Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Drůbeží játra, gothaj a tvrdý sýr v sulcu

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Náročný

Suroviny

Porce: 1 menší šiška

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 918 kJ /
1 892 kcal
Bílkoviny188,58 g
Tuky116,25 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,51 g
Sodík 3,98 g
Sůl9,10 g
Sacharidy22,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si uvaříme vývar, nejlépe v tlakovém hrnci cca 45 minut. Nesolíme, nekořeníme. Krok 2: Po uvaření jej scedíme, osolíme, okořeníme pepřem, solí, pokud chceme, přidáme masox a celou palici utřeného česneku. Krok 3: Můžeme pomlít část kůží a přidat do vývaru. Vychladíme, aby se sýr ve vývaru nerospustil. Krok 4: Na malém množství oleje osmažíme překrájená drůbeží játra. Krok 5: Gothaj i sýr nakrájíme na kostičky. Krok 6: Vše přidáme do vlažného vývaru a naplníme do sáčku na tlačenku, nebo do srnčího hřbetu, popřípadě i do pekáčku a necháme v lednici ztuhnout do dalšího dne. Krok 7: Pak nakrájíme na kolečka, posypeme cibulí, pokapeme octem.

Zveřejněno 22. 9. 2012

Poznámka autorky JanaDorazinova

Já jsem to nevařila. Přišel můj syn a donesl mi kus tady té dobroty, že pro Láďu. Musela jsem ochutnat.:-) Bylo to skvělééé!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůbeží játra, gothaj a tvrdý sýr v sulcu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mNYr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Drůbeží játra, gothaj a tvrdý sýr v sulcu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mNYr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (16)

DuivaCZ: Jasně, co jiného.;-) Kandidáte rozumu na všechno:-D

Odkdy má gothaj tmavě oranžovou barvu? Od té doby, co je přibarvený milionem éček a je k nerozeznání od mrkve? A je mi naprosto šumafuk, jestli je váš syn vyučený kuchař nebo kandidát věd, tohle je humus a na dračku to mohlo jít tak v nádražním bufetu v Horní dolní ve tři ráno....

DuivaCZ: Mrkev?? To je gothaj, ne mrkev!! Kombinovat cokoliv podle chuti je snad dovoleno, ne? Tohle, jak píšu, dělal můj syn a pokud vím, je vyučený kuchař;-) a u nich v restauraci ta "zhovadilost" šla na dračku. Někteří hosté tam chodili jen na tuhle tlačenku. Takže bych byla na ta slova trochu opatrná;-)

A co tam dělá ta mrkev? Ta v ingrediencích není! Jinak sorry, ale kombinovat gothaj s drůbežími játry, z toho se mi zvedá kufr....a to domácí tlačenku dělám občas také, ale taková zhovadilost by mě asi nikdy nenapadla....

Hovnomil::-D:-D:-D no, když myslíš;-)

Vetsi humus sem nevidel

Sulcík děláváme celkem často a tady tato zajímavá kombinace je také lákavá:-p+9:yes:

Jani, sulcík je u nás dobrůtka, které se nedá odolat. Zpravidla dělám sulc na Mikuláše, tak 6-8 velkých misek (pro celou rodinu) a bytem se line vůně masa :-* ještě za týden. Z těchto ingrediencí jsem to ještě nezkoušela, je třeba to vyzkoušet. Posílám 7. bodík:yes:

Porada::-D:-D:-D:-D taky je mi to divné!! Většinou voní celý byt!

medmic - no to jste musel vařit bolavou nohu z hluchého prasete,
jinak to není možné.:-):-D:-))

Domácí sulcík s jatýrky je skvělá věc, ale já ho vařil bez papiňáku a musím říct, že tak zamořený byt z rypáčku a nohou, to jsem nezažil a odrazuje mně to od druhého přístupu. :-))

Ten tlakáč je inspirace, asi rozmrazím brzo dvě kopejtka co mně čekají na mrazáku :-8

Ivana Ch: no, je to jednodušší a myslím i levnější jakoby tlačenka;-).

Ježíšku na křížku, to musí být bájo, no určitě v nejbližší době to udělám.:-p:yes::-K

jarda Kadic: asi ano. Taky se může, ale nemusí, namlít nějaká část těch kůží do vývaru. Raději to tam dopíšu;-)

No a máme zase tip na další dobrotu;-):-K:yes:

Zajímavé.Ten vývar by se měl po uvareni pravděpodobně procedit, mám či nemám pravdu? Určitě něco podobného zkusim:yes::yes:

Tématické fráze:
domaci gothaj, hovnomil, duivacz, sulc recept, domacigothaj recept cz., duivacz 2014, drubezi zulc, drubeží domácí sulc, gothaj do do mrazáku, jak se dělá gothaj, domaci gothaj recept, tvrdý sýr do mrazáku, jak se co dela gothaj, domácí sulc drůběží, recept gothaj, co obsahuje gothaj, co uvařit z tvrdého sýru, drůbeží huspenina recepty, co uvařit s drubežích jater, huspenina s jatýrky

Suroviny:
játra drůbeží, salám gothaj, sýr tvrdý, kůže vepřová, voda, česnek, sůl, pepř, masox

Přidat fotografie receptu