Floridské ožralé jablkové koláče
Kynuté koláče s jablky a vůní rumu jsou sladkou pochoutkou, která propojuje tradiční české pečivo s jemným nádechem ovoce a aromatického rumu. Nadýchané těsto se krásně doplňuje se šťavnatými kousky jablek, které jsou zlehka provoněné skořicí.
Suroviny pro 14 kusů
14kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 37 308 kJ / 8 917 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 151,06 g |
Tuky | 294,10 g |
Vláknina | 67,10 g |
Cholesterol | 948 mg |
Sodík | 612 mg |
Sůl | 1,27 g |
Sacharidy | 1 362,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zaděláme těsto smícháním všech ingrediencí a necháme kynout. Plech vyložíme papírem na pečení.
Krok 2: Na rozvar očistíme, oloupeme a drobně pokrájíme jablka, přidáme vše ostatní a rozvaříme na kaši. Potom necháme vychladnout.
Krok 3: Až těsto vykyne (až je ho 2x tolik), uděláme 14 ks stejně velikých kuliček. Zploštíme je a okraje potřeme rozpuštěným máslem s rumem. Sklenkou nebo závažím je prohloubíme, naplníme uvařeným, vychladlým jablkovým rozvarem a navrch přidáme drobenku, kterou jsme získali promícháním másla, cukru a mouky.
Krok 4: Na plechu vyloženém pečicím papírem je necháme ještě asi 15 minut kynout. Potom je vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 15-20 minut, až okraje zezlátnou. Vyndáme je a ještě horké znovu potřeme okraje rumovým máslem.
Zveřejněno 25. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Floridské ožralé jablkové koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qL0p
Moje poznámka
Floridské ožralé jablkové koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qL0p
Nejnovější recepty
Brokolicové nočky
Přidáno před 32 sekundami
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 9 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 10 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 11 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 12 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Josef Maršálek ukázal, jak připravit luxusní trhanec: Voní rumem, jablky a potěší celou rodinu, říká slavný cukrář
Buchty po ránu: Vaječnou tlačenku podle receptu Josefa Maršálka připravíte snadno. Hlavní je nechat ji zatuhnout, radí cukrář
Továrna na Mozartovy koule zavřela: Nový majitel určí, zda se bude slavná cukrovinka ještě vyrábět a kde
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kytičky s krémem
Neregistrovaný před 38 sekundami
Mé nudličky do polévky
Neregistrovaný před 13 minutami
Pomazánka z krabích tyčinek 3
Neregistrovaný před 19 minutami
Brokolicová polévka II
Neregistrovaný před 34 minutami
Rybí filé s lečem
Neregistrovaný před 36 minutami
Letní kuba
Neregistrovaný před 42 minutami
Šunkofleky
Neregistrovaný před 44 minutami
Kuřecí plněné brynzou
Neregistrovaný před 50 minutami
Uzená kuřecí stehýnka na pórku
Neregistrovaný před 1 hodinou
Extra rychlé lívance
Neregistrovaný před 1 hodinou
Tématické fráze:
jablkove kolace,
jablkove kolaciky,
koláče jablkove recept,
florický koláč,
jablkový koláč,
jablkové koláče foto,
jsblkove kolace,
uzasne jablkove kolace,
úžasný vrstvený jablkový koláč,
jablkovy rozvar,
jablkove mazani na kolace,
kolace rezy,
rezy,kolace z jablek,
wondra flour,
rozvar z jablek,
sanbibi,
kolacejablkove,
floridský moučník,
kolace,
jablkove kolace s foto
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
mléko,
rum,
žloutek,
sůl,
kvasnice sušené,
kůra citronová,
cukr,
olej,
extrakt vanilkový,
jablko,
voda,
extrakt vanilkový,
cukr,
skořice,
mouka,
máslo,
cukr,
skořice,
máslo,
rum
Komentáře (18)