nejnovější recepty
Linecká srdíčka II
Přidáno před 12 hodinami
Rohlíčky s vůní skořice
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 15 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 16 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 19 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Knedlík z domácí pekárny
Zelnak před 21 minutami
Kapustový prejt
magdalenka před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky
bartonik před 1 hodinou
Máslové raženky (bulky)
Wanilor před 3 hodinami
Tvarohovo-jablečný kynutý koláč
Iwana666 před 10 hodinami
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 14 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 14 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 15 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 16 hodinami
Tématické fráze:
fetucini,
malé cuketky,
fettuccine recept,
fettuccine,
fettuccine recepty,
cuketky,
malé cuketky recept,
co je fettuccine,
co jsou fettuccine,
mail 28188.com loc:cz,
mladé cuketky,
cuketky malé recept,
recept na fettuccine,
fetucino,
recept na fetucini,
recepty s fettuciny,
fettucine recepty,
plněné cannelloni gurmet,
recept fetucini,
fettucine rezept
Suroviny:
těstoviny fettuccine,
sůl,
pancetta,
cuketa,
žloutek,
parmazán,
bazalka čerstvá
Komentáře (22)