Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bulgur (hlavní jídlo či příloha)

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terysha.mathey terysha.mathey

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny

Porce: 3-4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie187 kJ /
45 kcal
Bílkoviny1,50 g
Tuky0,30 g
Vláknina6,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 15 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy6,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozpálíme si trochu oleje na pánvi a přisypeme do ní 1 hrnek bulguru. Opražíme, osolíme a zalejeme 2 hrnky horké vody, přivedeme k varu, zavřeme pokličkou a necháme stát. Krok 2: Na druhé pánvi si na cibulce osmažíme nakrájené žampióny, potom 10 minut dusíme, přidáme pórek a na kousky nakrájené cherry rajčátka a podusíme ještě asi 3 minutky. Krok 3: Asi po 15 minutách bulgur odkryjeme a vysypeme do směsi žampiónů s pórkem. Můžeme buď posypat sýrem a podávat jako hlavní chod nebo s masem jako přílohu.

Zveřejněno 27. 11. 2012

Poznámka autorky terysha.mathey

Bulgur je k dostání i ve větších supermarketech, např. Tesco. Balík stojí asi 40 kč (na 4 porce je spotřeba cca 1/2 balíku).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulgur (hlavní jídlo či příloha)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gM4k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bulgur (hlavní jídlo či příloha)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gM4k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (31)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

me chutna bulgur moc, prave se hodi ke vsemu, i samotne,

Neregistrovaný...: Tohle je směšné.

Neregistrovaný...:Nekecej:-))
Terko super, já dávám:yes:

Neregistrovaný... 28. 11. 2012 22:23
terysha.mathey:
Až ho klepne pepka...

spagetka::-K

Jana: FAajn, tak si tam tu prasárnu nedávej a nekomentuj, každý má právo výběru, nikomu nic nevnucuj, tohle já říct o jídle, tak nedostanu dle tvého slovníku nažrat celý den. Jinak přeju hezký večer.

No to úplně miluju, jak ty nehezké komentáře vždycky píšou neregistrovaní :-D Každý má rád něco jiného, můj manžel miluje maso, nejlépe vepřové a ještě nejlépe bůček či koleno a tak mu ho budu dělat a klidně pořád, když si to bude přát!;-)

Bulgur miluji, ale zkazit tak zdravý pokrm takovou prorostlou prasárnou, no fuj :no::-//

Bulgur je vyborny..v arabske kuchyni se pridava i k masu, hodne k mletemu masu. Recept se mi libi, jeste jsem nezkousela bulgur pred upravou orestovat na oleji..urcite vyzkousim..:yes::yes:

spagetka:
Ne, nezmýlil. 20 let jsem prožil v severní Africe (Maroko, Tunis, Líbye) a nikdy v bulguru maso nebylo. Jenom v cous-couse.

Bulgur mám také v oblibě, dělala jsem z něj tabouleh a dávám i jako zavářku do polévek, jde používat obdobně jako kuskus.;-) Pěkný recept:yes:

spagetka::-D:-D:-D:-D chybí mi tu ten vyplazující se smajlík:-8:-D:-D:-D:-D;-)

rebeka:jééé promiň :-8:-8;-(;-(;-);-);-)

spagetka: vím, umím používat vyhledavač, ale mě se líbí zrovna tento recept;-)

rebeka: hele zadej si bulgur a víš, co tu je receptů? Jukni http://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=bu...

nedávno jsem tu věc.. bulgur.. zakoupila, teď už vím, co s ním.. sním:-8:-D:-D:yes::yes::yes:

katyvypl: nemá žádnou specifickou chuť, je to naprosto neutrální, možná připomíná dalece křížence krup s kuskusem... lepší přirovnání mě nenapadá..:-8
Petr: dovolte, abych Vám oponovala, bulgur je použitelný jako příloha nebo jako součást zeleninových/masových pokrmů, každopádně i kdyby to tak ve světě bráno nebylo, tak nevím, proč bychom si nemohli recepty a práci se surovinami upravovat dle svého, podle mě se svou neutrální chutí hodí v podstatě k čemukoliv a na jakýkoliv způsob, můj způsob byl jen příklad...
spagetka: díky! :-)

Petr: sorry, asi ses zmýlil - čti - http://cs.wikipedia.org/wiki/Bulgur

katyvypl: právě že má neutrální chuť a proto si ho můžete prostě dochutit, jak chcete, podle sebe

Bulgur je salát (předjídlo) ve státech Maghreb (státy severního pobřeží afrických států Středozemního moře). NIKDY neobsahuje kusy masa (foto)!

Tanicka:bulgur je skvělý, protože lze připravovat na jakýkoli způsob, na slano, na sladko, zapékaný.... jinak k dostání je ve všech marketech, co vím - Albert, Kaufland, Lídl, Interspar......

:-O Bulgur jsem tedy ještě nejedla, takže po něm mrknu. ;-) Můžu se zeptat, jakou to má zhruba chuť? Jedla jsem kuskus, polentu, pohanku i jáhly, ale toto nee. :-D

Já bulgur ještě nejedla, ale prý je moc dobrý.. S tím uzeným to vypadá obzvlášť lákavě :yes:

:-K opět děkuji!

Tohle by stálo za vyzkoušení:-p:yes:

Hm, Terez, tohle bude také výborné, bulgur mám co ráda a je zdravý a dobře stravitelný. Bodík.

Tématické fráze:
bulgur recepty výborné, recept na bulgur, co je to bulgur, bulgur jako příloha, saláty jako hlavní jídlo, bulgur recepty jako příloha, bulgur příloha, recepty salát z bulguru se žampiony, jídla s bulgurem, jak uvařit bulgur, bulgur porce, jídlo s bulgurem, bulgr, recepty bulgr, co to je bulgur, co to je bulgur, bulgur recept příloha, bulgur co to je, recept bulgr, recept na burgur

Suroviny:
bulgur, cibule, žampióny, pórek, rajče cherry, olej, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu