Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí líčka a jablíčka...

Hovězí líčka pomalu dušená s kousky sladkých jablek tvoří skvělou souhru chutí, která zahřeje a potěší každého milovníka poctivého jídla. Díky dlouhému vaření se maso krásně rozpadá a jablka dodávají pokrmu jemný ovocný nádech.

Hodnocení receptu je 5,0 (32×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 60 min

90 min (30 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 632 kJ /
1 107 kcal
Bílkoviny118,44 g
Tuky9,33 g
Vláknina32,60 g
Cholesterol 235 mg
Sodík 285 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy94,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Oloupanou cibuli překrojíme napolovic a dále na "céčka". Dvě ze čtyř jablek zbavíme jadřinců, nikoliv slupek a následně tato rozčtvrtíme. Druhá dvě jablka zatím ponecháme osudu :-). Krok 2: V hrnci na 4 lžících oleje orestujeme dosklovata cibuli. Krok 3: Na pánvi z rozpuštěným máslem (cca 1 lžíce) a olejem (cca 3 lžíce) opečeme líčka, která jsme si překrájeli na čtvrtiny (záleží na velikosti), osolili mořskou solí a opepřili čerstvě drceným pepřem. Restujeme 3 minuty z každé strany, až změní barvu. Krok 4: Líčka přendáme do hrnce k cibuli a necháme 3 minuty odležet. Poté do hrnce přidáme čtvrtky jablek, zázvor, který jsme očistili, nakrájeli na plátky, a vše zalijeme vínem a vývarem, nejméně do poloviny výšky masa. Přikryjeme poklicí a dusíme cca 2 hodiny. Nebo tak dlouho, až je maso zcela měkké. Krok 5: Mezitím, co maso měkne, zpracujeme ta dvě zbývající jablka. Oloupeme je, vykrojíme jadřince a nakrájíme na plátky, resp. půlplátky. Na pánvičce rozpustíme ždibec másla, cca lžíci, vhodíme jablkové plátky a krátce restujeme asi minutku. Poté přidáme špetku třtinového cukru (malou lžičenku) a po další minutce restování lžičku bílého vinného octa a trochu osolíme. Odstavíme z plamene. Krok 6: Líčka vyjmeme z hrnce a přendáme na prkýnko, kde je budeme krájet na centimetrové plátky. Krok 7: Pokud máme šťávy z pod líček hodně, necháme na plameni zredukovat, přibližně do hustoty gulášové šťávy. Orestovaná jablka i s voňavým máslíčkem přendáme do hrnce, přidáme na plátky nakrájená líčka a šťávu přepasírujeme přes sítko na všechny ty dobroty v hrnci. Krok 8: Vše spolu krátce prohřejeme a můžeme servírovat. Jako příloha se budou hodit brambory v jakékoliv úpravě. Já jsem měla rozmarýnové, opečené..

TIP: Hovězí maso a jeho rozdělení

Zveřejněno 12. 9. 2012

Poznámka autorky rebeka

Inspiraci jsem čerpala na NETu, a jak už je mým zvykem, upravila dle svého.

P.S. připravovala jsem v PH, na II.st ( HIGH??.. nikdy to nevím :-( ) 3,5 hodiny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka a jablíčka...

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wo7x

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí líčka a jablíčka...

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Wo7x

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (55)

Simona Kucerova: děkuji moc, jsem ráda, že chutnalo, Simonko;-):yes:

Dnes jsem Rébínko spáchala Tvůj receptík,neb konečně jsem sehnala líčka:-K:-KTaky jsem dala práci frajerovi a je to vynikající mňamka:-p:-p
Doporučuji tuto mňamku všem,je to skvělé papáníčko:-p:-p:-p:yes:

veradok@seznam.cz:-)Recept vypadá parádně - vyzkouším. Hovězí líčka občas mívají v řeznictví u CHodury na Proseku.

Já jedla líčka snad jen jednou v životě a to na plese:-) nikdy jsem na ně v žádném obchodě ani u řezníka nenatrefila...škoda:-( jsou výborná a tento receptík je super a výsledek je jistě úžasný:-)):yes:

Tak tohle bych měl taky brzy vyzkoušet... :yes:

BILKOVAI: něco na tom je,včera jsem viděla krásnou kližku, také jsem na to myslela, jako Ty Ivetko:-K

Jana Remkova: woe:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ještě, že máš ten fotopostup!:-D:yes:

HankaCh: tak to bude úplná delikatesa:-p;-):-):yes::yes:

BILKOVAI: děkuji za nápovědu, já je nikdy nejedla, kližku nemám, tak jsem z mrazáku vytáhla kližku ze srnky, zítra vyzkouším :-p:-p:-p

BILKOVAI: přesně tak:yes:;-) já myslím, že by to z té kližky šlo taky;-)

HankaCh: mě líčka připomínají kližku, akorát líčka jsou křehčí a jemnější:-*

:-p:-p:-p:yes: nádhera, slintám tu a přemýšlím, čím líčka nahradím :-p

Dana61::-D:-D tak určitěěě:-D:-D:-D, to raději něco jiného.. nebo odjinud;-):-?:-D:-D

no to je skvost:yes::-D líčka neměli, nemají a mít nebudou - takže zase zbyde kližka, protože z těch pražských 201 ks by nám bylo velmi špatně od žaludku, že jo:-D

Tématické fráze:
kde jsou hovězí líčka, hovezi licka, kde jsou na krávě líčka, hovězí líčka recept, hovezi licka minutka, hovězí líčka recepty, hovězí líčka úprava, kde jsou líčka, kde má kráva líčka, lička na jablkach a zázvoru, recept na hovězí líčka, líčka a jablíčka, hovězí líčka jako minutka, hovězí líčka na jablkách, jak upravit hovězí lička, líčka jako minutka, licka recept hovězí, hovězí líčka na bílém víně, líčka na jablkách, úprava hovězí veverky

Suroviny:
líčka hovězí, cibule, jablko, víno, máslo, olej, vývar hovězí, zázvor čerstvý, cukr třtinový, ocet vinný bílý, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu