Španělské ptáčky z východu
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 660 kJ / 158 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,16 g |
Tuky | 7,83 g |
Vláknina | 5,65 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 145 mg |
Sůl | 0,31 g |
Sacharidy | 10,00 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
3. 1. 2014 19:05
Mňam, jak bych si dal
3. 1. 2014 19:04
A můj recept. Naklepu hovězí maso(falešnou svíčkovou) přes fólii na jemno a potřu obyčejnou hořčicí. Okořením mírně gyrosem, trochou Podravky, mletým pepřem a položím plátky šunky od kosti. Dále proužky perlové cibule , anglickou slaninu, papriku červenou - kápii, okurku, vejce na tvrdo, kolbásu nebo párek - alespoň 90 % masa a zabalím. Ptáčky na oleji opeču do zlatova a vyndám. Na oleji restuji cibuli do měkka a přidám sypkou papriku - zpěním , vrátím zpět ptáčky a zaliji vývarem , do kterého vhodím nové koření, barevný pepř, vegetu a vařím do měkka. Poté ptáčky vyndám , do omáčky přidám na kostičky krájenou čerstvou papriku, sterilované okurky, vejce vařené na tvrdo, párky nebo klobásku a na plátky žampiony - nemusíš. Zahustím hladkou moukou a provařím nejméně 15 minut. Nakonec vliji 250 ml. 33 % šlehačky a dochutím. Jako příloha knedlíky , rýže, těstoviny - vynikající ,ale POZOR - vaříme s láááskou.
25. 8. 2012 08:30
Já maso ještě potřu krémžskou hořčicí
24. 8. 2012 23:17
Dělají se tak i na severovýchodě!!
24. 8. 2012 20:57
24. 8. 2012 20:11
Dělám trochu jinak,do plátku masa dám smažené vejce na slanině,trochu hrášku a zabalím .Jinak postup stejně
24. 8. 2012 17:43
V Praze je vaříme také tak, jen dávám ještě kousíček cibule. A dělám je v pomalém hrnci, nebo tradičně v kastrolu na sporáku a párkrát jsem je pekla v troubě a bylo to také moc dobré. + bod
24. 8. 2012 17:02
Ti vrabci jsou k sežrání
24. 8. 2012 16:35
24. 8. 2012 16:17
chocolate:
luxusní jsou i z opaku tlakového, čiže z pomalého hrnčeka
ty blááho.. to jsme dlouho neměli.. to je nápad.. kolotoč kúpim.. co to melu ptáky udělám
luxusní jsou i z opaku tlakového, čiže z pomalého hrnčeka
ty blááho.. to jsme dlouho neměli.. to je nápad.. kolotoč kúpim.. co to melu ptáky udělám
24. 8. 2012 15:32
V nejzápadnějším cípu naší republiky je vaříme taky tak
24. 8. 2012 14:52
spagetka:a já bych řekla, že i na jihu a už úplně cítím, jak budou v PH výborný Dávám ti teri 4.bod
24. 8. 2012 13:24
Myslíte, že bych je mohla zkusit i na západě???
24. 8. 2012 12:54
A pak že prý z východu nikdy nic dobrého nepřišlo...
Já dělávám také v tlakáči, přendám do litiňáku a dopeču v troubě.
Já dělávám také v tlakáči, přendám do litiňáku a dopeču v troubě.
24. 8. 2012 12:53
Teri dělají se takto i na severu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí roládky s baby špenátem, vejcem a párkem
Přidáno před 2 hodinami
Treska po mlynářsku s třepanými bramborami
Přidáno před 8 hodinami
Vaječná pomazánka s vejci a křenem
Přidáno před 8 hodinami
Kedlubnová máslová polévka s hráškem
Přidáno před 10 hodinami
Rajčatový chleba
Přidáno 7. 6. 2024 11:52
Lilek tří barev
Přidáno 7. 6. 2024 10:33
Právě bylo uvařeno:
Srbské žebírko
MajaFero uvařila před 21 minutami
Babiččiny blbouny
Alvinsatya uvařila před 38 minutami
Jednoduché ovocné knedlíky
Alvinsatya uvařila před 40 minutami
Kynuté jahodové knedlíky
Alvinsatya uvařil před 41 minutami
Moje vaječná pomazánka
Elis-piro uvařila před 43 minutami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
mafinka888 uvařila před 54 minutami
Plněné pečené batáty
vanilj uvařila před 1 hodinou
Buchty z rodinného receptáře
Velegreg uvařila před 2 hodinami
Borůvky v peřině
Velegreg uvařila před 2 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
Bumbikm uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jan Punčochář připravil speciální hot dogy pro Oktagon: V prodeji bude 3000 kusů a vydávat se budou do 30 vteřin
Jak udělat špenát na pánvi? Dáte přednost čerstvým listům nebo mraženému protlaku?
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: španělský ptáček v pomalém hrnci spanělsky ptaček španělské ptáčky v pomalém hrnci španělský ptáček v tlakovém hrnci španělský vrabec pomalý hrnec španělský ptáček hovězí ptáček recepty luxusni spanelsky ptacek ptáčky v pomalém hrnci španělské ptáčky španělské ptáčky v ph španělský ptáček v ph varime ptacky španělské ptáčky v tlakovém hrnci španělsý ptáček luxusní španělské ptáčky spanelsky ptacek pomaly hrnec jak se dělají španělské ptáčky jak se dělají ptáčci ptacky v tlakovem hrnci
Suroviny: hovězí zadní, mrkev, okurky sterilované, slanina, vejce, cibule, paprika sušená sladká, sůl, pepř černý, olej
Španělské ptáčky z východu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rBKW
15 názorů