Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí listový závin se slanou náplní

Na přípravu tohoto slaného závinu je potřeba více času. Tukové těsto necháme na pár hodin uležet v lednici a poté jej plníme cibulovou nebo zelnou směsí s klobásou a nastrouhaným jablkem. Zabalíme, potřeme vajíčkem, opatrně propícháme a upečeme dozlatova.

Hodnocení receptu je 4,6 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Náročný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 45 min bez doby uležení těsta

75 min (30 min příprava + 45 min tepelná úprava, bez doby uležení těsta)

Suroviny pro 3 kusy

3 záviny, 30cm dlouhé

3kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 792 kJ /
4 491 kcal
Bílkoviny117,60 g
Tuky211,87 g
Vláknina60,65 g
Cholesterol 566 mg
Sodík 8,98 g
Sůl21,57 g
Sacharidy506,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hlubší mísy na hrubém slzičkovém struhadle nastrouháme 100% tuk, přidáme hladkou mouku, vodu, žloutky, sůl a rukama vypracujeme těsto. Krok 2: Utvoříme bochánek, vložíme do mikrotenového sáčku, dáme do mísy se studenou vodou a necháme v lednici 2-3 hodiny uležet. Krok 3: Mezitím, co těsto odpočívá, si připravíme náplň. Krok 4: Do kastrolu na rozehřátý olej dáme na 4 minuty orestovat nakrájenou klobásu. Poté přidáme nakrájenou cibuli, přiklopíme pokličkou a za občasného promíchání dusíme cca 15 minut. Pokud cibule během dušení pustí málo šťávy, můžeme podlít troškou vařící vody. Krok 5: Po 15 minutách přidáme nastrouhané jablko, uvedené koření a ocet a ještě 5 minut povaříme. Krok 6: Zapneme si troubu na 180 °C a vytáhneme odpočaté těsto z lednice. Krok 7: Těsto rozdělíme na 3 díly, podsypeme moukou a vyválíme do obdélníkového tvaru. Krok 8: Vychladlou směs na naplnění také rozdělíme na 3 díly. Krok 9: Každý vyválený plát posypeme 2 lžícemi strouhanky, rozetřeme směs a posypeme 1 lžící máku. Krok 10: Okraje těsta potřeme olejem s rozšlehanými bílky, které mám zbyly po přípravě těsta. Krok 11: Zavineme, přemístíme na plech vyložený pečicím papírem, opět potřeme a závin opatrně propícháme vidličkou. Krok 12: Povrch závinu posypeme lněným semínkem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C do zlatavé barvy, cca 20 minut.

TIP: Top 7: Slané záviny

Zveřejněno 9. 11. 2012

Poznámka autorky Anna Kocikova

Tyto“štrůdlíky“už peču roky.Nejlíp chutnají na druhý den,ale je dobré si je naplánovat na víkend, nebo jiné volné dny, kdy se nemusí chodit mezi lidi:-)Nadnášejí:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí listový závin se slanou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qLmy

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí listový závin se slanou náplní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qLmy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (11)

Monika146: Moničko,děkuji za oživení receptu:-KPokud bude tento chutnat,moc mě to potěší:-8 Já někdy dávám i zbylé zelí od oběda:-)

Také dělám, většinou však kombinuji různé druhy salámů a sýrů. Se zelím jsem prozatím nezkoušela, ale určitě to brzy napravím ;-)

Mám ráda slané záviny:yes::yes:+7

AniCiz:Hlavně nedělat pro návštěvu,která se zdrží přes noc;-)Také odzkoušeno:-D:-D

:yes:určitě by mi chutnal,ale to nadnášení je problém:-S

jarka skrobakova::-K:-K

krásný recept:yes::yes:

Děvčata,díky:-):-K
Andrejko,bude mi potěšením:-*;-)

Nebude to dlouho trvat a dojde na to tvé cibulové zelíčko, ať s knedlíkem nebo takhle v závinu;-):-p

Moc hezky recept a podrobny fotopostup..:yes::yes:

:-O:-p:yes:

Tématické fráze:
slaná náplň, slana napln do zavinu, domácí závin, slaná náplň do listového těsta, slané náplně do závinu, náplně do slaných závinů, slané náplně, listovy zavin, odpalované těsto slané náplně, náplně do závinů, slaný závin z domácího těsta, slane zaviny, větrníčky se slanou náplní, náplně do listových závinů, slane zaviny naplne, napln do slaneho zavinu, slané náplně do listového těsta, pikantní listový závin, slané záviny z domácího těsta, slaná dýňová náplň

Suroviny:
tuk 100%, mouka hladká, voda, žloutek, sůl, klobása pikantní, olej, cibule, jablko, ocet, kmín drcený, sůl, pepř mletý, mouka hladká, strouhanka, mák, olej, semínka lněná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu