Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Španělské ptáčky z východu

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie660 kJ /
158 kcal
Bílkoviny10,16 g
Tuky7,83 g
Vláknina5,65 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 145 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy10,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plátky mäsa naklepeme, osolíme a okoreníme. Krok 2: Na každý plátok uložíme hranolček slaniny, mrkvy, uhorky a štvrtinku vajíčka. Stočíme a zopneme. Krok 3: Na oleji opražíme narezanú cibuľu a ne nej orestujeme zo všetkých strán „vtáčky“. Pridáme mletú papriku, premiešame a podlejeme horúcou vodou. Krok 4: Dusíme do mäkka ( robím vždy v tlakovom hrnci, je to cca 40 min od začiatku varu ).

Hotové vtáčiky podávame s ryžou a ľubovoľným zeleninovým šalátom.

Zveřejněno 24. 8. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Španělské ptáčky z východu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rBKW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Španělské ptáčky z východu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rBKW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (15)

Sahl Karel 3. 1. 2014 18:05
Mňam, jak bych si dal

Kánská 3. 1. 2014 18:04
A můj recept. Naklepu hovězí maso(falešnou svíčkovou) přes fólii na jemno a potřu obyčejnou hořčicí. Okořením mírně gyrosem, trochou Podravky, mletým pepřem a položím plátky šunky od kosti. Dále proužky perlové cibule , anglickou slaninu, papriku červenou - kápii, okurku, vejce na tvrdo, kolbásu nebo párek - alespoň 90 % masa a zabalím. Ptáčky na oleji opeču do zlatova a vyndám. Na oleji restuji cibuli do měkka a přidám sypkou papriku - zpěním , vrátím zpět ptáčky a zaliji vývarem , do kterého vhodím nové koření, barevný pepř, vegetu a vařím do měkka. Poté ptáčky vyndám , do omáčky přidám na kostičky krájenou čerstvou papriku, sterilované okurky, vejce vařené na tvrdo, párky nebo klobásku a na plátky žampiony - nemusíš. Zahustím hladkou moukou a provařím nejméně 15 minut. Nakonec vliji 250 ml. 33 % šlehačky a dochutím. Jako příloha knedlíky , rýže, těstoviny - vynikající ,ale POZOR - vaříme s láááskou.

Já maso ještě potřu krémžskou hořčicí :-8

:yes::yes::-p Dělají se tak i na severovýchodě!!:-))

:yes::yes::-p

Dělám trochu jinak,do plátku masa dám smažené vejce na slanině,trochu hrášku a zabalím .Jinak postup stejně ;-):yes:

V Praze je vaříme také tak, jen dávám ještě kousíček cibule. A dělám je v pomalém hrnci, nebo tradičně v kastrolu na sporáku a párkrát jsem je pekla v troubě a bylo to také moc dobré. + bod:yes:

Ti vrabci jsou k sežrání :-p:-D:yes:

:yes::yes::-p:-))

chocolate::-8:-8:-D:-D:-D:-D:-D:-D
luxusní jsou i z opaku tlakového, čiže z pomalého hrnčeka:-8:-D:yes::yes:
ty blááho.. to jsme dlouho neměli.. to je nápad.. kolotoč kúpim.. co to melu:-S ptáky udělám;-):-8:-D:-D:-D:yes::yes:

V nejzápadnějším cípu naší republiky je vaříme taky tak :-D:-D:-D

spagetka:a já bych řekla, že i na jihu:-D a už úplně cítím, jak budou v PH výborný:-p Dávám ti teri 4.bod:yes:

Myslíte, že bych je mohla zkusit i na západě???:-S:-D:-D

A pak že prý z východu nikdy nic dobrého nepřišlo...:-))
Já dělávám také v tlakáči, přendám do litiňáku a dopeču v troubě;-).

Teri dělají se takto i na severu;-):-D:-p:yes:

Tématické fráze:
španělský ptáček v pomalém hrnci, spanělsky ptaček, španělské ptáčky v pomalém hrnci, španělský ptáček v tlakovém hrnci, španělský vrabec, pomalý hrnec španělský ptáček, hovězí ptáček recepty, luxusni spanelsky ptacek, ptáčky v pomalém hrnci, španělské ptáčky, španělské ptáčky v ph, španělský ptáček v ph, varime ptacky, španělské ptáčky v tlakovém hrnci, španělsý ptáček, luxusní španělské ptáčky, spanelsky ptacek pomaly hrnec, jak se dělají španělské ptáčky, jak se dělají ptáčci, ptacky v tlakovem hrnci

Suroviny:
hovězí zadní, mrkev, okurky sterilované, slanina, vejce, cibule, paprika sušená sladká, sůl, pepř černý, olej

Přidat fotografie receptu