Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelňačka z červeného zelí

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanyss hanyss

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 6 litrový hrnec

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 382 kJ /
1 525 kcal
Bílkoviny37,19 g
Tuky33,73 g
Vláknina59,80 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 8,08 g
Sůl20,00 g
Sacharidy244,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a klobásy nakrájené na 1cm, opečeme přímo v hrnci. Krok 2: Přidáme sul, kmín, pepř a papriku. Krok 3: Promícháme a hned přidáme brambory nakrájené na 1,5 cm kostky (já nechám za stálého míchání trochu brambory opéct, ale pozor na zhořknutí papriky). Pak zalijeme vodou. Vaříme až jsou brambory polotvrdé a pak přidáme zelí i s nálevem a vaříme dokud nejsou brambory měkké. Krok 4: Dochutíme dle libosti. Já většinou přidávám ocet. Krok 5: Nakonec přidáme zakysanou smetanu a hned odstavit.

Zveřejněno 11. 12. 2012

Poznámka autora hanyss

Jednou jsem omylem koupil červené zelí a tak jsem ho zkusil použít do tehle zelňačky a od te doby se u nás jiná nedělá a nikdy nevydržela dva dny, protože se hned snědla. Většině lidí nejvíc chutnala vychladlá. Ještě lepší je místo vody přidat vývar z kostí. Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňačka z červeného zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K94R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňačka z červeného zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K94R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

JanaB1: Dělám to taky tak;-)
Jinak k receptu samotnému;-)hanyss, polévka mne zaujala už tím, že jsem měla naprosto stejné důvody, jako ty, že jsi omylem koupil červené zelí:-D. Já totiž taky. Z poloviny jsem před časem udělala salát a druhou polovinu jsem si dala do sklenice na nějaké využití. Takže přidávám foto a pochvalu. Polévka je skvělá a je jedno, jestli je z červeného, nebo bílého zelí;-)

Jana Remkova: Jani, já zase zelí povařím zvlášť, potom ho přidávám do měkkých brambor. ;-)

Brambory polotvrdé a přidat zelí??:-O Určitě bych počkala, až změknou.

Láká mne to uvařit:-p:yes:+

Já už někde něco podobného četl, ale zase mě to z té hlavy děravé vypadlo.Takže jí ukládám a posílám bod:yes::yes::yes:

Rada vyzkousim..:yes::yes::-p

Tématické fráze:
polévka z červeného zelí, zelňačka s klobásou pohlreich, červené zelí polévka, zelnačka s červeným zelím, recepty z červeného zelí, polevka cervene zeli, vaříme z červeného zelí, zelnacka, recept na polévku z červeného zelí, polevka s červeného zelí, polévka z kysaného červeného zelí, zelnačka z červenáho zelí, zelnačka z červenáho zelí, polévka z červeného kysaného zelí, polévka zelňačka z cerveneho zeli, červené zelí kysané recept, zelňačka z červného zelí, využití červeného zelí, červené zelí, cervene zeli s klobasou

Suroviny:
cibule, klobása, brambory, zelí kysané červené, smetana kysaná, česnek, paprika sušená sladká, sádlo, sůl, pepř, kmín celý

Přidat fotografie receptu