Suroviny
Porce: 2,5 l
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 685 kJ / 403 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,15 g |
Tuky | 1,83 g |
Vláknina | 36,34 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 315 mg |
Sůl | 0,80 g |
Sacharidy | 65,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechnu zeleninu si nakrájíme na malé úhledné kousky a dáme vařit do vody, až se začne vařit, dáme teplotu na minimum a polévku tak táhneme.
Krok 2: Osolíme jí a po dobu vaření přidáme libeček, rajčatový protlak a zahustíme jíškou, kterou si uděláme (usmažíme) na másle s polohrubou moukou do světle hněda. Hotovou polévku můžeme posypat nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Zveřejněno 27. 8. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mnohazeleninová zdravá polévečka prostá koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lXK1
Moje poznámka
Mnohazeleninová zdravá polévečka prostá koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lXK1
Nejnovější recepty
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 1 hodinou
Kořeněné cukroví
Přidáno před 2 hodinami
Vánoční stromečky
Přidáno před 4 hodinami
Tvarohové linecké koláčky
Přidáno před 5 hodinami
Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.
Přidáno před 7 hodinami
Pečené kukuřičné kuře a pečená zelenina s hummusem
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 55 minutami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 1 hodinou
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 2 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 3 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 3 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 5 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik před 18 hodinami
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. před 19 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. před 19 hodinami
Výborná vánočka z domácí pekárny
Eddie122 před 20 hodinami
Tématické fráze:
jarka prostá na facebooku,
jak uvařit bigus,
bigus z kolena,
rajčatová polévka,
mramorová buchta
Suroviny:
mrkev,
kapusta,
kedlubna,
brambory,
cibule,
cibulka lahůdková,
květák,
celer,
petržel,
rajče,
cuketa,
fazolky zelené,
česnek,
protlak rajčatový,
libeček,
sůl,
mouka polohrubá
Komentáře (7)