Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní pomazánka ze zbylých bílků

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 339 kJ /
320 kcal
Bílkoviny38,97 g
Tuky10,93 g
Vláknina5,59 g
Cholesterol 105 mg
Sodík 1,67 g
Sůl3,76 g
Sacharidy14,81 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předem si uvaříme mrkev a celer nakrájené na větší kusy v osolené vodě. Slijeme a necháme vychladnout. Krok 2: Na zahřáté pánvi si na mírném ohni spojíme dohromady v kompaktní směs rajský protlak, hořčici a tavené sýry. Přendáme do misky a necháme zchladnout. Krok 3: Do této směsi pak nastrouháme nahrubo vařené bílky, šunkovou klobásu nebo uzeninu a okurky, na jemno pak mrkev a celer, přimícháme nasekané kozí rohy nebo feferonky a na jemno nakrájenou červenou cibuli. Osolíme, okořeníme chilli, promícháme a necháme odležet v lednici. Krok 4: Před podáváním ještě ochutnáme a případně dochutíme.
Podáváme na topinkách s česnekem nebo toastech.

Zveřejněno 10. 12. 2012

Poznámka autorky 1974andrea

Možná někomu při pečení cukroví zbydou bílky, tak je uvařte a zkuste upotřebit třeba takhle :-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní pomazánka ze zbylých bílků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rVwK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pikantní pomazánka ze zbylých bílků

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rVwK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (14)

rybarka007: Děkuji za zprávu a realizaci :-K

Děkuji za receptík. Pomazánku jsem před chvílí dodělala a je velmi dobrá.

yanull:zrovna tak jsem"bílkovala"do pomazánky v neděli i já:-)Je to opravdu moc fajn vychytávka:yes::yes:

Další chutná pomazánka do mého archívku;-):-p:yes:

Andrejko, nevím, jestli skáčeš jako správná hospodyňka i pro pírko přes plot, ale určitě umíš zpracovat v kuchyni všechno, což je chvályhodné, tato pomazánka je toho důkazem. Vyprovokovala ve mně takové chutě, že jen pozdní hodina mi brání v její realizaci. Dovolím si místo toho přidat malý trik. Já za tímto účelem vařím bílky tak, že dám kousíček másla nebo kápnu olej do mikrotenového sáčku,trošku ho požmoulám v ruce, aby se vnitřek vytřel a do něj pak dám bílky a ponořím do vroucí vody. Bílky se rády při vaření přichytávají, tak tímto mám po starosti. Nemáčí se ve vodě, pak je stačí zchladit, vyklopit a je vymalováno;-).Pomazánce přiděluji 9. bod ;-):-K:yes:

ta bude výborná hned bych si dala Andrejko:-p:-p:yes::yes::-K+7:yes:

na tom bych si Andrejko pochutnala:-p:-p

nó pálivá to jó:yes::-D tedy já a dcera jó, všichni ostatní jsou chlapi a ty pálí už jenom pohled na cokoliv pálivého;-)

moje maminka říkala "z prdu kuličku" - super:yes:

tahleta dobrota z mého gangu je přesně dle mého gusta:yes::yes: ta bude fééést hustá:-p:-p;-):-D:yes::yes:

Marie:Zřejmě proto, že to byl přehmat při vybírání kategorií:-D. Opraveno, díky za upozornění;-)

Třeba se z toho dá udělat ještě polévka:-O:-D:-D:-D

Můžu se zeptat, proč je pomazánka zařazená do kategorie "Polévky":-?

Co ty všechno ještě nevymyslíš:-):-? S topinkou a s vínkem to bude dobrá volba:-p:yes:

Tématické fráze:
jak upotřebit bílky, pomazánka z bílků, jak zpracovat bílky, co se da udelat z bilku, pomazánka z vařených bílků, jak zpracovat zbylé bílky, když zbydou bílky, zbylé bílky, pomazanka ze zbylych bilku, recepty z bílků, jak upotřebit bílek, co udělat z bílků, vaření z bílků, jak uvařit bílek, zpracovani bilku, jak upotřebit zbyle bilky, vaření bílků, pečeme z bílků, bilky jak upotrebit, pomazanka ze zbylich z bílků

Suroviny:
bílek, mrkev, celer, klobása šunková, protlak rajčatový, hořčice dijonská, sýr tavený, cibule červená, okurky sterilované, paprika kozí roh, sůl, pepř, chilli

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu