Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí guláš II.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sindel.b

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 65 min

65 min (65 min příprava)

Suroviny pro 8

8

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie266 kJ /
64 kcal
Bílkoviny1,79 g
Tuky0,35 g
Vláknina5,64 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 12 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy11,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájím na kostky. Připravím si základ ze sádla a cibule do barvy jako na hovězí maso - tedy do červena, vložím maso, orestuji, nechám vydusit šťávu, kterou si maso pustilo. Až je tam jen tuk, udělám si na dně místečko a dám mletou papriku, krátce orestuji, zaliji asi 1 dl vody, krátce podusím, aby pustila barvu, pak zamíchám s masem, zaliji vodou do výšky masa, přidám rajčatový protlak, sůl, pepř, majoránku, uzavřu tlakový hrnec a zahřeji na dvakrát, čili nechám dvakrát zahřát do zeleného políčka. Krok 2: Až podruhé spadne tlakový ventil, otevřu, přidám spařené nakrájené rajče a papriku na nudličky, podusím, zaliji záklechtkou z mouky a vody = zahustím tak, jak chci, aby byla hustota, dochutím solí, česnekovou pastou, pepřem podle chuti. Podáváme s knedlíkem, vařeným bramborem, dušenou rýží, těstovinou. Krok 3: Na talíři ho mohu vylepšit kolečky cibule, to jen pro obměnu vzhledu. Jindy ho mohu dělat i bez rajčete i bez papriky, jak kdo chce.

Zveřejněno 18. 7. 2012

Poznámka autorky sindel.b

Je výborný, možná, že jsem napsala postup příliš polopatě, ale pro začátečníky je to lepší. Masíčko je po dvojím zahřátí měkké. Zahřívám dvakrát proto, neboť nevím, jak byl kanec starý.

Nazvala jsem pokrm Kančí guláš II., protože už jsem tu jeden našla, ale je zcela jiný.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí guláš II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QjlL

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí guláš II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QjlL

Marie

Komentáře (28)

sindel.b:ano pre začiatočníkov je lepšie písať to do detailu, nemám rada takých, čo mudrujú, akoby padli z neba učení, nie každý varí od narodenia. ;-) takže určite diky, a čo sa surovín týka, ja si prečítam receptov viac, a potom si to nejak nakombinujem ako sa mi to hodí, a zrovna tento sa mi zdá fajn, a je jasné, že každý máme iné chute.

pavel:Ahoj,vodu s moukou dávám místo jíšky(jíškou bych tam přidávala tuk,což je zbytečné), protlak není nic fuj a česnekovou pastu si dělám sama, když máš čerstvý česnek,je samozřejmě lepší.Nikomu svůj recept nevnucuji,každý tady receptíky uvádíme a je jen na čtenáři, jestli ho chce použít nebo ne. Přeju hezký večer. ;-)

Petulle::-O:-) :-K:-K:-K:yes::yes::yes:

sindel.b: bylo to kančí masénko... ;-)

Petulle:Ahoj, mám radost, že gulášek chutnal a když není kanec, tak třeba hovězí maso, jak je vidět, na druhu masa skoro nezáleží, jen bych vyloučila kuřecí, krůtí apodobně. Někdo mi napsal, že píšu recepty dost polopatě,ale pro začátečníky je to dobrá pomůcka. Ahoj a ať se daří i s jinými receptíky.:-)

Teď sem ho zkusila a je úplně super... jen sem ho dělala z krkovice... přidala sem tam dvě čili papričky a bomba... to ani moc nevařim a i můj taťka mi řekl, že dlouho nic tak dobrého nejedl... děkuji za super recept... :-K ;-)

rebeka:

rebeka:Takže jsi to rozsekla, kanec a divočák je jedno,jak jsem si přečetla v odkazuhttp://vsechnyzviratkasveta.blog.cz/0810/prase-div...

sindel.b: tak teď jsem z toho jelen.. laň.. srnec..:-8:-D:-D:-D:-?
http://vsechnyzviratkasveta.blog.cz/0810/prase-div...

rebeka:Měla jsem napsat Guláš z divočáka:-).
Divoké prase je: kňour a bachyně
Prase domácí je: kanec a svině
Tak teď jsem to uvedla na správnou míru, jestli jsem někoho uvedla v omyl, ale běžné říkám divočákovi kanec a asi nejsem sama, že?:-)

sindel.b: a ono to není jedno a totéž:-O:-?:-?kanec je snad divočák, nebo se mýlím:-O:-?

Dnes mě manžel poopravil, že to není kančí, ale z divočáka:-O

JP:No po staru se tomu taky říká kvásek,ale to je neodborně.Tím se nikdy v provozu nesmělo zahušťovat,ale několik let je to již povoleno:-)

Jsem netušil, že se u nás na vsi říká "záklechtka". To jsem v životě neslyšel.

sindel.b:;-) potěšení na mé straně, resp. v trávicím ústrojí:-8:-D:-D:yes:

rebeka:Gratuluji i k vylepšení dalšími ingrediencemi, dík za fotečky,jsem ráda, že se recept ujal

Tématické fráze:
guláš z divočáka, guláš z divokého prasete, výborný guláš z divočáka, guláš z divočáka recept, kančí guláš, recept na guláš z divokého kance, výborný kančí guláš, guláš z lane, recept na guláš z divočáka, gulaš z kance, divočák guláš, guláš s divočáka, gulaš divočak, kančí guláš recept, recepty gulas z divočáka, top recepty kanči guláš, divoké prase recepty, recept guláš z divočáka, guláž z divočáka, recepty z kančí krkovice

Suroviny:
maso, cibule, sádlo, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, pasta česneková, sůl, pepř mletý, majoránka, mouka hladká, voda, rajče, paprika čerstvá červená,

Přidat fotografie receptu