Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí vývarek

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

modinka modinka

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie747 kJ /
178 kcal
Bílkoviny8,85 g
Tuky1,77 g
Vláknina26,48 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 567 mg
Sůl1,23 g
Sacharidy18,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pro tmavší kuřecí vývar všechnu zeleninu nejdřív orestujte. Krok 2: Jinak vložte všechny ingredience na vývar do papiňáku, uzavřete a vařte 30 minut (to je opravdu doba varu - prvních deset minut ohřívání uvnitř nepočítám). Pokud tlakový hrnec nemáte, v tom případě to chce velký hrnec s dobře těsnící pokličkou a vařit tak 75-90 minut. Krok 3: Sketet před tím umyjte, mrkev, celer, řapík i cibuli oloupejte, pokrájejte vždy na 2-3 kusy. Soli dejte 2 čajové lžičky, kdyžtak dochutíte pak. Krok 4: Po uvaření oberte maso (mělo by odpadat od kostí, pokud ne, vařte déle). Přeceďte a zeleninu vyhoďte. Ta už posloužila. Do samotné polévky to chce dát čerstvou mrkev, na drobnější kousky, ale i tak se ve vývaru bude 10-15 minut vařit. Pokud nechcete, aby těstoviny vývar lehce zakalily, uvařte je v jiném hrnci normálně ve vodě ke konci varu vývaru, přeceďte a až uvařené je do něho přidejte. Krok 5: No a pak to chce jen dochutit solí a pepřem a na poslední chvíli přidat na prohřátí zmražený hrášek a nasekanou petrželku.

Zveřejněno 9. 11. 2012

Poznámka autorky modinka

Já tuhle polévku miluju vařím ji skoro každý víkend tak doufám že bude chutnat... :D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí vývarek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lEN1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí vývarek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lEN1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (4)

také dělám velmi podobně :yes::-D spagetko já souhlasím:yes::-D

Dělám prakticky stejně, jo já s libečkem, ale to restování zeleninky je fakt skvělé a nutné:-p:-p:yes::yes:

Děkuju ja nemam funkční foťák takže fotky tu nemůžu dávat :-( ale

Místo nudlí jsme měli krupicové nočky:-p:-p přidala jsem Ti foto a:yes:

Tématické fráze:
kuřecí vývar v tlakovém hrnci, kuřecí vývar v papiňáku, kuřecí polévka v tlakovém hrnci, kuřecí vývar tlakový hrnec, kuřecí polévka v papiňáku, kuřecí vývar z tlakového hrnce, kuřecí polévka z papiňáku, jak dochutit vývar, kuřecí vývar z tlakového, jak dochutit kuřecí vývar, papinak kuřecí vývar, kureci vyvyr tlakovem, kuřecí vývar v hrnci, kuřecí polévka z tlakového hrnce, kuřecí polévka tlakový, co dát do kuřecího vývaru, kureci vyvar v papinaku doba vareni, kuřecí vývar z papináku, kuřecí polévková v papiňáku, mašo na kureci vyva

Suroviny:
skelet kuřecí, voda, mrkev, celer, celer, nať celerová, cibule, sůl, pepř černý, bobkový list, tymián čerstvý, saturejka, estragon, petrželka, hrášek, mrkev, nudle, maso, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu