Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z petrželové natě

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 878 kJ /
449 kcal
Bílkoviny34,36 g
Tuky23,22 g
Vláknina1,45 g
Cholesterol 593 mg
Sodík 444 mg
Sůl1,02 g
Sacharidy24,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nadrobno nasekanou nať dáme vařit do vroucí vody, přidáme koření. Krok 2: Mezitím si připravíme nočky - v misce smícháme uvedené přísady - krupici přisypáváme tak, aby vzniklo husté těsto, které se dá vykrájet lžičkou (záleží hodně na velikosti vajec). Krok 3: Pak malou lžičkou vykrájíme nočky, které hned hážeme do vroucí polévky. Krok 4: Nakonec si připravíme máslovou jíšku, kterou rozšleháme v kyselém mléce a přes cedník ji vlijeme do polévky. Krok 5: Provaříme, až nočky vyplavou na povrch, mělo by to být hotové. Dochutíme, podáváme.

Zveřejněno 5. 11. 2008

Poznámka autorky spagetka

Doporučuji na zkoušku vytáhnout nok a rozkrojit, zda je uvařený. Já jsem tam ještě těsně před dovařením pro barevnější vzhled nakrájela mrkev a asi 3 min povařila, aby chrupala.Ale nutné to není.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z petrželové natě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER2l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z petrželové natě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER2l

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Jani - já taky kefír!!!! to kyselé mléko je prostě původní recept!!!;-)

Ladi, polívka byla skvělá:yes: Možná jsem úplně nedodržovala postup, podle tvého obrázku- já ji měla bělejší, použila jsem půl litru kefíru ty nočky byly skvělé, naše babina si strašně pochutnala a můj syn taky.Takže, ta jednička ode mne ti patří právem!

Mno, dala jsem si to do oblíbených.Polévky, to je má slabá strana.Ne, že bych je neuměla, ale někdy už fakt nevím, jakou.Takže, udělám tu jíšku a naleji ji do toho kyselého mléka. Ale ne-jak říkám já :-D to říkáš ty!!:-))A určitě to vyzkouším!;-)

přesně jakříkáš - jíška do mléka a pak přes to síto, aby nebyly hrudky, ale ani to síto není nutné ;-)

No Ladi, vypadá to skvěle! Jen fakt nerozumím máslové jíšce, kterou rozšlehám v kyselém mléce. Snad kyselé mléko naleju do té jíšky, ne? Nebo-je jíška takové to, co se dělá na másle, či sádle, aby to zrůžovělo a pak se většinou zalévá vodou? To jen, kdyby se to krajově říkalo jinak, jinak snad vím, co to je.:-)):-D:-)):-D;-)

Tématické fráze:
petrželová nať, zavařování hotových jídel, maslova jiska, nať z mrkve recepty, nať z mrkve, petrželové noky, petrželová nát sušení, nat petržele, jak se dela jiška, petrželová nať recept, maslove noky do polevky, petrželové recepty, máslové noky, kyselá polívka, petrželová nať cena, nat z petržele, mrkev nat, nát, petrželová nať zpracovaní, krupicový nok

Suroviny:
voda, petrželka zelená, libeček, sůl, květ muškátový, pepř, máslo, mouka hladká, kyška, mrkev, vejce, krupice, květ muškátový, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu