Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Suroviny

Porce: 6 špízů

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 358 kJ /
1 998 kcal
Bílkoviny89,45 g
Tuky126,50 g
Vláknina25,13 g
Cholesterol 150 mg
Sodík 4,05 g
Sůl10,00 g
Sacharidy103,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve si připravíme marinádu: otrháme rozmarýn, chceme jen jehličky. Všechny ostatní suroviny dáme do hmoždíře nebo mixéru a rozmělníme na kaši. Palce nakrájíme na plátky a omatláme je v marinádě. Dáme do nádoby s pokličkou a necháme přes noc v lednici. Krok 2: Pokud máme dřevěné špízy, namočíme je na chvilku do vodu nebo je naolejujeme. Střídavě na špízy napichuje maso, šunku, půlky žampionů, plátky jablek bez slupek a jader. Krok 3: Pekáček lehce přetřeme olejem a naskládáme do něj špízy. Povrch ještě zakapeme olejem. Pokud zbudou jablka nebo žampiony, přidáme je "navolno" do pekáče. Krok 4: Vložíme do trouby a přiklopené poklicí pečeme na 200° cca 30 minut. Pak ještě 15 minut bez poklice. Já jsem nepodlévala, protože jablka a žampiony pustí šťávičku, která nám udělá nádherně navinulý sosík. Krok 5: Dip: brusinky dáme do síta, propláchneme. Do kastrolu se sendvičovým dnem nasypeme brusinky, přidáme cukr a necháme lehce zkaramelizovat. Až brusinky začnou pukat, přidáme víno, necháme provařit, přidáme sůl, pepř a limetkovou šťávu. Nakonec zahustíme solamylem, rozmíchaným ve dvou lžících vody. Necháme probublat a máme hotovo. Krok 6: Podáváme nejlépe s pečeným bramborem. Dip podáváme studený v miskách nebo přímo na talíř. Kdo chce, může zlehka ohřát.

Zveřejněno 25. 11. 2012

Poznámka autorky rebeka

Nápad můj vlastní, není ani z AHA ani z Apetitu. Je to jen a jen můj výmysl. Ty brusinky jsem koupila poprvé, a syrové jsou teda pěkně hnusné :-( A protože nebyly nejlevnější, tak jsem špekulovala, co s nimi. A vymyslela jsem to hlavou.. :-)))))))))))))))

Čekala jsem s obavami, co na tento můj výmysl řeknou strávníci.. chválili kupodivu. A dokonce i ten dip.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y2Gn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špízy z vepřových palců v rozmarýnové marinádě a s brusinkovým dipem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/y2Gn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (33)

:-p:-K:yes:

Chutnou dobrůtku jsi navařila:-p:yes::yes:a také krásně načančala:-*:-K

Pajaja::-8 i ňok... třeba:-8;-):-D:-D díky i tobě:-K

To bude zase dobrotka. . . :-p Teda, musím říct, že "někdy" máš dobrý nápady! :-)) Nééé, vážně, přišla bych k Tobě na oběd KDYKOLIV, páč vím, že i knedlíky s vajíčkem bysi mi podala krásně načančané. ;-):yes:+

drahulin::-8:-8 ale vaří.. díky ségra:-K:-)

Tedy,to bych si s velkou chutí dala.Ani U Šuterů tak skvěle nevaří.:-D:yes::yes:

Nadi, to jsi hezky synečkovi "vytřela" zrak, dobře mu tak, aspoň vidí, že mamka nemachruje, ale skvěle vyvařuje +16:yes:;-):-K

Pajaska: tady jsou, naštěstí, k dostání běžně..na rozdíl od líček:-//
děkuju moc všem:-8:-K

To je krásný recept a ty fotky jsou tak žravózně plastické, až jeden dostává hlad...:-p Radši jdu dělat hygienu a na jídlo zapomenu...;-)

Hmmm,ať žijí vepřové palce.:-D:-D Teda,chtěla jsem je po řezníkovi a ten na mne vyvalil oko,co že to jako chci.:-D:-D:-D Jsem mu to vysvětlila a víš co mi přinesl viď?Packy... srandista,ať si je najdu sama.Sulc mu chutnal.:-)Recept pěkný:yes::yes::yes:

krásně připraveno, nafoceno luxus prostě u mně za jedna:-K:-p:-p:yes::yes::-K:-K:-K

Rebi, moc krásné, moc se Ti to povedlo, jídlo i fotky:-p:-):yes:+12

Porada::-8:-8 když já už jsem taková stydlivka.. tichá a nenápadná.. díky, Mr. Porada:-);-):-K

rebeka - jen se nestyďte, za Vaše recepty a foto si pochvalu rozhodně zasloužíte.:yes::yes::-p:-)):-K

suslajda: no to klidně napiš.. je to hnus, velebnosti:-((:-D:-D:-D:-D

co na to říct moc pěkně připravené s těma brusinkama máš pravdu koupila jsem je na trhu, přišla domu ochutnala a brr vím, že se o jídle neříká, že je hnusné, ale vůůbec mi nechutnalo tak jsem je šoupla do mrazáku a hezky se mrazej;-)tobě za pekné papu bodík posílám:yes::yes:+11

Zdenka1::-8:-8 až se stydím za tolik chvály:-8:-8
ale mooc děkuju:-K
všem vám děkuju:-);-)

rebeka:dobře jsi to vymyslela:yes:, hezky zrealizovala:yes:, krásně nafotila:yes:. Mít doma takovou kuchařku, také bych chválila:-p:-D:yes:. Tebe aj ten dip:-D

pěkné:-p:yes:

jarda Kadic::-D:-D:-D:-D:yes:

Tato jsem usilovně přemýšlel, kde má prase, coby sudokopynik palec.A celá moje škola mě byla v tu chvíli na co?? To tady ani psát nebudu.:-O:-O:-O:yes::yes::yes::yes:

nofrona: ta byla, myslím že v pátek jsem dávala recept.. nebo v sobotu:-?:-D to víš, mladej měl furt remcy, že machruju jenom tady, a když přijede domů, tak je vepřo, knedlo, zelo.. tak má, co chtěl:-D

1974andrea: já oleje nakombinovala.. i když ten sezamový jsem sehnala v akci za hodně dobrou cenu;-)

díky všem:-K

Nadi vypadá to velice dobře:yes:. Ovšem sezamový olej já dávám jen pár kapek na dochucení jídel, 100ml je celá lahvička kterou vlastním:-O

Holka ty jedeš a jedna dobrota za druhou:yes::yes:
A polívčička nebude;-):-p:-p:-D:-D

Palce se mi krčí v mrazáku už nějakou chvilku. Potřebuju je zpracovat a Rebí Tvůj recept je mi inspirací. Moc pěkný;-:-K):yes:

rebeka: Tak to jo, to je krásné:-D. Jako prostá venkovská žena tohle neznám:-8:-K:-8 Je fajn, jak se tu člověk pořád učí, děkuju a receptík ukádám.:yes::yes::yes:

Rebí, jo takto připravená masa máme rádi a proo jsem nedávno dávala řecept na ražničí, ale se šťávičkou-jsme na šťávy ulítlí a nemáme rádi nic na sucho. Že se části panenky říká prsty slyším poprvé:-Oa ani si nejsem jistá, zda se to tu u nás užívá;-) I tak máš prostě 4.bod:yes:

Moc hezky jsi si to vymyslela,vypadá to žravě:-p:-p;-):yes:

sunny.sofi: to je v podstatě levnější varianta vepřové panenky, tak nějak to vypadá;-) http://www.ceskamasna.cz/maso/veprove-maso/v-palce...

Krásný recept, nádherně vymazlený a fotky profesionální, tleskám nahlas s palcem nahoru:yes::-)

Rebečko, evidentně mám mezery:-8 - co jsou vepřové palce?
Děkuji. Jinak to máš krásné, hned bych si dala:yes:

Dooga: moc ti děkuju:-K

Jako první ti můžu blahopřát ke skvělému výtvoru. Jako vždy nemá chybu. :yes:

Tématické fráze:
vepřové palce, palce z vepřové panenky recept, marináda na vepřovou panenku, vepřové packy, brusinkový dip z cerstvych brusinek, vepřové packy recepty, vepřové palce z panenek recept, top recepty vepřové palce, veprovy palec, vepřové špízy v troubě, vepřové palce recepty, špízy z vepřové panenky, co jsou vepřové palce, vepřové palce recept, palce z panenek recept, nejlevnější vepřové půlky, kluci v akci ražniči, vepřovy palec recept, vepřové palce z panenky, co je vepřový palec

Suroviny:
palec vepřový, jablko, žampióny, pršut, olej, rozmarýn, olej sezamový, pepř zelený, sůl hrubozrnná, brusinky, cukr třtinový, víno červené, limetka, kompot brusinkový, sůl, pepř mletý, solamyl, voda

Přidat fotografie receptu