Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinované vepřové řízky na grilu

Tyto vepřové řízky jsou marinované ve směsi koření, česneku a vína, což zajišťuje, že maso je křehké a plné chuti. Grilování dodává řízkům neodolatelnou kouřovou vůni a krásně křupavou kůrku. Jsou ideální pro letní grilování a potěší každého gurmána.

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

micheele

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min Bez doby odležení

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava, Bez doby odležení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie278 kJ /
66 kcal
Bílkoviny0,75 g
Tuky0,04 g
Vláknina1,47 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 44 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy6,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Marináda: Víno nebo citronovou šťávu promícháme se sójovou omáčkou, s worcesterovou omáčkou, s rozetřeným česnekem a pepřem. Krok 2: Vepřové řízky odblaníme. Po obvodech nařízneme na několika místech, jemně naklepeme, potřeme olejem, pokapeme marinádou, vložíme do misky a necháme v ledničce odležet 1-4 hodiny. Krok 3: Řízky osušíme, urovnáme do původního tvaru a výšky, potřeme olejem a vložíme na rozpálený gril potřený olejem. Krok 4: Opékáme je 3,5-4 minuty, pak je obrátíme a znovu potřeme olejem a stejnou dobu opékáme i na druhé straně. Pokud se vám zdá, že jsou ještě nedopečené nechte je ještě 2 minutky na grilu.

TIP: Desatero: Jak správně grilovat maso

Zveřejněno 6. 11. 2012

Poznámka autorky micheele

Vhodné je podávat je hned po dopečení. Vhodná příloha jsou různě upravené brambory a zeleninový salát.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované vepřové řízky na grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K9RJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinované vepřové řízky na grilu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K9RJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Bibinka: Děkuji za fotečky;-)

savlinka:To se nedá jíst. Kde je šťáva?snad asi ta marináda :-// ...

+bodík:yes::yes:

micheele: Je leden a pod altánem se grilovat nedá, tak jsem grilovala doma. Maso bylo naložené od včerejška a bylo dóst dobré a podávala jsem s Maltézskou omáčkou:-p Dávám ti 4.bod a fotky, které se mi dneska moc nepovedly.;-)

Citronová št´áva se tam dává, když v tom nechcete mít žádný alkohol a chutná to téměř stejně.:-) A za tu chybu se omlouvám.
:-8

No ekem přece, ty je snad opékáš jinak?:-D

Recept vypadá dobře, jenže fakt je rozdíl mezi citronem a vínem......A mrkni prosím do postupu. 2. věta - Opékáme s.... čím?

Tématické fráze:
marinování masa na gril, veprové na grilu, marinované maso na gril, marinované řízky, řízek na grilu, vepřový řízek na grilu, jak marinovat maso na gril, marinovaný vepřový řízek, marinovaní na gril, marinovany masa na gril, vepřové vhodné na gril, veprovy na gril nalozeny ve vyne, vepřové maso na gril, maso vhodné na gril, vhodné maso na gril, marinovane veprove na gril, veprove maso marinovane na grilu, vhodné maso na řízky, vepřové řizek na gril, na gtilu vepřové rizky

Suroviny:
řízek vepřový, olej, omáčka sojová, omáčka worcesterová, česnek, pepř mletý, sůl, víno bílé

Přidat fotografie receptu