Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nokerle (noky) s vajíčkem

Hodnocení receptu je 4,9 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 22 min Doba tepelné úpravy: 8 min

30 min (22 min příprava + 8 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie16 913 kJ /
4 042 kcal
Bílkoviny110,06 g
Tuky229,53 g
Vláknina19,20 g
Cholesterol 1,69 g
Sodík 3,81 g
Sůl9,26 g
Sacharidy375,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z múky, vajca, soli a studenej vody vypracujeme polotuhé cesto a do vriacej osolenej vody cez cedník nebo strúhadlo s veľkými otvormi hádžeme nokerle (ako halušky). Povaríme asi 8 minút a scedíme. Krok 2: Nadrobno nakrájanú slaninu opražíme, pridáme olej ak treba, nakrájanú cibuľu a opražíme do ružova. Vmiešame vajcia, osolíme, okoreníme a urobíme hustejšiu praženicu. Krok 3: Do nej vsypeme nokerle, premiešame a podávame posypané pažitkou. Ak ju nemáme, nič sa nestane. Podávame s kyslou uhorkou.

Zveřejněno 21. 10. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nokerle (noky) s vajíčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yxA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nokerle (noky) s vajíčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yxA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Pro Papriku a Krapku...madari opravdu delaji "nokedle" i tento recept,nebo je davaji jako prilohu nejcasteji k perkeltu(to bylo to kure co psala Krapka) a je jedno,jestli je kureci,nebo veprovy...jeste se k nemu hodi tarhona ;-) se zelim se delaji spise halusky a to bud s kysanym,nebo sladkym,ale musi byt spravne "oprazeny" a ochuceny,pak se delaji halusky i se syrem,tvarohem nebo brynzou a uz jsem slysela ze je nekdo dela nasladko....to si neumim predstavit,ale 1000 lidi...1000 chuti :-D u nas vedou ty se sladkym zelim a brynzou,s tvarohem mame radeji domaci "rezance" tedy nudle... :-K a moje babicka je dela naprosto uuuuzasneee:-!:-!:-!...vzdycky rikam,ze i Interhotel je proti ni hadra :-D:-D:-D a ty nudle dela i se zampionovym perkeltem....no bajo nad bajo...:yes::yes::yes:

jasně,klasika co nezklame
:-K

Tejaja:-)dnes jsem je vařila znovu,tentokrát ke tvým krůtím srdíčkům:-p.Do mouky jsem přimíchala malou lžičku kurkumy pro barvu a pak do poloviny hotového těsta jsem přidala hrst sekané petrželky.Obojí se povedly a ty s tím zeleným jsou moc dobré.Příště přidám víc bylinek;-)

:-)Samozřejmě letí vééélikánská boďka:yes:

Tejaja:-)teda ty byli výborné:-p:-p.Bála jsem se že to bude suché jídlo a ono toto:-O:-p.Se starším synem jsem je měla s vajíčkem a dvojčata dostali na paprice.Všichni jsme mlaskali až se okna otřásala a Vojtík už je má zařazeny v oblíbených mezi rajskou,palačinkami,aj..a už se nenápadně ptá,kdy že zase budou.Měli jsme k nim hlávkový salát s ředkvičkami a už to měnit nebudeme;-):-p.
Ale to množství:-.Dělala jsem je z celé várky a bylo jich jak pro rotu vojáků:-D:-D.Ale to neva.Zbytek jsme si zapekli(místo těstovin) se salámem a vajíčky,přidali okurkový salát a bylo to taky "žravé".Jen o tom píšu a už se mi zase sbíhají sliny jak mlsnému pséku:-)).Tohle jídlo zařadím mezi časté a moc děkuji za dobrotu:-)

Přítelova babička je Maďarka a toto jídlo vaří také. Vždy když nás zve na oběd, na otázku, co má uvařit ani nemusí čekat odpověď, vždy je totiž stejná..Nokedly (tak se to říká u nich).
Takto s vejcem bývají většinou k večeři. K obědu je dělá s takovou smetanovo-paprikovou šťávou a kuřecím masem (něco jako hodně řídké kuře na paprice).
Vřele doporučuji..:yes:

Pravdaže, prílohu si každý vyberie podľa svojej chuti. :-D Ja osobne som, odkedy som sa bližšie zoznámila s jednou paňou - rodáčkou z Bulharska- odučila dávať do zeleniny vodu:-8 Bolo mi to vysvetľované a ja som pochopila;-):-p;-)

zvedavka 7. 1. 2009 21:51
a este lepsie su so zelenym salatom s octovo-bylinkovou zalievkou a tekvicovym olejom

No výborně, další obměna - jak jednoduché - jen na to přijít.:-p Super, už si znamenám :yes:

Nokerle je asi něco jako špecle. Ale do těch se dává víc vajec. Takhle je také někdy připravuji. Jsou dobré i jako příloha k omáčkám nebo samotné jen se škvarkama a kys.zelím - no jako halušky. :-p

Tématické fráze:
nokedle, nokrlata, nudle s vajíčkem, nokrdle, specle s vajičkem, nocky s vajickem, nokedly, jidlo z vajicek, halušky s vajíčkem, nokrle, nokedle recept, recepty s vajíčky, špecle s vajíčky, nokrlata recept, nokedli, recepty s vajíčkem, jídla z vajíček, noky s vajíčkama, domaci nokrdle, špecle se zelím

Suroviny:
mouka polohrubá, vejce, sůl, vejce, cibule, olej, pepř černý, slanina uzená

Přidat fotografie receptu