Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Boršč s mletým masem

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 90 min 50 minut

90 min (90 min příprava, 50 minut)

Suroviny pro 8 porcí

8porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 948 kJ /
1 661 kcal
Bílkoviny79,71 g
Tuky91,50 g
Vláknina22,46 g
Cholesterol 225 mg
Sodík 926 mg
Sůl2,05 g
Sacharidy118,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do vody dáme mleté maso rozdělené na kousky, přidáme sůl, koření a zvolna vaříme zhruba 20 minut. Krok 2: Pak přidáme nakrouhané zelí, nahrubo nakrájenou cibuli, nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, rajče rozkrojené na kousky a brambory na kostky. Krok 3: Slaninu nakrájíme na drobnější kostky, rozškvaříme, vsypeme papriku, necháme jen zpěnit a ihned přidáme do polévky. Krok 4: Necháme chvíli povařit a zahustíme moukou rozšlehanou ve vodě a dále zvolna vaříme zhruba 20 - 30 minut. Zelenina před zahuštěním nesmí být moc měkká, dovaří se pak. Krok 5: Ke konci zjemníme smetanou a dochutíme citrónovou šťávou, podle potřeby cukrem a polévkovým kořením.

Zveřejněno 25. 10. 2008

Poznámka autorky Merylas

Inspiraci jsem čerpala v Recepturách teplých pokrmů, ale recept je hodně upravený, původní byl s hovězím a vepřovým masem a byly použity i kosti. S mletým masem je to rychlejší a nám chutná.

Uvedené množství je zhruba na 8 porcí. Já vždy vařím větší množství.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boršč s mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Ry3

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Boršč s mletým masem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0Ry3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (15)

jardakupsa: To jsem ráda, děkuji za vyzkoušení. :-K

Výborné

Jaromira18: Děkuji.:-K

Boršč milujeme, ať je jakýkoliv, musí být moc dobrý,:-K:-K

Mám polievky takéhoto typu rada. Vyskúšala som a chutí. :yes::-) Akurát som nezahusťovala podľa receptu, ale urobila som klasickú zápražku : rozškvarenú slaninu som zasypala múkou, trocha opražila, pridala papriku, premiešala, zaliala trochou vody a rozvarila. Až potom som vliala do polievky na zahustenie. Ale to je detail. Takže dobrá. :-p:yes:

Mleté maso by mě asi nevadilo, ale vůbec to nevypadá jako boršč, měla jsem zato, že je na obrázku gulášovka.:-(

konfetka: Děkuji za názor.

alus.s: tak tenhle ani nedelejte.

vubec to nevypada jako boršč. to nemyslite vazne. mate tam napsat ze je to polevka podle Vašeho receptu. a ne psat ze je to borsc. to je stejny kdybych uvarila " vepro knedlo zelo" z krupicky :D :no:

Chucker, já vím;-) Je to naše taková domácí rychlejší varianta a nějak si na ni rodina zvykla a to mleté maso jim nevadí;-)

Až na to mleté maso - pokud uvaříš alespoň ze tří druhů masa je tato polévka vynikající.Zelenina souhlasí.Závěrečné dochucení cukrem a citronem(může být i ocet).

No :-8 když nemám čerstvou řepu, tak dám sterilovanou. U nás v obchodech čerstvá řepa celoročně v nabídce není.

tady zase mleté mix maso a sterilizovaná řepa!:-))

ještě jsem boršč nedělala :-8 baštím ho v práci kde je vynikající...ale co není může být

díky za TIP...už dlouho jsem boršč nedělala;-)

Tématické fráze:
boršč z mletého masa, receptury teplých pokrmů online, boršč, receptury teplých pokrmů ke stažení, recepty teplých pokrmů, receptury teplých pokrmů on line, receptury teplých pokrmů, receptury teplých pokrmů ke stažení zdarma, boršč z mletého, recepty ke stažení zdarma, červená řepa sterilovaná, boršt z mletého masa, pokrmy z mletého masa, kuchařky ke stažení, rozdeleni polevek, receptury teplé kuchyně, receptury teplých pokrmů polévky, pokrmy z cervene repy, boršč recept z mletého masa, boršč recept

Suroviny:
maso mleté, sůl, bobkový list, koření nové koření, pepř celý, cibule, zelí bílé, zelenina kořenová, rajče, řepa červená, brambory, slanina uzená, paprika sušená sladká, mouka hladká, smetana sladká, šťáva citronová, cukr,

Přidat fotografie receptu