Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřový jazyk vařený, na zelenině a pivu pečený

Hodnocení receptu je 5,0 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 80 min

80 min (80 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 134 kJ /
271 kcal
Bílkoviny4,03 g
Tuky11,41 g
Vláknina10,55 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 65 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy28,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jazyky důkladně očistíme, vložíme do hrnce, přidáme zeleninu, koření, zalijeme horkou vodou a vaříme do poloměkka (já jsem vařila v papiňáku 20 minut). Krok 2: V zapékací míse na oleji osmažíme slaninu a odstavíme z ohně. Přidáme nakrájenou zeleninu, prolisovaný česnek, pivo, vývar, mírně opepříme a promícháme. Krok 3: Poloměkké jazyky vložíme do studené vody, sloupneme kůži a nakrájíme na šikmé dva a půl cm silné plátky a položíme je do připravené směsi v zapékací míse. Krok 4: Přikryté vložíme do předehřáté trouby a na poloviční výkon pečeme 20 minut. Poté víko odstraníme, připečené okraje nožíkem seškrábneme do šťávy, maso v míse otočíme, dle potřeby trochu podlijeme a dáme ještě na 15 minut zapéct na barvičku. Krok 5: Podáváme s bramborovou kaší, hodí se i dušená kapusta.

Zveřejněno 13. 9. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový jazyk vařený, na zelenině a pivu pečený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j6Zv

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřový jazyk vařený, na zelenině a pivu pečený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j6Zv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Simona Skolakova: Děkuji :-)a pokud bude chutnat,moc mě to potěší:-8Simuš,ovar z jazyka jsem ještě nedělala:-OBudu muset také zkusit:yes:

Anna Kocikova: Aničko je to stejně nevím nějaká telepatie,včera můj manžel mluvil o vepřovém jazyku a to po dlouhé době,a prý jako ovar,no já říkala,tak to kup já ti to udělám;-);-)ale teď po tvém vynořeném receptíku bych si taky dala porcičku,tak myslím,že ho budu uhánět aby teda koupil:-8<3Díky za receptík;-):yes:

Marc.i: Děkuji:-KI hovězí jazyk takto připravený je velice dobrý<3Jen to chce trošku delší vaření nebo pečení:yes:

Mám zrovna v troubě, sice hovězí jazyk, ale myslím, že to ničemu nevadí. A cítím, že to bude dobrota. :-):yes:

Prpcek:Pochvala vždy potěší;-)Děkuji:-K

Dokonale vymazlený recept s výborným výsledkem. Děkuji Drahuško. :-K:yes:

Milujem jazyk a toto je parádna úprava:yes::yes::yes::-p:-p:-p

:yes::yes::yes::yes::yes:

Tak to bych si dala:-p:-p, krásné a určitě chutné ++

Krásné a mňamózní jazýčky od naší šikovné Aničky :-):-p;-):yes:+14:-K

medmic:Vyzkoušej jazyky nakrájet na nudličky;-)Sice chuťové buňky se ošulit nedají,ale možná by taková malinkatá lest mohla manželce projít přes zažívací trakt:-*:-))
Potěšila jsem se u hezkých komentíků:-Ka i za hodnocení děkuji:-)

Jazyky máme rádi, jenže z nich moc často nevařím. Asi to budu muset napravit:-K:yes:

jedním slovem nááádhera:yes::-D

Teda Aničko, tomu neuvěříš, ale včera večer jsme si s manželem povídali, co uvaříme v sobotu a pak jsme se shodli, že vepřový jazyk by byl moc prima. Ráno rozkliknu topky a tvůj recept:-O mi ušetřil hledání nápadů, jak s těmi jazyky naložíme. Jazyk je dobrý, je tam gazdovská slanina, spousta zeleniny, pivínko. Mňam a děkuji za inspiraci. Posílám 10. bodík:yes::yes:

Jak jsem zhlédla název hned jsem věděla, že pod receptem bude podepsána naše Ann;-)moc pěkný jazýček:yes:pro mě též s kapustou děkuji:yes::yes:+9

Tématické fráze:
vepřový jazyk pečený, veprovy jazyk na slanine, varený - peceny.sk, vepřový jazyk, vareny-peceny.sk, vepřový jazyk recepty, varený pečený.sk, pečeny veprovy jazyk, vareny peceny sk, vareny jazyk, pečený jazyk, pečený vepřový jazyk recept, peceny hovězí jazyk, vepřový jazyk recept, vereny peceny.sk, hovězí jazyk k puvu, recepty veprovy jazyk, vařený vepřový jazyk, vařené vepřové maso ve studené kuchyni, vepřový jazyk peceny recept

Suroviny:
jazyk vepřový, slanina gazdovská, pivo černé, vývar zeleninový, cibulka lahůdková, lusk paprikový, česnek, pepř mletý, olej, mrkev, cibule, česnek, bobkový list, pepř, koření nové koření, sůl, libeček, voda

Přidat fotografie receptu