Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Segeďák

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Zana26 Zana26

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny

Porce: 6-8

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 261 kJ /
2 214 kcal
Bílkoviny172,00 g
Tuky169,50 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 555 mg
Sodík 545 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy0,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibulku nakrájenou na kostičky orestujeme na sádle, přidáme maso na malé kostky. Přidáme papriku a zalijeme vodou. Ochutíme kořením. Vaříme nejlépe v papiňáku. Krok 2: Po uvaření (ne úplném rozvaření) přidáme zelí a ještě asi 20 minut povaříme. Dáme masox a zahustíme smetanou s moukou. Poté přidáme předem uvařené kroupy a nakonec asi dva stroužky česneku. Podáváme s rohlíkem či houskovým knedlíkem.

Zveřejněno 16. 7. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segeďák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WpEv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Segeďák

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WpEv

Marie

Komentáře (18)

lada:Tak to je klasický segeďák,tenhle je právě jinak dobrý díky kroupám...:-p

segedak budu varit o vikendu,ale ne s kroupama,:-p
ale s pravym domacim knedlickem

Anna Kocikova:Děkuji:-K Jsem mladá vařím od 18 a je mi teprv 26,tak skouším...Díky za foto.:-K

Nevím,jak zněl původní název,ale my jsme si na"segeďáku"včera pochutnali:-pByla jsem moc zvědavá na ty kroupy a tato zvláštní kombinace mě mile překvapila;-):-K
Zanuš za príma receptík Ti děkuji:-KPosílám bodík a foto:-)Manžel měl s rohlíkem a já s knedlíkem:-p+5:yes:

Zana26: Já osobně si myslím, že si to můžeš nazvat jak chceš, když tady prozkoumáš názvy jiných receptů, tak budeš zírat, co tu vše dle názvů je a ono je to něco jiného, než by mělo být. Hlavně, že chutná a tobě přeji krásný den:-K

Zana26: ještě jsem neviděl segeďák jen jako vodu se zelím, myslíš, že přidáním krup je to segeďák? :-((:no::-//:-(

A je výborný,není to jen voda se zelím...

anička: malé bramboráčky určite nie, sú vyprážané na oleji a v guláši je smotana, to by ti narobilo riadnu šarapatu v črevách ;-) k segedínskemu jedine knedľa alebo čerstvý dobrý biely chlebík :yes: inak, ani mne tu nepasujú krúpy a masox, aj ked ten občas použijem. ale ked sa urobí dobrý základ na mäso - soľ, korenie, cesnak, kvalitná pekne červená paprika - netreba žiadny masox ;-)

tejaja:Jestli jsi maďar či co,tak to musíš vědět no...:-)A maďarský proto,že je od mé babičky která se jmenuje Maďarová,tak to mě nedošlo,že se budete tak vehementně zastávat maďarů.Prostě jsem to myslela jinak...:-(

:yes::yes::yes:

Csaba:Prečo hovoríš za Maďarov je to len tvoj osobný názor.

Guláš zaujímavý,možno aj chutný, ale prečo madˇarský??!!!! :no::no::no::-//:-// S Madˇarmi má asi tolˇko,ako ja s Čínˇanmi :-D:-D Prosím pre úctu k madˇarkému kuchárskemu umeniu-premenujte ho. :no::no::no:

anička: no, možná?;-)

Jana Remkova: Já bych si k tomu možná dokázala představit malé bramboráčky:-8:-K

Já nevím, jestli je, nebo není maďarský, Terezka má asi pravdu, že ne, ale s těmi kroupami zní zajímavě;-). No, ale guláš bez knedlíku si neumím přestavit. Ani brambory, ani rýže, těstoviny by mi k tomu nechutnaly;-)

Tématické fráze:
segedínský guláš maďarský recept, segedak z trouby, segedak v papiňáku, nejlepsi segeďåk, segedak od babičky, segedák z krkovičky, segeďak z gulase, kureci segedak, segedák guláš, segedák z papináku, výborný segeďák, segedak s bucku, recepty na gulaše segedak, dobrý segedák, segeďák z pečeného masa, segeďák v troubě, gulas s kroupami, segedak se smetanou, madarský segedák, segedínský guláš s kroupami

Suroviny:
plec vepřová, bůček, sádlo, zelí, cibule, paprika sušená sladká, pepř, sůl, kmín celý, masox, smetana, kroupy, česnek

Přidat fotografie receptu