Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obrácený jablkový koláč s krémem

O tomto moučníku se vám budou zdát ty nejsladší sny. Příprava se může zdát složitá, ale není, přesvědčte se o tom sami. Obrácený jablečný koláč je doplněný jemným pudinkovým krémem, který z něj tvoří dokonalý zákusek nejen ke kávě.

Hodnocení receptu je 5,0 (53×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Náročný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech 33 x 24 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie27 709 kJ /
6 623 kcal
Bílkoviny73,66 g
Tuky354,92 g
Vláknina51,22 g
Cholesterol 1,67 g
Sodík 894 mg
Sůl1,84 g
Sacharidy747,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Jablka zbavíme slupek a vykrojíme jadřince. Krok 3: Nakrájíme na plátky nebo půlplátky (podle velikosti jablek), asi 5 mm silné. Krok 4: Plech vyložíme papírem na pečení a zlehka přetřeme máslem. Krok 5: Jablka naskládáme těsně vedle sebe na papír. Posypeme cukrem a skořicí. Cukrem nešetříme, klidně můžeme přidat i víc. Během pečení krásně zkaramelizuje. Krok 6: Uděláme těsto: žloutky vyšleháme s oběma cukry do pěny. Přidáme vodu a olej a opět šleháme. Krok 7: Pak přisypeme prosátou mouku s kypřicím práškem a opět krátce prošleháme. Krok 8: V jiné misce ušleháme s trošičkou soli bílky na pevný sníh. Ten pak stěrkou nebo vařečkou zlehka vmícháme do těsta. Krok 9: Polovinu těsta přemístíme pomocí stěrky na jablka. Krok 10: Do druhé poloviny těsta přidáme kakao a rum. Promícháme a opět s pomocí stěrky navrstvíme na světlé těsto. Krok 11: Dáme péci do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme cca 20-25 minut. Na mřížce necháme při pokojové teplotě vychladnout. Krok 12: Připravíme krém: 200 ml vody uvedeme do varu a ve zbývajícím množství vody rozmícháme Zlatý klas nebo pudink. Krok 13: Do vroucí vody nalejeme rozmíchaný pudink a krátce provaříme. Necháme částečně vychladnout a vmícháme cukr. Prošleháme. Krok 14: Máslo utřeme v robotu nebo šlehačem do pěny a přidáme dřeň z vanilkového lusku. Spolu s chladným pudinkem vyšleháme hladký krém. Krok 15: Na upečený koláč položíme pečicí papír, odpovídající velikosti koláče. Na ten přiklopíme tác a plech obratně na tento překlopíme. Stáhneme pečicí papír, pod kterým jsou ta jablka. Krok 16: Necháme zcela vychladnout a pak natřeme krémem. Dozdobíme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout v chladné místnosti nebo v lednici.

TIP: Moučník s sebou do krabičky? Poradíme vám, jak na to

Zveřejněno 13. 1. 2013

Poznámka autorky rebeka

Recept jsem si našla na internetu (Pro ženy cz. Babiččiny recepty ), malinko upravila.

Vím, že receptů na obrácený jablkový koláč je tu dost. Ale každý je jiný. Buď, co se týká surovin do těsta nebo krému. Tak jsem si dovolila přidat další.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obrácený jablkový koláč s krémem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0DlG

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Obrácený jablkový koláč s krémem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0DlG

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (69)

Recept ještě nebyl hodnocen 4,0

Trochu moc sladké, ale výborné. Uberu příště na cukru a bude to top.

Trošku jsem obměnila, protože jsem potřebovala upotřebit mascarpone a neměli jsme chuť zase na tiramisu. Tak do pudinku jsme s dcerkou místo másla použily právě mascarpone. Za mě taky ubrat na cukru, hrozně sladké, ale moc dobré

Výborný zákusek

Moc děkuji za recept. Dnes jsem upekla, jen nahoru nastrouhala Margot. Dobrota<3:-):yes:

výborný koláč. Jen jsem dávala méně cukru, ač jsem měla kyselejší domácí jablka, na plech tak tři lžíce hnědého, do těsta jen polovinu. A krém jsem udělala máslový, ale nastavovaný moučnou kaší, mám ho radši. Jinak je koláč naprosto výborný a jednoduchý, doporučuji :yes:

krása Naděnko, jako vždy:-K

zizala: ano, přesně tak, Zlatý klas je vlastně vanilkovým aromatem ochucená maizena, trochu dožluta přibarvená karotenovými barvivy. V krémech je jednoznačně lepší:-)

monika: Zlatý klas je z kukuřičného škrobu (pudink je z bramborového) a krémy s ním lépe drží tvar ;-)

monika:Zlatý klas je prášek v podstatě stejný jako u nás známý vanilkový pudink, obsahující škroby, aromata a barviva. K dostání byl dřív jen na Slovensku, Ale už se nechá sehnat v Kauflandu, Lídlu atd.. i u nás. Uvařený v mléce, vodě nebo ovocné šťávě se používá na přípravu různých krémů, dezertů na řezy a dorty s ovocem. V sypkém stavu jím můžete nahradit část nebo i celé množství mouky při pečení moučníku, například bábovky nebo drobného cukroví

Dobrý den, ráda bych se zeptala co je Zlatý klas?? Peču hodně, ale tohle jsem nikdy neslyšela:-//

:yes::-)nic nemazat- skvělých receptů není nikdy dost a Vaše skvělé jsou :yes::yes::yes:

Skvělý recept...dávám bod ;-) :yes:

AniCiz::-):-) já achám, že ty acháš;-):-D:-D jsem ráda, že chutná, díky mooc:-K;-):-)

:yes:..Rebeka:,, pak už jen acháme "..:-D..já zrovna achám:-*
jablka jsem měla dost kyselá,proto jsem pod krém natřela slabounkou vrstvu nevařeného džemu z josty..skvělé:-K:-K:-K

Ty, Rebi, to je krásné dílko :-K:yes::yes::yes::-*

Tématické fráze:
obrácený jablkový koláč, obrácený jablečný koláč s pudinkem, recept na obrácený jablkový koláč, obrácený koláč s jablky, babiččin obrácený jablkový koláč, obrácený jablkový koláč s pudinkem, obrácený jablkový koláč s pudinkem, obraceny kolac, obraceny jablecny kolac s kremem, obrácený jablkový koláč s tvarohem, obrácený jablečný koláč, jablkový koláč, jablkový koláč obrácený s tvarohem, babiččin obrácený jablečný koláč, jablkový koláč recepty, obrácený koláč z jablek, jablkovy kolac obraceny, obrácený jablkový koláč na plech, babiččiny recepty obrácený jablečný koláč, babiččin obrácený koláč

Suroviny:
vejce, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, cukr moučkový, voda, olej, kakao, cukr vanilkový, rum, sůl, máslo, jablko, cukr krupice, skořice mletá, pudink vanilkový, voda, cukr krupice, lusk vanilkový, máslo, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu