Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mrkvové cukrovi od evel

Proč by cukroví mělo být jen plné cukru? Obohaťte svůj slavnostní stůl o zdravější vánoční cukroví z mrkve. Nenajdete v něm gram cukru, protože se o jeho sladkost postará sama mrkev. Pokud chcete, můžete si cukroví v cukru obalit.

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

evelina evel

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 884 kJ /
1 406 kcal
Bílkoviny18,75 g
Tuky93,30 g
Vláknina8,85 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 302 mg
Sůl0,75 g
Sacharidy118,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vše smícháme, zaděláme těsto, na 10 minut odložíme do lednice. Krok 2: Troubu zapneme na 180 °C.
Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 3: Těsto rozválíme a vykrojíme požadované tvary a uložíme na plech vyložený pečicím papírem. Krok 4: Plech vložíme do vyhřáté trouby a cukroví upečeme na 180 °C dorůžova. Krok 5: Pokud chcete, můžete nakonec pocukrovat, nebo v cukru obalit.

TIP: Mrkvové cukroví a moučníky - sváteční recepty

Zveřejněno 9. 11. 2012

Poznámka autora evelina evel

Od moji tety, která je DIA, ale i já je miluju. Jednou jsem místo mrkve dala 15 dkg vařených brambor ve slupce, rozmačkaných, a také to nebylo špatné.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvové cukrovi od evel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AKgj

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mrkvové cukrovi od evel

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AKgj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (24)

Dělala jsem s máslem a super. Nedávno jsem četla, že se může dát i olej. Nezkoušel to někdo?

Fotografie uživatelky Handika jako obvykle byla o něčem zcela jiném, smazána:no:

eva hubova:fotky se ti moc povedly:-)):-D rozena fotografka:-D

eva hubova: díky, Evi!!:-) Zřídím se podle toho:-)

Taky mám tohle cukroví ráda:-K:yes:

Jana Remkova:Jani dala jsem tuk Zlatá Haná...mám skoro ten samý recept jak evel a už jsem je pekla několikrát se 100% tukem...když jsem četla ty komentáře pod receptem, že dáváte i jiný tuk, tak jsem to zkusila...jen se mi zdá, že s tím 100% je to víc nadýchané, ale i tyhle byly dobré...udělala jsem i pár tašek a ty se mi zdály víc nadýchané než to vykrajované cukroví, ale možná že to je jen můj dojem:-))

eva hubova: Evi, paráda!! A jaký tuk jsi teda použila?

Včera upečeno, dneska snězeno:-p přidala jsem Ti fotečky a:yes:3

Nadja: díky;-)

Jana Remkova: pro mne ano,raději Heru, ztužené tuky moc nemusím.

evelina evel::-D:-D:-D já přece vím, co je to IVA:-D:-D.

tak jsem se doma ptala, IVA je 100 procent tuk....
mimochodem dekuji za komentare:-K

Nadja: aha, takže raději teda Heru?

Jana Remkova: Jani, tak to používám já, tady to asi bude 100% tuk, ale cukroví bude mít asi jinou chuť

Nadja: super nápad!! Díky!! takže máslového typu, jo? Fajn!!:-)

Tématické fráze:
mrkvove cukrovi, mrkvové cukroví pro diabetiky, mrkvové dia cukroví, vánoční mrkvové cukroví, rozdíl mezi herou a máslem, cukroví z mrkve, rozdíl mezi máslem a herou, nadýchané cukroví, mrkvové vánoční cukroví, mrkvové cukroví dia, vánoční mrkvové cukroví pro diabetiky, mrkvače od evelýn, dia vánoční cukroví mrkvové, dia mrkvové cukrovi, mrkvove cukroví, sušenky s mrkve pro diabetiky, cukroví mrkvové, dia cukroví z mrkve, mrkvové cukroví s povidly, vánoční cukroví mrkvové

Suroviny:
mrkev strouhaná, tuk iva, mouka hladká, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu