Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta patří k oblíbeným sladkým pokrmům. Jsou populární nejen kvůli výborné chuti a jménu šéfkuchaře Romana Pauluse, ale i díky tomu, že nedají mnoho práce a uvařené je budeme mít velmi rychle.

Hodnocení receptu je 4,9 (93×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Dajda Dajda

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 37 min Doba tepelné úpravy: 8 min bez doby odležení těsta

45 min (37 min příprava + 8 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta )

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 741 kJ /
1 372 kcal
Bílkoviny51,72 g
Tuky78,56 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 478 mg
Sodík 603 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy112,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto. Nejprve ho trochu prošleháme metlami v míse, teprve pak ho zpracujeme rukama na vále, jde to velmi rychle. Krok 2: Těsto necháme odležet nejméně 1–2 hodiny v ledničce (i do druhého dne). Krok 3: Těsto rozválíme na plát silný cca 4 mm, nakrájíme ho na čtverce a do každého zabalíme ovoce. Krok 4: Vaříme ve vroucí vodě, ale nikoliv prudce, necháme v podstatě táhnout, to znamená, že voda se nesmí vařit klokotem, pouze velmi mírně. Krok 5: Knedlíky opatrně promícháme, stále hlídáme var. Krok 6: Jeden knedlík vytáhneme, rozkrojíme a ochutnáme, zda je ovoce již měkké. Pokud ano, je jistě uvařené i těsto. Krok 7: Knedlíky s meruňkami nebo jahodami po uvaření posypeme strouhaným tvarohem a cukrem a polijeme rozpuštěným máslem. U jablkových knedlíků dáváme přednost cukru se skořicí, u švestkových může být i mletý mák s cukrem. Ten se může přelévat i rozpuštěným sádlem. Pomerančové jsou skvělé s mletými oříšky.

TIP: Pár tipů, jak nerozvařit knedlíky

Zveřejněno 29. 8. 2012

Poznámka autorky Dajda

Zdá se, že tento recept je nošením dříví do lesa, ale věřte není tomu tak. Dlouhá léta jsem dělala tvarohové těsto jen tak, podle oka, až jsem někde zahlédla právě tenhle recept. Od té doby už jiné nedělám a dávám si práci s vážením surovin. Není divu, Roman Paulus je nositelem michelinské hvězdy pro nejlepší světové kuchaře.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XqmV

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XqmV

Komentáře (80)

Výborné knedlíky, krásně rozepsaný recept :-K

Švestky vypeckuji a místo pecky dávám mandli<3

Tyhle knedlíky také moc ráda dělám :-8
Tady najdete o tvarohovem těstě na knedlíčky trochu více ;-)

Kava 2: Děkuji, i když jsem jen prostředník, nikoliv původce receptu. Je vidět, že se na trhu objevily čerstvé meruňky a jahody. ;-)

Výborné a rychlé chutné těsto. Děkuji.

Marie Svarcova: Souhlasím, tedy s tím, že se vyplatí suroviny pečlivě zvážit. Dělám to, i když třeba vyrábím knedlíky ze tří dávek. Těsto se dělá skvěle, tak ta chvilka zdržení s vážením nehraje roli.

Nejlepší recept na tvarohové knedlíky, používám již několik let.

:-)<3:yes::yes: Skvělé, stojí za to si vše zvážit :-K

SUPER RECEPT! JINÉ TĚSTO UŽ DĚLAT NEBUDU...

Veronika.Hrozna: Z dětství pamatuju, že moje maminka místo pecky dávala čtvrtku kostkového cukru. Já kostkový cukr nekupuju vůbec a pokud mám ovoce kyselejší, tak sypnu trošku krupicového. Ten skořicový bude do švestek a blum :yes:. Ale zase ovoce i s peckou se lépe balí do těsta. :-)

mika59: Ty z obchodu jsou moc kyselé. Nakrojím do půlky vyberu pecku a místo vyplním skořicovým cukrem a vůbec se nežinýruju:-K a sypu tam, kolik se vejde. ;-);-);-) Vevnitř se to krásně rozpustí a mňamka veliká. :-K

Chtěla jsem vyzkoušet jiné těsto a zvolila toto. Plnila jsem je blumami, ale byly dost kyselé, tak jsem knedlíky musela rozkrojit a procukrovat. Ale těsto je skvělé a moc dobré. S dovolením jsem přidala foto.:-K

Vynikající, rychlé a jednoduché, mám uloženo <3

Daninek: Viz bod č. 6 - každé ovoce se vaří trochu jinak a knedlíky se zpola syrovými švestkami nebo meruňkami by nebyly to pravé ořechové! ;-)

Také jsem vyzkoušela a těsto je opravdu vynikající. Je sice trošku pracnější než to to, které běžně dělám, ale výsledek stojí za to. Nejspíš už zůstanu u tohoto receptu. Jen jsem bohužel nikde nenašla dobu vaření, tak jsem je vařila 10 min jako obyčejně. Možná by stačilo míň, kdo ví. Ale za recept moc děkuji:-D

Děkuji za recept, s těstem se skvěle pracovalo:yes:

Dělala jsem je poprvé a jsou výborné!!!:yes:

maris: Taky si to myslím, protože recept není můj výtvor. Přesto jsem ráda, že chutnají. Já je letos ještě nedělala, jsem pozadu a musím to dohnat. :-D

Dajda: letos už byly dvakrát jahodové a pokaždé můžu potvrdit, že to jsou nejlepší knedliky z tvarohového těsta co znám:-) a pokaždé Ti moc děkuju za přidání receptu :-K:-K

upavla: Merylas: Musím se přiznat, že jsem jahodové knedlíky nikdy nedělala. Nemám zahrádku s vlastní produkcí, tak když jahody koupíme, dáme si je raději syrové. Místo knedlíků plněných ovocem dělám kuličky - noky z tvarohového těsta bez náplně, a ty pak poléváme rozmačkanými jahodami s cukrem a navrch si dáváme napolo ušlehanou šlehačku s vanilkovým cukrem (jogurt, kysanou smetanu). Podobný recept tu určitě někde bude. Do plněných knedlíků však dávám leccos: v časném létě meruňky, později blumy (ty jsou z vlastní produkce a v knedlících jsou skvělé, ať žluté nebo červené), v pozdním létě jablka a švestky a konečně v zimě pomeranče. Jdou i třešně nebo višně. <3

Dajda: Byly s jahodama <3 Měla jsem schované z léta v mrazáku :-Q

Dajda: Díky za tip. <3 Sice jahody jsou jahody :-D, ale vyzkoušet bych mohla. :-K

Merylas: Ty se dobře zabalí do těsta, ale zkuste taky pár kousků pomeranče - nesmí mít ovšem tvrdé vnitřní slupičky. Pomerančové knedlíky posypte mletými ořechy s cukrem. Myslím, že nebudete litovat. ;-)

Dajda: Já se na ně taky chystám, mimo sezónu používám jahody mražené. :-)

upavla: Tak to jsem moc ráda. A s čím byly přímo v čase vánočním, smím-li se ptát? Poslali jste Marušku pro jahody? :-D

Luxusní těsto, lepší jsem nejedla (y)

Zatím nejlepší tvarohové těsto, co jsem kdy dělala :)

Pajaja: Nebojte se! Kdyz se povedly me, viz. prispevek nize! Tak to svedete levou zadni packou.:-D:-D:-D

Pajaja: Proč? Vůbec nemusíte, je tam přece i krupička. Především úžasně chutnají, stojí za to je zkusit. Na poprvé doporučuji sušší tvaroh - kostičku. Zkusíte jednu várku a když nebudou vyhovovat nebo chutnat, tak si prostě řeknete, že tudy cesta nevede! ;-)

Vypadají úžasně! Já se teda trochu bojím té hladké mouky do těsta. ????

Tématické fráze:
ovocné knedlíky z tvarohového těsta, tvarohové ovocné knedlíky jahodové, tvarohove knedliky, tvarohove testo na ovocne knedliky, tvárohové těsto, ovocne tvarohove knedliky, tvarohové ovocné knedlíky, tvarohové knedlíky recept, nejlepší tvarohové jahodové knedlíky, tvarohové knedlíky nejlepší recepty, nejlepší tvarohové ovocné knedlíky, jahodové knedlíky z tvarohového těsta podle pauluse, recept na tvarohové ovocné knedlíky, tvarohové testo na knedliky, ovocné knedlíky tvarohové těsto, jahodové knedlíky z tvarohového těsta, ovocné knedlíky s tvarohového těsta, tvarohové ovocné knedlíky recept, tvarohové knedlíky s ovocem, tvárohové těsto na ovocné

Suroviny:
tvaroh, krupice dětská, mouka hladká, máslo, vejce, cukr vanilkový, kůra citronová, sůl, jahody, ořechy mleté, cukr moučkový, mák, tvaroh, skořice mletá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu