Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Medové cukroví

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aisha

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 760 kJ /
3 767 kcal
Bílkoviny72,99 g
Tuky60,95 g
Vláknina15,10 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 3,66 g
Sůl0,73 g
Sacharidy724,03 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Sypke suroviny presijeme, promichame, pridame zmekly tuk, med a vejce. Vypracujeme testo, ktere nechame v chladu cca 1 hodinu odpocinout. Krok 2: Na lehce pomoucenem vale testo rozvalime a formickami vykrajujeme libovolne tvary (s testem se velmi dobre pracuje). Krok 3: Peceme pri 160 stupnich (ja pekla horkym vzduchem). Az kraje mirne zezlatnou, vyndame z trouby a nechame vychladnout. Krok 4: Polevame bilkovou polevou a ozdobime napr. piniovymi orisky.

Zveřejněno 10. 12. 2012

Poznámka autorky aisha

Cukrovi je slozenim i chuti velmi podobne pernickum. Po upeceni je mekke a vonave.

zdroj: Babiccino cukrovi (mirne upraven podil mouky, v original receptu je 400 g, coz bylo malo)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medové cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lEnr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Medové cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lEnr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Muzu se zeptat jak davate na cukrovi polevu? Mate to krasne rovnomerne:-)

Eja57: Aisa pise, zmekly tuk, a ten 100%, tak moc nemekne, jako Hera nebo maslo.Ja bych to s maslem riskla, ale bych trosku + 12% hmotnosti tuku dala vic.

Dajda: tak já v tom asi udělám trochu problém:omg: recepty od Aishy byly vždycky skvělé, a pokud píše, že ztužený tuk, tak bych dala ( i jako máslomilovník) Omegu, bude to v tom receptu nějak fungovat lépe....

DanaTom: Určitě to hloupý dotaz není, učený z nebe nespadl, ;-) říkala moje maminka, ale nevím, jestli Vám autorka odpoví, je to přece jen 8 let, co svůj recept zveřejnila. 100% tuk je opravdu Omega nebo Ceres Soft. Nicméně já bych asi dala máslo - recept je složením dost podobný medovým řezům, a tam se máslo dává. Heru raději v tomto případě ne.

Dobrý den, omlouvám se možná za hloupý dotaz. Co myslíte ztuženým tukem? Je to OMEGA 100%tuk nebo Hera nebo máslo? Jsem začátečník, tak se ještě jednou omlouvám za dotaz

nofrona: Moc dekuji za vyzkouseni a pochvalu..:-K..fotka je super..:yes::yes:

Tak a mám hotovo. Posílám moc moc velkou pochvalu za super recept:-!
S těstem se pracovalo dobře, po upečení krásně měkké a s polevou je to chuťová parádička:-!:-!
Ještě jednou děkuji a posílám foto:-8, klidně smázni;-).

No ještě mi zbývá jedna várka, tak tu upeču trochu míň...před dvouma rokama sem zkoušel perníčky a taky sem je asi upekl moc, protože ještě o dalších vánocích byly tvrdý jak beton a ani plíseň na ně nešla :-D

Charlie: To me mrzi..ja mela cukrovi po upeceni hned krasne mekke. Mozna jsem ho pekla kratsi dobu. Doufam, ze se do Vanoc rozlezi a zmekne. Dekuji za vyzkouseni receptu..:-K

Vypadaj moc hezky, ale příjde mi, že je mám nějaký moc tvrdý, tak snad se to do Vánoc rozleží :))

Krásné cukrovíčko! Mohla bych ho ještě letos zvládnout. . . :yes::-p+

jsou nádherné:-p:-p:yes::yes::-K

Tak už jsem toho víc péct nechtěla:-S, ale tohle mě moc moc láká, tak asi to o víkendu prubnu;-):-)
Mám uloženo a posílám bod:yes::yes:

:-K:-K moc vsem dekuji za komentare :-K:-K

Tvoje recepty a fotky jsou potěšením:yes::yes: už jsem se zařekla, že péct nebudu, ale když vidím takovou krásu s nádechem dálek, nevím, nevím:-K:-8:-))

Nádhera:yes:

Výstavní cukrovíčko;-):yes:

aisha: já moc děkuju;-):-):-K

rebeka:Dekuji Ti prevelice :-K:-K..ja ho mela tri velke plechy (+ - 150 ks);-)..zalezi take, jak tence vyvalis testo, ja ho mela cca 0,5 cm vysoke.

vypadá nádherně:-K:-8:yes::yes: kolik je cca kousků z této dávky:-?
mně tento údaj chybí u většiny cukrovíček, a myslím, že by ho uvítalo více uživatelek;-):-)
to abych věděla, zda ubrat, či naopak, zvýšit gramáže:-8:-D;-)

Tématické fráze:
medove cukrovi, medove vanocni cukrovi, vánoční cukroví medové kuličky, recept na medove cukrovi, medové kuličky cukroví, medové cukroví kuličky, cukroví medové kuličky, cukroví medové, medove cukrovi recept, medové cukroví, vánoční cukroví medové, recepty na vánoční cukroví z medu, medovy cukroví, vanocni cukrovi beton, medove cukrovi vanocni, cukrovi s medem recepty, kdy pect medové cukroví, recepr na košíčky, medové recepty vánoční cukroví, nejlepší medové cukroví

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, tuk ztužený, med tekutý, soda jedlá, vejce, skořice, mletý anýz, koření hřebíček, cukr moučkový, bílek, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu