Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Džem z červené řípy (Konfitury z burakow)

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

gmptop gmptop

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 141 kJ /
2 424 kcal
Bílkoviny13,63 g
Tuky2,36 g
Vláknina19,07 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 454 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy577,49 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Umyté „buraki“ očisti a upeču v troubě. Krok 2: Očisti, pokrájej na kostičky, obdélníčky, či koule, vlož do vařícího se cukru, pozor ne karamel! Krok 3: Na velmi pomalém ohni táhnout cca půl hodiny. Před koncem přidat plátkované mandličky a citronovou šťávu. Krok 4: S chutí je možno si pohrát: přidat, jemně pokrájený zázvor, nebo v rumu namočené rozinky, postrouhanou kůru z toho citronu….

Zveřejněno 24. 9. 2012

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Džem z červené řípy (Konfitury z burakow)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9YgZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Džem z červené řípy (Konfitury z burakow)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9YgZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Vynikajúca záležitosť. :yes::yes::yes: Robila som presne podľa postupu, len cvikla sa predsa len tak ľahko nerozvarí, tak som po uvarení do nej hrabla 2x tyčovým mixérom, do stredu, aby bolo trochu hladšej hmoty. Až potom som dala mandle. Dala som aj viac citrónovej šťavy, ale každý citrón je iný a máme rôzne chute. A je to bezvadné.
Len by som tam nabudúce dala menej cukru, príde mi to trochu veľa. Ale chuťovo delikátne. :yes::yes:
Díky za recept. ;-)

gmptop: díky ;-):-D

JaneeS: k přeslazené červené řípě ;-)

Velice zajímavý recept :yes: Jak to chutná? K čemu tu chuť přiřadíte?

tejaja: Horké do vypařené sklinky, zavíčkovat a otočit dnem vzhůru. Většinou nevydrží.:-8

Úžasné:yes: Z cvikly robím veľa vecí, ale takto upravovať som ju ešte nevidela.
Chcem sa spýtať, čo potom s ňou? Dať do fliaš a zatvoriť ? Ako dlho vydrží?

Tak „buraki“ jo??:-D Zajímavá marmeládka, když může být z rajčat a mrkve, proč ne z řepy?? Možná to vyzkouším, ten zázvor se mi moc líbí!!:-p

Tématické fráze:
marmeláda z červené řepy, džem z červené řepy, džem z červené řepy recept, marmeláda z řepy, cervena repa dzem, červená řepa marmeláda, marmeláda z červené řepy, marmeláda s červené řepy, marmeláda z červené řepy recept, recept na marmeládu z červené řepy, červená řepa recepty dzem, džem s červené řepy, džem z řepy, jam z cervene repy, recept na dzem z cervene repy, recept na marmeládu z řepy, cervena repa marmelada recept, marmeláda z červené řepy, zavařování řep, polévka z červené řípy

Suroviny:
řepa červená, cukr, mandle, citron

Přidat fotografie receptu