Floridské ožralé jablkové koláče
Kynuté koláče s jablky a vůní rumu jsou sladkou pochoutkou, která propojuje tradiční české pečivo s jemným nádechem ovoce a aromatického rumu. Nadýchané těsto se krásně doplňuje se šťavnatými kousky jablek, které jsou zlehka provoněné skořicí.
Suroviny pro 14 kusů
14kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 37 308 kJ / 8 917 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 151,06 g |
Tuky | 294,10 g |
Vláknina | 67,10 g |
Cholesterol | 948 mg |
Sodík | 612 mg |
Sůl | 1,27 g |
Sacharidy | 1 362,09 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zaděláme těsto smícháním všech ingrediencí a necháme kynout. Plech vyložíme papírem na pečení.
Krok 2: Na rozvar očistíme, oloupeme a drobně pokrájíme jablka, přidáme vše ostatní a rozvaříme na kaši. Potom necháme vychladnout.
Krok 3: Až těsto vykyne (až je ho 2x tolik), uděláme 14 ks stejně velikých kuliček. Zploštíme je a okraje potřeme rozpuštěným máslem s rumem. Sklenkou nebo závažím je prohloubíme, naplníme uvařeným, vychladlým jablkovým rozvarem a navrch přidáme drobenku, kterou jsme získali promícháním másla, cukru a mouky.
Krok 4: Na plechu vyloženém pečicím papírem je necháme ještě asi 15 minut kynout. Potom je vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme asi 15-20 minut, až okraje zezlátnou. Vyndáme je a ještě horké znovu potřeme okraje rumovým máslem.
Zveřejněno 25. 11. 2012
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Floridské ožralé jablkové koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qL0p
Moje poznámka
Floridské ožralé jablkové koláče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qL0p
Nejnovější recepty
Brokolicové nočky
Přidáno před 2 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a vejci
Přidáno před 12 hodinami
Moje zelňačka s uzeným masem a pikantní klobásou
Přidáno před 13 hodinami
Sladký chlebík z mrkve a jablka
Přidáno před 14 hodinami
Polévka z červené čočky s krupicovými noky
Přidáno před 14 hodinami
Těstoviny se žampiony
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Pět nejoblíbenějších pomazánek na každý den: Připravte si k rychlé svačině či večeři tuňákovou, avokádovou nebo česnekovou
Švábské kobližky Fasnetsküchle: Tradiční masopustní pečivo musí být dozlatova osmažené a voní skořicí
Josef Maršálek ukázal, jak připravit luxusní trhanec: Voní rumem, jablky a potěší celou rodinu, říká slavný cukrář
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vláčný moučník s rybízovou peřinkou
Neregistrovaný před 8 minutami
Jablka s pudinkem zabalená v listovém těstě
Neregistrovaný před 10 minutami
Hrnková buchta s tvarohem
Neregistrovaný před 11 minutami
Strouhaný koláč s jablky
Neregistrovaný před 12 minutami
Račí ocásky - salát či pomazánka
Neregistrovaný před 14 minutami
Mini-fazolovka s kapustou
Neregistrovaný před 16 minutami
Quiche s houbami
Neregistrovaný před 27 minutami
Ďolíčky
Neregistrovaný před 30 minutami
Tomatová polévka s těstovinami
Neregistrovaný před 34 minutami
Chábovica (zelná polévka)
Lucie1001 před 38 minutami
Tématické fráze:
jablkove kolace,
jablkove kolaciky,
koláče jablkove recept,
florický koláč,
jablkový koláč,
jablkové koláče foto,
jsblkove kolace,
uzasne jablkove kolace,
úžasný vrstvený jablkový koláč,
jablkovy rozvar,
jablkove mazani na kolace,
kolace rezy,
rezy,kolace z jablek,
wondra flour,
rozvar z jablek,
sanbibi,
kolacejablkove,
floridský moučník,
kolace,
jablkove kolace s foto
Suroviny:
mouka polohrubá,
mouka hladká,
mléko,
rum,
žloutek,
sůl,
kvasnice sušené,
kůra citronová,
cukr,
olej,
extrakt vanilkový,
jablko,
voda,
extrakt vanilkový,
cukr,
skořice,
mouka,
máslo,
cukr,
skořice,
máslo,
rum
Komentáře (18)