Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Konfitované koleno s Vegemite a celerovým pyré

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jenda1 Jenda1

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 361 kJ /
1 759 kcal
Bílkoviny20,16 g
Tuky115,97 g
Vláknina43,24 g
Cholesterol 39 mg
Sodík 557 mg
Sůl1,08 g
Sacharidy118,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Koleno vykostíme a rozdělíme na tři části. Krok 2: Pivo, pepř, Vegemite, šalotky, petrželku a olej rozmixujeme, marinádou zalijeme vykostěné koleno a uložíme na 24 hodin do ledničky. Krok 3: Před tepelnou úpravou koleno osušíme, pomocí potravinářského provázku upravíme a na části rozpáleného sádla necháme zatáhnout. Krok 4: Přendáme do pekáče s oloupaným česnekem, nahrubo nakrájenou cibulí a lehce osolíme. Krok 5: Zalijeme rozpuštěným sádlem, přikryjeme alobalem, řádně utěsníme, vložíme do vyhřáté trouby na 200°C, po 10 minutách stáhneme teplotu na 110°C a pečeme 3 hodiny. Krok 6: Pak odstraníme alobal, sádlo slijeme, troubu rozehřejeme na 200°C, koleno vložíme zpět do trouby na 10-15 minut a horkým vzduchem vytvoříme kůrčičku. Krok 7: Výpek rozmixujeme ponorným mixerem. Krok 8: Celer nakrájíme na hranolky, na másle zarestujeme, zalijeme smetanou s mlékem, osolíme a vaříme do změknutí (nyní by hladina smetany s mlékem neměla být vyšší než celer). Krok 9: Rozmixujeme ponorným mixerem a podle chuti ještě dosolíme. Krok 10: Brambory uvaříme ve slupce, nakrájíme na 1cm plátky a na sádle opečeme dorůžova.

Zveřejněno 30. 12. 2012

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Konfitované koleno s Vegemite a celerovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yqzp

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Konfitované koleno s Vegemite a celerovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Yqzp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

Nemám slov:-O, nádhera a posílám 12. bod :-p;-):-K:yes:

ježíííš to je zase nářez:yes::-D já prosím bez česneku, ale zato s další porcí toho pyré;-)

spagetka: Vegemite se chutí přibližuje tekutému polévkovému koření Magi, Vitana a pod., takže se pokrm nemusí většinou dosolovat.:-) Vegemite je konzistencí spíše pasta.

Přečetla jsem si odkazy od Nadji a taky to teda ve mě nadšení nevyvolalo. Jendo, co ty na to?

luxusní recept, nádherné foto:-p:-p:yes::yes::-)):-K

Neznám Vegemit, tak jsem trochu googlila a výsledek není nijak příznivý.
http://ocestovani.blogspot.cz/2007/07/vegemite.htm...
http://duhanadaustralii.txt.cz/clanky/85207/vegemi...
Jendo, jak chutná a čím se dá nahradit.

:yes::yes:

Jendo, tak to je vynikající recept:yes::yes: Opravdu umíš!:-K Ráda listuji v tvých receptech.:yes::yes:+

.... mňam ;-);-);-):yes:

No, já už koleno nemám, ale co není, může být:-):-p

Jendo, opět luxusní recept v tvém podání;-) skláním se nad tvým kuchařským umem:-K nádhera:-):yes::yes:

Jeníčku:-K:-), bravurní recept, na který jsem dostala ihned chuť, j:-)edno koleno je ještě v mrazíku, tak snad bych mohla vyzkoušet, bodík ti posílám už nyní:-)

Tématické fráze:
konfitované maso, konfitované vepřové koleno, konfitované, konfitovane kure, co je konfitované, konfitované vepřové maso, konfitované brambory, konfitované kuřecí prso, konfitované vepřové, konfitovaná cibule, konfitované kuřecí, konfitovaná cibule recept, konfitované jehneci, co je to konfitované, konfitovaná krůta, konfitované kuře recepty 2013, konfitovane veprove koleno recept, konfitované jehněčí kolínko, konfitované vepřové recepty, konfitované kuřecí prsa

Suroviny:
koleno vepřové, vegemite, pepř čtyř barev, pivo černé, cibule šalotka, petrželka, olej slunečnicový, sádlo vepřové, cibule, česnek, sůl, brambory, celer, ghee, smetana, mléko, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu