Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cheesecake s pomerančem a "svařákovým" želé

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kanyla

Náročný

Suroviny

Porce: dortová forma (23cm)

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 873 kJ /
4 272 kcal
Bílkoviny82,52 g
Tuky291,97 g
Vláknina4,13 g
Cholesterol 1,60 g
Sodík 879 mg
Sůl2,21 g
Sacharidy298,88 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sušenky rozdrtit a smíchat s rozpuštěným máslem. Na dno formy (vyložené peč. papírem) udusat směs dnem skleničky. Zapéct na 180°C 10 minut. Krok 2: Vařečkou nebo kvedlačkou smíchat (ne šlehat! aby se nevytvořily bubliny) sýr s cukrem, pak postupně přidávat vejce, pomerančovou šťávu, kůru, zakysanku a mouku. Náplň nalít na korpus a péct v troubě těsně nad plechem s horkou vodou (=zjednodušená varianta vodní lázně) 15 min na 180°C, pak ještě hodinu na 120°C. Krok 3: Před koncem pečení namočit plátky želatiny do ledové vody (na 10 min), pak zahřát víno (nevařit!), sundat z ohně, vmíchat vymačkanou želatinu (okamžitě se rozpustí) a horké, velmi tekuté želé nalít na horký, právě vytažený cheesecake. Krok 4: Nechat zchladnout při pokojové teplotě, pak ideálně přes noc (a den) do lednice. Krájet horkým suchým nožem.

Zveřejněno 31. 10. 2012

Poznámka autorky Kanyla

http://www.luciedvorakova.blogspot.cz/ (má oblíbená...)

FOTKY jsou tentokrát příšerné, ale co už teď... Pekla jsem na akci a ve chvíli podávání už bylo nějaké to víno i ve mně a nejen v želé... Takže pokud budete mít kdokoli lepší fotky, sem s nimi!! Dobrota je to luxusní a želé navrch efektní ;-)

... o týden později 2. pečení: vína jsem dala tentokrát 2,5 dcl (tedy víc) a bylo doma jen Chianti, takže to není průhledné, ale silnější vrstva je lepší! 3 plátky želatiny stačily.

A HLAVNĚ! Zkusila jsem sýr z Lidlu, za asi poloviční cenu co Phladelphia a je to skvělý, dokonce se to líp krájí!!! Přesný název dodám!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cheesecake s pomerančem a "svařákovým" želé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NWnm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cheesecake s pomerančem a "svařákovým" želé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NWnm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

Anna Kocikova: Uležení alespoň přes noc opravdu doporučuji, lépe se to krájí a vůbec ;-)

Pajaska: Lze i bez oleje, přidala bych pak možná trochu kůry a šťávy. Jinak krém je základní cheesecake-origo = nemůže zklamat :-D Vyzkoušej určitě, budu ráda!

Tak na Lotuskách ujíždím.Ten krém vypadá výtečně,jen nemám olej pomerančový.A to želé je hodně zajímavé,:yes:Celkem bych řekla,že zajímavá kombinace.Chuť svařáku s pomerančovou je vhodná a trochu karamelovo kořeněná k tomu sedí.Ukládám do oblíbených a příležitostně vyzkouším.:-K

Kamuš,připravit,jak připravit(i když v mém případě:-8:-D)ale to"ideální" zaležení,noc a den,nevím,nevím:-Sna to musí být secsakramentská disciplíma:-D:-D
Máš to hezké:-Ka to svařáčkové želé se mi líbí velice:-p+5:yes:

Tématické fráze:
želé z ledového vína, spekulatius ze zakusek, luxusní želé, cheesecake z pomerance, cheesecake s pomeranč, cheesecake top recepty, cheesecake vino, želé ze svařeného vína, recepty na svařené víno s pomerancem, cheesecake oetker, cheeskake s pomerančem, smíchat smetanu a želé, cheesecake s zelatinou, dýnová polévka z pomerančem, chessecake dr., chessecake olej, cheesecake s zele, cheesecake olej, jak zahřát směs na želé, dr oetker cheesecake recept

Suroviny:
sušenky karamelové, máslo, sýr philadelphia, cukr krupice, vejce, šťáva pomerančová, pomeranče, olej pomerančový, smetana zakysaná, mouka hladká, víno, želatina

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu