Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zadělávaný patizon

Hodnocení receptu je 4,2 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Damien

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 999 kJ /
956 kcal
Bílkoviny81,69 g
Tuky65,89 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 766 mg
Sodík 361 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy8,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na malé kousky, vložíme na rozehřátý olej, přidáme nakrájenou cibuli, opepříme, osolíme, osmahneme, pak podlijeme vodou a dusíme. Krok 2: Patizon očistíme a nakrájíme na nudličky. (Dužinu se semeny nedávám.) Vložíme k téměř hotovému masu, dochutíme (viz výše) a dusíme společně. Krok 3: Z vajec, másla a strouhanky uděláme knedlíčky (ochutíme směsí koření, nejlépe trochou Podravky, můžeme přidat i nasekanou petrželovou nať) a uvaříme ve vodě s masoxem či jiným bujonem. Krok 4: Hotové knedlíčky vložíme do směsi masa a patizonu, případně zahustíme trochou jíšky nebo moukou, rozkvedlanou ve vodě. Krok 5: Necháme ještě chvíli společně prohřát. Podává se již bez přílohy, velcí jedlíci si mohou k tomu vzít chléb či pečivo.

Zveřejněno 14. 9. 2012

Poznámka autorky Damien

Původní recept byl od mé maminky, místo patizonu se dával uvařený květák, rozebraný na malé růžičky. Lze použít i brokolici.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zadělávaný patizon

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j6ZP

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zadělávaný patizon

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j6ZP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

zizala: Jarka, je to dobré aj bez mäsa, je to v podstate náš tekvicový prívarok, ibaže namiesto tekvice je patizón. Čo zase až taký veľký rozdiel nie je. ;-)
Damien: on si ten receptík pochvalu zaslúži, škoda, že si ho málo ľudí všimlo. ;-)

Děkuji za vložení fotek, když jsem recept vkládala, neměla jsem ještě foťák. A díky za pochvalu.

tejaja: Pěkná fotka :yes: Já bych si to dala klidně i bez masa nebo s kuřecím. Hezký recept, o kterém jsem nevěděla. Dík za jeho vyzdvižení :-K

Šikovné papaníčko :-D:yes: Rýchle a chutné, my máme tekvice, dyne, cukety a podobné zaáležitosti veľmi radi.;-):yes: Guľky som varila vo vývare. :-)Dám bodík, zaslúžený ;-)

Už jsem to opravila

Pardon, pod maso, chybička se vloudila

Cibuľa príde kam? Dík.

Tématické fráze:
patizon recepty, zadělávaný květák, patizon recept, patizon s kuřecím masem, patizon recepty pro děti, recepty patizon, patizon pro děti, patizony recepty, recepty z patizonu, patizon, patizon a mäso, zadělávaný květák recept, patizon pod maso, recepty s patizonem, kureci maso s patizonem, maso s patizonem, patizon recepty s kuřecím masem, patizon pro děti s kurecim, patizon řezy, patizon a vepřové

Suroviny:
maso vepřové, patizon, vejce, máslo, strouhanka, sůl, pepř, podravka, masox, olej, cibule

Přidat fotografie receptu