Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka Velouté s přidáním řapíkatého celeru, houbami a kyselých okurek

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 097 kJ /
740 kcal
Bílkoviny19,66 g
Tuky47,83 g
Vláknina49,20 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 935 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy34,37 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si uděláme základ na Velouté omáčku, v kastrolku rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli nadrobno, necháme jí osmahnout, přidáme mouku a uděláme tak cibulovou jíšku do světlehněda a zalijeme poctivým vývarem, který si sami vytvoříme z kousku nějakého masa(žádné kostky, masoxy ap.)hodně promícháme do hladka a necháme dusit. Krok 2: Zatím si pokrájíme celer, houby a okurky na menší kousky a přidáme je do omáčky, dál osolíme opepříme, pak ochutnáme a podle naší chuti si přilijeme sladkokyselou vodu z okurek a necháme dusit. Krok 3: Když je všechno měkké přilijeme smetanu, můžeme přidat nakrájené vařené maso z vývaru a ještě chvíli povaříme.

Zveřejněno 20. 11. 2012

Poznámka autorky Bibinka

Omáčku můžeme vykouzlit z jakéhokoliv masa, já měla kousek hovězího předního s kostí a maso jsem obrala do omáčky. Protože jsem vývar nepoužila všechen, byla ještě hovězí polévečka. Do této základní francouzské omáčky, lze přidat ingredience dle vlastní chuti, jinak Velouté základ obsahuje jen máslo+mouku+vývar+sůl+pepř a smetanu!

Tato moje má sladkokyselou, jemnou a výtečnou chuť. Pro přirovnání je malinko podobná chuti plíčků a kdo je má rád, ocení i Velouté! Dejte si k ní knedle.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka Velouté s přidáním řapíkatého celeru, houbami a kyselých okurek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PWwA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka Velouté s přidáním řapíkatého celeru, houbami a kyselých okurek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PWwA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Omáčky navinulé chuti mám moc ráda:-p:yes::yes:Tahle se mi také zamlouvá:-K

chocolate:jj,přesně, já to brala, jako že paskvil je ta omáčka-nějak mi ty názvy omáčky nedošly;-)

Dana 61: Souhlasím, s houbami to by bylo podle mého gusta:-p Možná bych zkusila nakládané:-)

Bibinka:Stane se.Já se omlouvám, ono to napsané možná vyznělo jinak, než jak jsem zamýšlela:-K.

chocolate:tak to se fakt omlouvám, to jsem se nějak blbě upsala, ale už je opraveno a díky za upozornění;-)

chocolate: Tam je napsáno Velumé:-8:-K

Bibinka:Bibi, velouté je základní omáčka a to veloumé máš opravdu pod fotem.Nepochybuji, že to bylo moc dobré:-p.

Bibinka: Já vím o čem Chocolate mluví, stačí se podívat, jak se jmenuje recept a co máte napsáno pod fotkou:-8:-//

chocolate: Chocolate, věř mi, že kdyby to byl paskvil, že by se to u nás nejedlo a letělo by to z okna;-)to s nadsázkou a už vůbec bych sem nedávala něco, co nám nechutnalo a ač to na fotce nevypadá až tak vábně, ješ to opravdu chuťově moc dobré:-p
Velouté je ta základní omáčka a mám to tam poznamenaný a do ní si můžeš přidat cokoliv má kdo rád-je to o chutích. a já bych ti dala ráda ochutnat;-):-)

Danuš61, přesně tak to je a díky;-)

je to prostě lahodná smetanová omáčka s jíškovým základem a podle mě musí být dobrá i v kombinaci s houbami,řapíkáčem a okurkami no to můžeme:yes::-D

:-O

Bibi, mám tě moc ráda, ale tohle je paskvil.
Vždyť ty v popisku píšeš Velumé...a s velouté to nemá nic společného.

Jani, Ty jsi naše omáčková královna, zase krásná omajda a asi i výtečná, jinak řapíkáč, houby a okurky, to je moje gusto;-):-p:yes:

BIBI..to musí být pochoutka:yes::yes::yes::yes:

Tématické fráze:
rapikaty celer omacka, okurkova kysela polevka, omáčka veluté, veluté, recept na veluté, co z řapíkatého celeru, koprové velouté, polévka z kyselé okurky, kysele okurky, celerove veloute, kyselé okurky recept, velute omáčka, omáčka řapíkatý celer, jak použit řapíkaty celer, polévka kyselé okurky, omáčka z kyselé okurky, velouté polévka, kam použít řapíkatý celer recepty, smetanove rybi velute, co je velute

Suroviny:
vývar masový, cibule, máslo, mouka hladká, smetana, pepř zelený, celer, houby čerstvé, okurky sterilované, hořčice hrubozrnná

Přidat fotografie receptu