Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zelňačka z červeného zelí

Dopřejte si netradiční variantu klasické polévky – zelňačku z červeného zelí. Sytá, voňavá a plná bohaté chuti, která zahřeje i potěší. Ideální volba pro milovníky tradiční kuchyně.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanyss hanyss

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

6 litrový hrnec

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 382 kJ /
1 525 kcal
Bílkoviny37,19 g
Tuky33,73 g
Vláknina59,80 g
Cholesterol 27 mg
Sodík 8,08 g
Sůl20,00 g
Sacharidy244,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli a klobásy nakrájené na 1 cm kolečka opečeme přímo v hrnci. Přidáme sůl, kmín, pepř a papriku. Krok 2: Promícháme a hned přidáme brambory nakrájené na 1,5 cm kostky (já nechám za stálého míchání trochu brambory opéct, ale pozor na zhořknutí papriky). Pak zalijeme vodou. Vaříme až jsou brambory polotvrdé, pak přidáme zelí i s nálevem a vaříme dokud nejsou brambory měkké. Krok 3: Dochutíme dle libosti. (Já většinou přidávám ocet.) Nakonec přidáme zakysanou smetanu a hned odstavíme.

TIP: Jak připravit polévku z kysaného zelí - rady a tipy

Zveřejněno 11. 12. 2012

Poznámka autora hanyss

Jednou jsem omylem koupil červené zelí a tak jsem ho zkusil použít do tehle zelňačky a od te doby se u nás jiná nedělá a nikdy nevydržela dva dny, protože se hned snědla. Většině lidí nejvíc chutnala vychladlá. Ještě lepší je místo vody přidat vývar z kostí. Dobrou chuť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňačka z červeného zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K94R

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zelňačka z červeného zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K94R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (6)

JanaB1: Dělám to taky tak;-)
Jinak k receptu samotnému;-)hanyss, polévka mne zaujala už tím, že jsem měla naprosto stejné důvody, jako ty, že jsi omylem koupil červené zelí:-D. Já totiž taky. Z poloviny jsem před časem udělala salát a druhou polovinu jsem si dala do sklenice na nějaké využití. Takže přidávám foto a pochvalu. Polévka je skvělá a je jedno, jestli je z červeného, nebo bílého zelí;-)

Jana Remkova: Jani, já zase zelí povařím zvlášť, potom ho přidávám do měkkých brambor. ;-)

Brambory polotvrdé a přidat zelí??:-O Určitě bych počkala, až změknou.

Láká mne to uvařit:-p:yes:+

Já už někde něco podobného četl, ale zase mě to z té hlavy děravé vypadlo.Takže jí ukládám a posílám bod:yes::yes::yes:

Rada vyzkousim..:yes::yes::-p

Tématické fráze:
polévka z červeného zelí, zelňačka s klobásou pohlreich, červené zelí polévka, zelnačka s červeným zelím, recepty z červeného zelí, polevka cervene zeli, vaříme z červeného zelí, zelnacka, recept na polévku z červeného zelí, polevka s červeného zelí, polévka z kysaného červeného zelí, zelnačka z červenáho zelí, zelnačka z červenáho zelí, polévka z červeného kysaného zelí, polévka zelňačka z cerveneho zeli, červené zelí kysané recept, zelňačka z červného zelí, využití červeného zelí, červené zelí, cervene zeli s klobasou

Suroviny:
cibule, klobása, brambory, zelí kysané červené, smetana kysaná, česnek, paprika sušená sladká, sádlo, sůl, pepř mletý, kmín celý, ocet, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu